سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


شهردار پایتخت کیست؟


شهردار پایتخت کیست؟
سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران در حالی به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد که از همان ابتدا یک سوال را به عنوان نخستین گام مهم خود برای پاسخ به نیازهای شهر تهران پیش‌رو داشت.
● سوال این بود، شهردار پایتخت چه کسی است؟
کلا‌ن شهر تهران پس از انقلاب ‌اسلامی مدیریت ۱۵ شهردار و سرپرست شهرداری را تجربه کرده است. به گفته مرتضی طلایی عضو سومین شورای اسلامی شهر تهران،‌انتخاب شهردار از اولین وظایفی است که پس از شنیدن نام شورا به ذهن متبادر می‌شود و دغدغه‌ای که در بین عموم مردم، نخبگان و مسئولین به جهت سپردن سکان این شهر پر مسئله به کدامین منتخب وجود دارد، این روزها پررنگ‌تر است. در اولین جلسه شورای سوم تهران،‌ رئیس، نایب رئیس، خزانه‌دار و برخی دیگر از مسئولیت‌ها و پست‌های شورا مشخص شد و انتخاب شهردار نیز به جلسه دوم موکول شد ه است.
در جلسه دوم،‌شوراییان تتها اعضای کمیسیون‌های شورا را مشخص کردند و انتخاب شهردار به امروز و یا جلسات آتی موکول شد.
در این ارتباط خسرو دانشجو سخنگوی شورا ضمن بیان اینکه ۱۵ عضو شورا ۷ مشخصه دینداری و امانتداری، مدیریت توانمند، شناخت به مسائل شهری تهران، تعامل با شورای شهر و ارکان نظام (قوای سه‌گانه)، انضباط مالی و اداری، پایبندی به برنامه‌ای کارکردن و عدم استفاده ابزاری از شهرداری را اصول انتخاب شهردار تهران می‌دانند،‌از انتخاب سرپرست برای شهر تهران در جلسه امروز سخن به میان آورد.
بر اساس قانون، شورا سه ماه برای انتخاب شهردار و بررسی‌های لازم در این خصوص زمان دارد، اما مهندس چمران رئیس شورای شهر تهران،‌طولانی شدن انتخاب شهردار را از دلایل افزایش حواشی در این خصوص می‌داند. چمران معتقد است در صورت طولانی شدن انتخاب شهردار، تبلیغات‌فشارها و لابی‌ها نیز بیشتر خواهد شد.وی می‌گوید اکنون تحت فشارهای سنگینی هستیم،‌برای انتخاب شهردار نامه می‌آید،‌ تلفن می‌شود و در محلات امضا جمع می‌کنند و این در حالی است که استقلال شورا بسیار اهمیت دارد.
در این ارتباط ناصحی عضو علی‌البدل شورای شهر تهران بر این باور است که آنچه در عرصه شورا و بر سر مسئله انتخاب شهردار از سوی عده‌ای در جریان است، مطابق خواست و رای مردم در انتخابات و وعده‌های برخی افراد در دوران انتخابات نیست.وزیر کشور نیز با تاکید بر اینکه، این وزارتخانه، شهردار واجد شرایط کافی را تایید می‌کند؛ شناخت نیاز‌های شهر از جمله نیازهای فرهنگی،‌اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تهران را از مهم‌ترین خصوصیات شهردار برای شهروندان تهران می‌داند و می‌گوید؛ انتخاب چنین فردی وظیفه اعضای شورا است.
عمر ۸ ساله شوراها با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده که مشارکت بالای مردم در دور اول شورا و حضور کم‌رنگ در پای صندوق‌های رای در دور دوم بارزترین نشان از این فراز و نشیب‌ است. به گفته کارشناسان، وارد شدن نهادهای اجتماعی در جریانات حزبی و سیاسی، به عنوان یک آفت، شوراها را تهدید می‌کند.
درگیری شوراهای کلانشهر‌های کشور بویژه تهران در دور اول و ورود به جنجال‌های سیاسی باعث شد تا مردم در دور دوم از انتخاب چهره‌های سیاسی و حزبی دوری کنند. شوراها در دور دوم تمرکز خود را بر انجام کارها و فعالیت‌های شهری قرار دادند و از این رو کارنامه مثبتی از خود به جای گذاشتند. این عملکرد موجب استقبال و افزایش حضور مردم در پای صندوق‌های رای در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری شد.
از همین رو حداد عادل در مراسم آغاز به کار دوره سوم شورای شهر تهران با بیان اینکه شهروندان از شوراها توقع کار سیاسی ندارند یادآور شد که انگیزه مردم برای شرکت در انتخابات بعدی نباید تضعیف شود.اکنون مردم از اعضای شورای شهر تهران می‌خواهند تا از ورود به جنجال‌های سیاسی خودداری کنندو به دور از فشار‌های سیاسی، با برنامه‌کاری منسجم مسائل و مشکلات شهر را ارزیابی کنند و شهرداری کارآمد و مردمی را برای مدیریت تهران برگزینند.
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید