پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با خواص پیاز


آشنایی با خواص پیاز
پیاز از خانواده سیر و موسیر است و طبیعتی گرم و خشک دارد.
از پیاز نه ‌تنها به عنوان طعم‌دهنده بلکه به عنوان بوزدا در بسیاری از غذاها ـ به‌خصوص انواع گوشت‌ها ـ استفاده می‌کنند.
در ضمن خواص درمانی آن را نیز نمی‌توان نادیده شمرد.
● نکات خرید و نگهداری
پیازی خریداری کنید که سالم و جوانه نزده باشد؛ در ضمن برای نگهداری آن مانند سیب‌زمینی، مکانی تاریک و به دور از رطوبت را انتخاب کنید.
البته بعضی‌ها پیشنهاد می‌کنند برای انبار پیاز در شرایط فوق، آنها را به حالت وارونه ـ به صورتی که قسمت ریشه آن به سمت بالا قرار گیرد ـ نگهداری کنید.
● خواص غذایی
پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، اسید فولیک، مقدار کمی آهن، مس، روی و انواع ویتامین‌های B است.
● خواص درمانی
▪ یکی از مهم‌ترین خواص پیاز، تأثیر شفابخش آن روی قلب است. محققین عقیده دارند خوردن نصف پیاز متوسط در روز، ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به جای آن سبب افزایش کلسترول خوب می‌شود.
▪ علاوه بر این، پیاز فشارخون و همچنین قندخون را نیز تنظیم می‌کند.
▪ پیاز مانند سیر، یک آنتی‌بیوتیک طبیعی و قوی است و طیف وسیعی از عفونت‌ها و میکروب‌های بیماری‌زا را ـ از عامل اسهال گرفته تا بیماری سل ـ درمان می‌کند.
▪ برای جلوگیری از سرماخوردگی و همچنین کاهش سرفه و رفع مشکلات مجاری تنفسی، پیاز پخته بخورید.
▪ پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین علت قادر است روند تغییر شکل سلول‌ها ـ که منجر به سرطانی شدن آنها می‌شود ـ را متوقف سازد؛ علاوه بر آن، گوگرد موجود در پیاز برای رشد مو نیز مفید است.
▪ مصرف پیاز برای درمان یبوست، بی‌خوابی، میگرن، چاقی، ورم گلو، پروستات، بواسیر، یرقان و بسیاری بیماری‌های دیگر مفید است.
● ۱۰۰ گرم پیاز چه دارد:
▪ انرژی:۶۱ کالری،
▪ پروتئین:۱/۸ گرم،
▪ هیدرات کربن: ۱۳/۸ گرم،
▪ چربی:۰/۲۵ گرم،
▪ فیبر:۲/۹ گرم،
▪ ویتامین C:۱۰ میلی‌گرم
منبع : همشهری آنلاین