پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

فضای آموزشی مدارس را از عطر معنویت آکنده کنیم


فضای آموزشی مدارس را از عطر معنویت آکنده کنیم
نماز راه ارتباط مخلوق با خالق، نشان عبودیت انسان مسلم و دژ مستحكم و حبل المتین خداجویان و وسیله وصول به سرچشمه عظمت و عزت الهی است.
نماز برقراری یك ارتباط دلپذیر با خداست. به منظور جذب نوجوانان به سمت زیبایی های معنوی و تقویت گرایش های اخلاقی مثبت باید ارزش ها و باورهای دینی را با رویدادها و خاطرات شیرین همراه ساخت و از ابزارهای هنری و فنون موردنیاز بهره جست.
برعهده مدیران و مربیان محترم مدارس است تا با روش های نوین و مورد علاقه نوجوانان زیبایی ارتباط با خداوند را جلوه گر سازند و دانش آموزان را به اقامه نماز علاقه مند نمایند.
منظور از توسعه فرهنگ عمومی نماز روند مستمر تقویت و توانمند سازی باورها، ارزش ها و نگرش ها، ساختارها و هنجارها و رفتارهای نمازگزاران جامعه است كه در تعامل با محیط اجتماعی تجلی می یابد.
فرآیند توسعه فرهنگ نماز تحت مدیریت نظام اسلامی عبارت است از انجام اقدامات زیر:
۱- فراهم كردن شرایط: كه آماده سازی مكان و تجهیز آن است.
۲- تبلیغ و ترویج: ایجاد انگیزه و شوق در مخاطبان با دركی صحیح از فلسفه خواندن نماز و چگونگی تاثیر آن در كلیه شئون زندگی فردی و اجتماعی می باشد.
۳- تعلیم و تربیت: كه ارائه آموزش های مرحله ای نظری و عملی اقامه نماز اعم از مقدمات، وقت شناسی، قبله شناسی، تعارفات، قرائت و اركان، واجبات و مستحبات نماز با موقعیت فرهنگی اجتماعی مخاطبان است.
۴- تعمیق معرفت: آموزش فرهنگ سازان به گونه ای كه با درك بهتر از اقامه نماز نتایج مطلوب آن را در فعالیت ها و نیز رفتارهای فردی و اجتماعی خویش شاهد باشند، به ویژه اینكه احساس در محضر خداوند بودن را تجربه نمایند.
۵- تصحیح و تعالی: استقرار و بهره برداری از نظارت و اصلاح مستمر مراحل چهارگانه فوق در اقامه نماز كه موجب تعالی ادای این فریضه الهی و رضایت حق تعالی را فراهم می سازد.
هدف اصلی نظام اسلامی پرورش انسان های كمال طلب و خداجو است و نماز بالاترین ابزار برای رسیدن به این هدف است و اقامه نمازی مطلوب است كه موجب همبستگی و وحدت ملی شود و زمینه ساز توسعه امنیت فردی و اجتماعی در تمام عرصه های اقتصادی- فرهنگی و اجتماعی می گردد.
نماز ستون دین اسلام و مایه قرب مسلمین به ذات اقدس پروردگار است.
نمازچشمه سار زلال و عطرآگین حق است كه جان را تطهیر كرده و روح را صفا و جلا می بخشد. كبر و نخوت را از بین می برد و نفس سركش را مهار می كند و باعث رفع اضطراب و مایه آرامش قلبها می شود.
چه زیباست آن هنگام كه با نوای آسمانی اذان، مسلمین دست از كسب اموال می كشند و روح را از كبرو خودبینی و دل را از كدورت كینه و حسد می شویند و شتابان روبه درگاه معبود می گذارند و در جماعت حضور می یابند و دوش به دوش یكدیگر به نماز می ایستند و آنچنان صفا و معنویتی پدید می آورند كه ملائك را در حسرت حضور باقی می گذارند. درسال پیامبر اعظم(ص) از پیشگاه ذات متعال پروردگار مسئلت می نماییم كه در كشور قرآن و اهل بیت و در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی، سلوك مردم آن گونه باشد كه در اول وقت هر نماز، خاضعانه و خاشعانه در وعده گاه حق و میعادگاه ملاقات رب حاضر شوند و نمازها را به جماعت اقامه كنند و در مدارس گام های عملی مؤثری برای اقامه نماز برداشته شود و فضای آموزشی مدارس از عطر معنویت آكنده گردد.
خسرو گودرزی
منبع : روزنامه کیهان