یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
والک پلو
والك یك سبزی خودروی كوهی است كه در نقاط سرد كوهستانی كشور و در فصل بهار میروید. اگرچه به نظر بسیاری از افراد این سبزی به خودی خود بوی نامطبوعی دارد ولی با استفاده از آن میتوان پلوی مخلوط خوشمزهای تهیه كرد كه بین قدیمیها طرفداران بسیاری دارد.
● مواد لازم برای ۴ نفر:
- برنج ۴ پیمانه سر خالی یا ۵۰۰ گرم
- والك ۵۰۰ گرم
- روغن ۱۰۰ گرم
● طرز تهیه:
برنج را به همراه نمك خیس كنید. والكها را پس از پاك كردن خوب بشویید و در آبكش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. با توجه به اینكه والكهای كوهی برگهای لطیف و كوتاهی دارند، میتوانید آنها را به صورت درسته مورد استفاده قرار دهید. در غیر این صورت والكها را كمی درشتتر از سبزی پلو خرد كنید.
قابلمهای آماده كنید و نیمی از حجم آن را از آب پر كنید و روی اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، برنج خیسخورده را داخل آب بریزید. بعد از آنكه برنج نیمپز شد، والكها را به آب آن اضافه كنید و بگذارید تا همزمان با برنج چند جوش دیگر نیز بخورد. برای این منظور ۲ الی ۳ دقیقه زمان كافی است. سپس برنج را به همراه والك آبكشی كنید.
▪ توضیح ۱:
با توجه به آنكه والك، سبزی بسیار لطیفی است، طولانیتر شدن مدت پخت آن در آب، سبب له شدن آن میشود، پس پیش از اضافه كردن والك، از نیمپز شدن برنج اطمینان حاصل كنید.
در پایان، مخلوط برنج و والك آبكشیشده را دوباره به قابلمه منتقل كرده و با اضافه كردن آب و روغن، آن را به روش معمول پخت برنج دم كنید. برای دم كشیدن این پلو ۴۵ دقیقه زمان لازم است.
▪ توضیح ۲:
بعضی افراد در قدیم، والك پلو را با سماق و زعفران دم میكردند، به این صورت كه هنگام انتقال مخلوط برنج و والك به قابلمه، در لابهلای برنج مقداری سماق و زعفران هم میپاشیدند.
▪ توضیح ۳:
این غذا از قدیمالایام معمولا بدون گوشت پخته میشده ولی در صورتی كه به مصرف پروتئینهای حیوانی به همراه غذا عادت دارید، میتوانید آن را به همراه ماهیچه پخته شده یا كوفته ریزه سرخ شده دم كنید و بخورید.
● چند نكته:
۱) والك را پس از شستوشو بلافاصله در پخت غذا مورد استفاده قرار دهید. والك شستهشده به سرعت خراب میشود.
۲ ) از خیس كردن طولانی مدت والك در آب طی مراحل شستوشوی آن پرهیز كنید زیرا بهسرعت پژمرده میشود.
۳ ) رایجترین روش برای نگهداری طولانیمدت والك، فریز كردن آن است؛ در نتیجه والك را پس از شستوشو به صورت درسته یا خردشده فریز كنید.
۴ ) روش دیگر برای نگهداری بلندمدت والك، خشك كردن آن است. این كار را در سایه انجام دهید.
۵ ) برای پخت والك پلو به جای آبكش كردن از روش كته كردن نیز میتوان استفاده كرد. برای این منظور برنج را مانند روش معمول پخت كته، به همراه آب بپزید. هنگامی كه برنج تمام شد، والك را به برنج اضافه كرده و با برنج مخلوط كنید. سپس این مخلوط را مانند كته معمولی دم كنید.
منبع : روزنامه همشهری
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
مجلس مجلس شورای اسلامی ایران حجاب شورای نگهبان دولت سیزدهم دولت جمهوری اسلامی ایران جنگ رئیسی گشت ارشاد رئیس جمهور
هواشناسی تهران تصادف پلیس شهرداری تهران دستگیری سیل قتل وزارت بهداشت کنکور سلامت سازمان هواشناسی
قیمت دلار مالیات قیمت خودرو خودرو بانک مرکزی دلار بازار خودرو قیمت طلا سایپا مسکن ارز ایران خودرو
زنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدرضا گلزار سریال سینمای ایران تلویزیون سینما سریال پایتخت موسیقی فیلم ترانه علیدوستی قرآن کریم
کنکور ۱۴۰۳ خورشید
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس عربستان ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی سپاهان جام حذفی آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا
تبلیغات اپل ایرانسل فناوری سامسونگ ناسا آیفون بنیاد ملی نخبگان ربات
سرطان خواب بارداری دندانپزشکی مالاریا