دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

ارزیابی آنتی بادی IgY)Y) تولیده شده علیه سم بوتولینوم تایپ A در مدل حیوانی


ارزیابی آنتی بادی IgY)Y) تولیده شده علیه سم بوتولینوم تایپ A در مدل حیوانی
● مقدمه:
زرده تخم مرغ مرغ های ایمن شده، منبع بسیار مهمی برای تولید آنتی بادی پلی کلنال می باشد آنتی بادی اختصاصی تولید شده در مرغ دارای مزایای فراوانی در مقایسه با دیگر آنتی بادی های تولید شده توسط پستانداران می باشد. این آنتی بادی می تواند به عنوان یک جایگزین مناسب بجای آنتی بادی تولید شده در سایر حیوانات آزمایشگاهی مطرح باشد. هدف از این مطالعه استفاده درمانی از آنتی بادی تولید شده در تخم مرغ بر علیه سم بوتولینیوم نوع A از طریق خوراکی در موش با استفاده درمانی از آن بوده است.
● روش کار:
در این مطالعه آنتی بادی (IgY) بدست آمده از مرغ های ایمن شده علیه سم بوتولینوم مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تهیه آنتی بادی در مرغ در سه دوره و هر بار مقدار (۲۰ µg) از توکسویید سم بوتولینوم در ادجوان ناقص فروند، مخلوط و به عضله سینه مرغ تخم گذار تزریق شد. آنتی بادی موجود در زرده تخم مرغ به وسیله روش های بیوشیمیایی (در دو مرحله) و اولتراسنتریفیوژ تخلیص گردید. یک روز قبل از شروع آزمایش، زرده تخم مرغ حاوی آنتی بادی علیه سم باکتری بوتولینوم در آب آشامیدنی موش های تحت مطالعه ریخته شد و وضعیت آنها در طی ۱۲۰ ساعت بعدی مورد ارزیابی قرار گرفت.
● یافته ها:
نتایج این تحقیق نشان داد که میزان IgY به ازای هر زرده تخم مرغ پس از استخراج ۴۰ میلی گرم و پس از تخلیص کامل میزان (IgY) ۲۰ میلی گرم بود. هم چنین نتایج بدست آمده حاکی از آن است که آنتی بادی می تواند حیوانات را در مقابل سم محافظت نماید.
● نتیجه گیری:
این اولین گزارشی است که نشان می دهد این آنتی بادی می تواند در مقابل سم بوتولینوم اثر محافظتی داشته باشد.
مجتبی سعادتی
جعفر سلیمیان
فیروز ابراهیمی
میرزاخلیل بهمنی
ابوالفضل گندمی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی