پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

مردم فراموش نشوند


مردم فراموش نشوند
مردم با حماسه ای که در جریان انتخابات دهم ریاست جمهوری آفریدند، نه تنها جهان را دچار حیرت و شگفتی کردند بلکه می توان گفت مسئولان کشورمان را نیز به نوعی شوکه کردند، چرا که به نظر نمی رسد کسی در معادلات و پیش بینی های خود، مشارکت ۸۵ درصدی مردم را حدس زده باشد، چیزی که فقط در جریان رفراندم جمهوری اسلامی البته با چند درصد بالاتر در تاریخ انقلاب اتفاق افتاد و دیگر تکرار نشد.
پرواضح است که این میزان مشارکت و میزان رأی داده شده به ۴کاندیدا نیازمند تحلیل واقعی و تعمق فراوان است چرا که نمی توان و نباید آن «جمعه حماسی» و آن جشن و نشاط ملی و به عبارتی «خیزش‌ملی» را در جمعه ۲۲ خرداد خلاصه کرد و تنها به عنوان سندی افتخارآمیز در تاریخ ایران به آن نگریست بلکه عوامل و مولفه های خلق این حماسه و پدیده مبارک باید به دقت مورد تحلیل قرار گیرد تا نور این خورشید برافروخته شده توسط مردم، روشن گر راه فردا و پیشرفت و تعالی هرچه بیشتر ایران باشد و البته در این نوشته نه مجال پرداختن به این بحث عمیق و درازدامن است و نه انگیزه نگارش این مطلب پرداختن به این موضوع اساسی و مهم است بلکه آنچه ذکرش گذشت طرح مسئله و فتح بابی بود برای آینده . اما موضوع مورد نظر این نوشته یادآوری نکته ای بس اساسی و مهم است که می توان ادعا کرد از جمله دغدغه های اصلی مردم و شاید اصلی ترین آن ها باشد و آن مهم این که مردم این بار نیز به شایستگی هرچه تمام تر ثابت کردند برای پیشرفت و تعالی و رسیدن کشور به جایگاه شایسته و در خور نام ایران، حفظ دستاوردهای انقلاب و نظام و تأمین حداکثری منافع، مصالح و اقتدار ملی و توسعه پایدار و همه جانبه کشور در عرصه های گوناگون فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی چون سروسهی «تمام قد» ایستاده اند. آیا مشارکت ۸۵ درصدی و حضور حماسی بیش از ۳۹ میلیون نفر در پای صندوق های رأی تفسیری غیر از این دارد؟
به هر صورت ملت بزرگوار با خلق زیباترین جلوه های حضور، بلوغ سیاسی و درک اجتماعی، هنرمندانه در تعیین سرنوشت کشور خود مشارکت کردند و حالا نوبت کاندیدای منتخب و همکاران و مجموعه حاکمیت است که پاسخ و پاداشی در خور شأن ملت برای مردم داشته باشند. بی گمان مردم انتظار ندارند، فقط در هنگام انتخابات در «کانون‌توجه» قرار گیرند بلکه انتظار دارند،«مردم عزیز»، همیشه «مردم‌عزیز» باشند. به گونه ای که مسئولان در تصمیم سازی و تصمیم گیری و برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، اصل را کسب رضای الهی و تامین خواست و مطالبات واقعی مردم قرار دهند.
ـ این انتظار مردم است که دولت ظرفیت ها، منابع و توان بالقوه و بالفعل کشور را و هم چنین اولویت های اساسی برای رسیدن کشور به جایگاه شایسته خود را هر چه کارشناسانه تر، صمیمانه تر و صادقانه تر با مردم در میان بگذارد و به بهترین شکل از توان گسترده مشورتی، فکری و کارشناسی نخبگان پرشمار کشور با سلایق گوناگون برای اعتلای کشور استفاده کند.
ـ مردم انتظار دارند شیرینی خدمات ارائه شده و ادعایی را به شکلی عینی و مصداقی در جریان زندگی خود بچشند که این مهم نیز نیازمند اطلاع رسانی دقیق، واقعی، شفاف، صریح و به هنگام است، مسئولان باید به گونه ای روشن و دقیق و به موقع مسائل را در جامعه مطرح کنند تا مردم صد در صد احساس محرمیت با مسائل کشور داشته باشند و نیازمند و یا مجبور به کسب اطلاعات از سایت های معتبر و غیر معتبر و بنگاه های عدیده و پرشمار خبرسازی و خبرپراکنی آن طرف آب نباشند. این انتظار مردم کاملا به حق است که می خواهند «کرسی نشستگان» امروز با مردمی که آنان را بر کرسی مسئولیت نشانده اند، صداقت و صمیمیتی مثال زدنی داشته باشند.
