شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

پایان انتظار ۴۰ ساله کشتی فرنگی


پایان انتظار ۴۰ ساله کشتی فرنگی
قرار است كشتی فرنگی نیز همانند كشتی آزاد دارای تشكیلات مستقل و مجزا شود. این امیدواری را برخی از مسؤولین فدراسیون به خانواده كشتی فرنگی داده اند.عارف ربطی دبیر فدراسیون و منصور مهدیزاده رییس كمیته فنی از جمله پیشگامانی هستند كه تلاش دارند این آرزو را جنبه عینی بخشند البته در كنار آنان خیل علاقه مندان به این رشته ورزشی اعم از مربیان، قهرمانان و دست اندركاران تیم ملی نیز حضور دارند.
به واقع آنان قصد دارند پس از چند دهه كه از عمر كشتی فرنگی سپری می شود به این رشته ورزشی مدال آور هویتی دوباره بخشند.سالها قبل و پیش از پیروزی انقلاب تنها یكبار این مهم به بوته آزمایش گذاشته شد كه بازتابی مناسب و درخور داشت اما زمانی كوتاه پس از آن مشكل همیشگی ورزش یعنی كمبود بودجه و امكانات گریبانگیر كشتی شد تا مسؤولین وقت فدراسیون به دلیل تنگنای مالی و مشكلات فراروی، بلافاصله كشتی فرنگی را قربانی كردند.
شاید هم نباید بر آنان خرده گرفت چرا كه بین كشتی آزاد كه ورزش اول و مدال آور بود و فرنگی كه در ابتدای كار قرار داشت باید یكی را برمی گزیدند. بنابراین شرایط به گونه ای رقم خورد كه نقشه آن روز متولیان كشتی نقش بر آب شد تا فرنگی كاران قریب به ۴۰ سال دیگر صبر كنند مگر بار دیگر روزنه امیدی گشوده شود.
البته به نظر می رسد این دفعه شرایط با حرف و شعارهای گذشته متفاوت است و همانگونه كه سرپرست فدراسیون طی آخرین گفت و گوی خود اعلام كرد تكلیف كشتی فرنگی بزودی روشن خواهد شد در همین راستا اعضای كمیته فنی با حضور یزدانی خرم و عارف ربطی طی نشستی ضمن بررسی موضوع كشتی فرنگی در خصوص تشكیل كمیته فنی مجزا برای این رشته ورزشی و احتمالا كادرفنی تصمیم می گیرند با قاطعیت می توان اذعان كرد در صورت تحقق این امر تحولی جدی در عرصه كشتی فرنگی به وجود خواهد آمد زیرا این رشته ورزشی طی سالیان متمادی زیر سایه همتای قدرتمند خود یعنی كشتی آزاد قرار داشته و هیچگاه نتوانسته با بودجه و امكانات كافی اهداف خود را پی بگیرد.
این در حالی است كه قهرمانان رشته مذكور با تكیه بر استعداد ذاتی و هدایت مربیان خود توانسته اند جایگاه و موقعیت خود را در دنیا تحكیم بخشند. تردیدی نیست چنانچه این روند با استقلال مالی و فنی همراه شود و از این پس می توان حساب ویژه ای برای كشتی فرنگی گشود. كشتی فرنگی كه با كسب ۲ مدال طلا و برنز حسن رنگرز و ۲ طلای پیاپی جهانی حمید سوریان اقتدار و توانایی های خود را به منصه ظهور رسانیده است.
روزگاری در عرصه بزرگسالان این رشته ورزشی جایگاهی در جمع حتی ۱۰ تیم برتر جهان نداشتیم اما اكنون كشتی فرنگی ما با تمام بدشانسی هایی كه در ژوانگ جو ۲۰۰۶ داشت پنجم جهان شد، در حالیكه می توانستیم در همین ۳ماه قبل و پیكارهای جهانی چین به عنوان قهرمانی دنیا دست پیدا كنیم در بخش جوانان نیز این روند رو به رشد قابل توجه بوده و ما تا عنوان نایب قهرمانی جهان صعود داشتیم.
بنابراین كشتی فرنگی پیشاپیش قابلیت های خود را نشان داده و اكنون نوبت مسؤولین فدراسیون است تا ضمن عمل به وعده های خود نه تنها این رشته ورزشی را استقلال و هویتی تازه بخشند بلكه زمینه را برای كسب مدالهای متعدد در میادین معتبر بین المللی فراهم كنند.در جهانی ۲۰۰۵ بوداپست، ۲۰۰۶ چین و بازیهای آسیایی دوحه قطر مشخص شد.
كشتی فرنگی توان رویارویی با رقبای جهانی خود را دارد اما این رویارویی بدون ابزار، امكانات، دلگرمی و راهنمایی مربیانی كاردان، پرتلاش و علاقه مند فراهم نخواهد شد. در كشتی فرنگی و یا هر رشته ورزش دیگر نمی توان و نباید موجبات تغییر و تحولات پیاپی كادرفنی را فراهم كرد. هیچگاه موفقیت در سایه تردید و دودلی فراهم نمی شود.
مربی باید بداند زحمات وی در تندباد حادثه ای بر باد نخواهد رفت و كشتی گیر نیز باید اطمینان حاصل كند كادرفنی و مربیانی كه تصمیم گیرنده و تعیین كننده هستند تا چه زمانی و با كدام شرح وظایف در صحنه حضور خواهند داشت در آن صورت اطمینان متقابل ایجاد می شود و مربی و قهرمان درمی یابند كه باید تا موعد مقرر با یكدیگر به فعالیت پرداخته و تحت هیچ شرایطی موقعیت و جایگاهایشان به مخاطره نخواهد افتاد. تحت این شرایط آیا مسؤولین ذیربط در فدراسیون و پیشتازان طرح تفكیك كشتی فرنگی و آزاد خواهند توانست حرف خود را به كرسی نشانده و طرحی نو در اندازند؟
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید