چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مجسمه های بودا چه کار کردند؟


مجسمه های بودا چه کار کردند؟
قبل از شروع رقابتهای این فصل بوندس لیگا کسی باورش نمی شد که پیش از فرا رسیدن نیم فصل این مسابقات و طبق روال همیشه، تکلیف قهرمان آلمان مشخص نشود. اما حالا که هفت هفته از این رقابتها سپری شده، در ورزشگاههای این کشور سناریوهای ناباورانه ای روی صحنه رفته و همه چیز خلاف انتظار پیش می رود.
صدرنشینهای گاه و بیگاه هامبورگ و یا هوفنهایم تازه صعود کرده به دسته اول بوندس لیگا یک طرف و بحران غیرمنتظره ای که گریبانگیر بایرن مونیخ به رهبری یورگن کلینزمن شده هم از سوی دیگر بر شگفتیهای این فصل فوتبال آلمان افزوده است.
وقتی بهار گذشته اوتمارهیتسفلد مربی سابق باواریاییها این تیم را به قصد مربیگری تیم ملی سوئیس ترک کرد، کمتر کسی تصور می کرد که در غیاب او روی نیمکت بایرن، سرنوشت متفاوتی در انتظار تیم محبوب مونیخی باشد.
قرار بود جای او را کلینزمن مربی تیمی که در جام جهانی ۲۰۰۶ به مقام سوم جهان دست یافته بود، بگیرد و پتانسیل تیمی هم اگر نسبت به فصل گذشته قویتر نشده بود، مسلماً ضعیف تر هم به نظر نمی رسید و بایرن درست مثل فصل قبل توانایی کافی برای تداوم صدرنشینی های چند هفته ای خود را دارا بود. اما با شروع بوندس لیگا، سمفونی دیگری درآلیانس آره نا نواخته شد که برای هیچ یک از هواداران این تیم آشنا و مأنوس نبود.
لوکا تونی که سال قبل موتور غیرقابل مهار خط حمله بایرن مونیخ بود، بعد از اینکه یک دوره تلخ را همراه با تیم ملی ایتالیا در یورو ۲۰۰۸ سپری کرد، در رقابتهای باشگاهی آلمان هم راه بازکردن دروازه حریفان را گم کرده و در خط حمله این تیم با توپ و تور غریبه نشان می دهد.
به این روزهای بد تونی باید مصدومیتهای بازیکنان کلیدی بایرن و بدشانسی های همیشگی را هم افزود تا شرایط وخیم تیم کلینزمن توجیه خاصی پیدا کند. کار به جایی رسید که بعد از نتیجه دلسرد کننده مقابل هانوفر، حتی بحث کنار گذاشتن کلینزمن هم مطرح شد.
او که برای ادامه راه هیتسفلد روی نیمکت باواریاییها نشسته بود، حتی آن روحیه پیروز غالب بر تیم را هم از بازیکنان این تیم سلب کرده و هیچ نشانی از آن هماهنگی سابق میان مهره های بایرن مونیخ به چشم نمی خورد. حتی بعضی پارا از این هم فراتر گذاشته و مدعی شده اند که کلینزمن از نظر حرفه مربیگری در سطح بالایی نیست و نتایج درخشان ژرمنها در جام جهانی ۲۰۰۶ را هم به حضور یوآخیم لو مربی فعلی تیم ملی در کادر فنی آن تیم نسبت داده اند.
کلینزمن در نقش مربی بایرن مونیخ بعد از اینکه این هفته پیروزی سه بریک مقابل بوخوم را با تساوی در ورزشگاه خانگی خود به پایان برد، موجی از انتقادهای دوباره رسانه ها را به جان خرید، اما قبل از اینکه مطبوعات آلمانی به او بتازند، هواداران سرخ پوشان مونیخی در آلیانس آره نا از خجالت او درآمده و روز شنبه با سردادن شعارهای تندی نظیر «کلینزمن باید اخراج شود» نارضایتی خود را نسبت به نحوه کار تیم او نشان داده بودند.
بایرن در رتبه یازدهم جدول بوندس لیگا قرار گرفته و هفت امتیاز با صدرنشینان جدول رده بندی فاصله دارد. کلینزمن در مورد اینکه طرفداران دو آتشه بایرن خواستار اخراج او شده اند، می گوید: این موضوع بدون تردید دردناک است. اگرچه واکنش آنها قابل درک است به خصوص اینکه نتایج ما در بوندس لیگا به هیج وجه قابل قبول نبوده است.
چه کسی باور می کند که باواریاییها که سال قبل در چنین روزهایی صدرنشین بی همتای بوندس لیگا بوده اند، تنها در دو بازی از هفت دیداری که این فصل در رقابتهای لیگ داخلی آلمان انجام داده اند، پیروز شده اند و در سه بازی آخر خود هم تنها به کسب یک امتیاز قناعت کرده اند.
کلینزمن که خود را سپربلای انتقادهای دیگران کرده، به این نکته هم اشاره کرده که هریک از بازیکنان بایرن باید خود را برای این سرزنشها آماده کنند.
کلینزمن حتی گفته که شب بعد از بازی با بوخوم تا صبح نخوابیده و او فقط به بحرانی که دامن تیم باواریایی را گرفته، فکر می کرده است.
● انرژیهای مثبتی که منفی شدند
نتایج اخیر بایرن مونیخ را باید در عین حال در عملکرد این تیم در فصل نقل و انتقالات تابستان هم جستجو کرد. ماسیمو اودو درآخرین روزهای بازار به مونیخ آمد و بروفسکی هم اوایل ژوئن گذشته به تیم پیوست.
زمانی که کلینزمن به بایرن آمد، در تصمیمی بحث برانگیز که واکنشهای مختلفی را در محافل خبری آلمان همراه داشت، چهار مجسمه بودا را در محل اردوی تمرین باواریاییها قرار داد، چرا که معتقد بود این مجسمه ها به بازیکنان تیمش انرژی مثبت تزریق می کنند. اگرچه این ایده به مذاق خیلیها خوش نیاید و در باواریای کاتولیک، مجسمه های بودا با استقبال چندان زیادی بین مردم عادی و سران باشگاه مواجه نشدند. به هرحال بعد از چند روز و درفاصله چند هفته به آغاز رقابتها، مجسمه های بودا برداشته شدند. اگرچه کلیسای کاتولیک مونیخ ترجیح داد در این باره جنجال سازی نکند و به گفتن اینکه هر مربی روش خاص خود را دارد، قناعت کرد. اما بازیکنانی مثل زی روبرتو علناً به این شیوه کار معترض شدند و گفتند که یک بازیکن حرفه ای فوتبال نیازی به بودا ندارد.
بایرن کلینزمن با تیمی که سالها قبل اف سی هالیوود نام داشت تفاوتهای زیادی دارد با اینکه مربی جدید این تیم از کالیفرنیا آمده است. او بعد از کناره گیری از بازی فوتبال به آمریکا مهاجرت کرده بود. با این وجود استخدام او از سوی مسؤولان باشگاه یک ریسک بزرگ بود برای اینکه کلینزمن تجربه زیادی در عرصه مربیگری نداشت و اتفاقاً مونیخیها اولین بازی رسمی خود را هم در سوپرجام آلمان شکست خوردند. تیم او در هفته اول مقابل شاگردان مارتین یول هم متوقف شد و زمانی که وردربرمن به آلیانس آره نا آمد، همه سقوط امپراطوری باواریا را با دریافت پنج گل شاهد بودند.
بایرن هفته قبل هم به هانوفر باخته بود. از روزهایی که تونی، کلوزه و ریبری به نوبت در ترکیب تیم گل می زدند، خبری نیست. فان بومل کاپیتان تیم نیمکت نشین شده و نشریه آلمانی بیلد با بازی با نام خانوادگی کلینزمن او را مردی که هیچ کاری برای تیم انجام نمی دهد، خوانده است. با اینکه هنوز برای قضاوت کردن در مورد عملکرد او زود است، اما قدر مسلم این حقیقت را همه می دانند که آن مجسمه ها تأثیری کاملاً خلاف آنچه کلینزمن از آنها انتظار داشت، ایفا کرده اند.
دل آرام عظیمی
منبع : روزنامه قدس


همچنین مشاهده کنید