ـ آیا تاباندن نور امید در دل این ملت عزیز و پدید آوردن شور و نشاط و طراوت و شادابی و ایجاد امید به آینده بهتر نباید از جمله اولویت های اساسی حاکمیت و خصوصا دولت مردان و رئیس جمهور منتخب باشد که برای دومین بار فرصت، مجال و افتخار خدمت به مردم نصیبش شده است؟
اگرچه همیشه عده ای فرصت طلب در هر شرایطی سعی می کنند از هر حادثه ای سوءاستفاده کنند اما مردم خصوصا در جریان تبلیغات و حضور همدلانه درپای صندوق های رای به شایستگی اثبات کردند که جامعه نیازمند شور و نشاط و شادابی و بهجت و شادمانی است و به همان شایستگی ثابت کردند که خودشان ظرفیت و توان مدیریت هیجانات را نیز دارند. ظرفیت و توانی -که بروز برخی اتفاقات بعد از اعلام نتایج در پایتخت نشان داد- که متاسفانه دربعضی از مسئولان و مدیران وجود ندارد. چرا که مسائلی از این قبیل با مدیریتی آینده نگر و قوی هم قابل پیش بینی است و هم به بهترین شکل در لحظات ابتدایی قابل مدیریت.
ـ مردم به حق انتظار دارند دامن نامبارک دروغ، نفاق، ریا و چاپلوسی برچیده شود و در پناه آزادی هر چه بیشتر اندیشه و قلم و بیان بساط تفکر و آزاد اندیشی، تعاطی و تعامل و تضارب آرا در عرصه های گوناگون جامعه گسترده شود. مردم انتظار دارند با گذر از «پوسته دین» به «اصل و مغز» آموزه های دینی، توجه اساسی شود و در پناه آن فضای جامعه به نسیم بهشتی مکارم و فضیلت های اخلاقی عطرآگین شود.
ـ مردم انتظار دارند غول نه بلکه دیو هفت سر و مخوف بوروکراسی و دیوان سالاری پیچیده با گذشت ۳۰ سال از پیروزی انقلاب گردن زده شود و با حذف و اصلاح قوانین موازی و دست و پاگیر، تحولی اساسی در نظام اداری کشور ایجاد شود تا از سرگردانی های مردم در ادارات کاسته شود.
ـ مردم انتظار دارند حاکمیت و خصوصا دولت برای برچیدن بلای خانمان سوز و بنیان برافکن اعتیاد که متاسفانه علاوه بر این که گریبان عده قابل توجهی از مردان جوان و میانسال کشور را گرفته و به سختی می فشارد و امروز گریبان گیر برخی دختران و زنان جامعه نیز شده است اقدامی جدی و اساسی انجام دهند. جای هزاران افسوس است که امروز انواع مواد مخدر سنتی، شیمیایی و صنعتی به آسانی و به وفور در جامعه یافت می شود و جوانانی که می توانند با شور و نشاط، آینده کشور را بسازند به راحتی در دام اعتیاد گرفتار می شوند و به دنبال آن چه فجایعی که رخ نمی دهد، آیا وقت آن نرسیده با اقدامی اساسی و کارشناسی و ایجاد عزم ملی گردن این دیو سیاه خانمان سوز را به تبرزین رستم عزم و اراده ملی بسپاریم.
ـ آیا انتظار مردم برای دست یابی به شغلی که حداقل های یک زندگی ساده را تامین کند آن هم در کشوری که از منابع ارزشمند انسانی و منابع سرشار طبیعی برخوردار است، انتظاری بزرگ و غیرواقعی است؟ آیا مهار تورم و گرانی و برخورداری از متوسط درآمد و تامین زندگی معمولی برای اکثریت جامعه در کنار تجمل گرایی و اشرافی گری عده ای دیگر، انتظاری غیر واقعی است؟
ـ آیا این انتظار و خواسته مردم که باید زمینه و بستر حفظ کرامت انسان البته نه فقط در موقع انتخابات بلکه در تمامی شرایط و لحظات مهیا باشد انتظاری خلاف است؟
ـ و آیا انتظار...؟؟
ـ وخلاصه این که مردم بزرگوار ایران زمین با اعتقاد به لطف حضرت حق و با اعتماد به ظرفیت خود و مردم سالاری دینی و با امیدواری برای برخورداری از آینده ای روشن تر و متعالی تر و سرافرازی و سربلندی هر چه بیشتر و امید به غلبه گفتمان عدالت و پیشرفت در دهه چهارم انقلاب و بستن میثاقی عمیق با امام عزیز و رهبر فرزانه انقلاب با هنرنمایی تمام و حضور مشارکتی حداکثری و بی نظیر کاری کردند «کارستان» و حماسه ای آفریدند تاریخی، چرا که از حق خود استفاده و به وظیفه خود نیز به شایستگی هرچه تمام تر عمل کردند و حالا نوبت حاکمیت و خصوصا کاندیدای منتخب و همکاران اوست که هرچه شایسته تر به وظیفه دینی، ملی و میهنی خود در قبال مردم عمل کنند، مردم حق دارند که انتظاراتی اساسی داشته باشند، از جمله این که هیچگاه «فراموش نشوند»!
منبع : روزنامه خراسان