شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بررسی تولید و تعیین برخی ویژگیهای آنزیم پروتئیناز آسپارتیک (رنت) از سویه‌های زیگومیست بومی


كپكهای زیگومیست از منابع مختلف مثل خاك، هوا، كمپوست و پساب صنایع پنیرسازی جدا و خالص شد و آزمایش كیفی هیدرولیز كازئین با انتقال كپكها بوسیله سیم پلاتین به محیط شیر چربی گرفته جامد انجام گرفت. بمنظور تولید آنزیم پروتئیناز آسپارتیك، از بستر جامد (S.S.F = (Solid-state fermentation با حضور سبوس گندم و آب لوله‌كشی استفاده گردید. پس از تلقیح تعداد معینی از اسپورهای هر كپك به محیطهای استریل فوق، در گرمخانه با دمای °C۲۷ و به مدت ۷۲ ساعت صورت گرفت. پس از طی این دوره، بافر سیترات با غلظت ۱/۰ مولار و
۵/۳ = pH به ارلنهای حاوی سبوس و كپك افزوده شده و در نهایت محتویات هر ارلن از طریق كاغذ واتمن شماره ۱ صاف شدند. فعالیت پروتئولیتیك آنزیم‌های تولید شده به روش اصلاح شده آنسون و با واحد ۱-min . ۱-U.ml تعیین گردید. قدرت لخته‌كنندگی نیز در مورد تك تك نمونه‌های آنزیمی با واحد سوكسله محاسبه و نسبت‌های لخته‌كنندگی به پروتئولیز نیز ثبت شد. بیشترین نسبت برابر ۶۸۵۹ بود كه متعلق به گونه موكور جداسازی شده از خاك است. آنزیم این كپك در غلظت ۱% از سوبسترای كازئین اشباع گردید و pH بهینه برای فعالیت آن ۵/۴ تعیین شد. آنزیم فوق الذكر تا دمای °C۶۰ از خود فعالیت نشان داد ولی از دمای °C۶۵ به بعد، به‌طور كامل غیر فعال گردید. pH مساوی ۵/۶ محیط كشت بیشترین نسبت لخته‌كنندگی به پروتئولیز و در pH=۵ حداكثر قدرت لخته‌كنندگی آنزیم، مشاهده ‌شد افزایش یون كلسیم می‌تواند این شاخصه آنزیم را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید