دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

مضحکه ای به نام «حقوق بشر»


مضحکه ای به نام «حقوق بشر»
سازمان عفو بین الملل با انتشار گزارش سالانه خود اعلام كرد حقوق بشر در آمریكا و بسیاری از كشورهای اروپائی به شكل گسترده ای نقض می شود. سازمان مزبور در گزارش خود مشخصا به آمریكا , انگلیس , ایتالیا , فرانسه و آلمان اشاره كرد و در مورد آمریكا و انگلیس گفت این دو كشور در عملیات خود موسوم به « جنگ علیه تروریسم » جهان را ناامن كرده اند.
نقض حقوق ملیتها , نقض حقوق اقلیتهای نژادی و دینی , نقض حقوق پناهندگان , وضعیت اسفبار زندانها , رواج خشونت علیه زنان بویژه زنان مهاجر , وضعیت اسفبار دادرسی و قضائی , طفره رفتن از عضویت در دادگاه بین المللی جنایات جنگی و بازداشتها و بازجوئی های بی دلیل , نمونه هائی از اتهاماتی است كه سازمان عفو بین الملل به كشورهای یاد شده وارد كرده و تصریح كرده كه اهانت این كشورها به موازین حقوق بشر , طی ۵۰ سال گذشته , بیش از سایر كشورها و دولتهای خاطی جهان بوده است .
متاسفانه دولتهای غربی , نسخه های حقوق بشر , دمكراسی , آزادی و احترام به آرا مردم را فقط برای دیگران می پیچند و خود در روابط داخلی و خارجی خود كمترین اعتنائی به این گونه ارزشها ندارند. دولتهای غربی در نادیده گرفتن موازینی كه پس از جنگ دوم جهانی زیربنای صلح بین المللی را تشكیل داده از جمله آنچه كه سبب تشكیل سازمان ملل و دیگر مجامع بین المللی شده , گوی سبقت را از سایر جهانیان ربوده اند. آنها به صدها مورد تعرض به خاك كشورهای مستقل جهان مبادرت ورزیده اند , از خشن ترین حكومتهای دیكتاتوری و بریده از مردم حمایت كرده اند , خونین ترین كودتاها و جنگهای داخلی را در كشورهای دیگر براه انداخته اند و همه این اقدامات نامشروع و جنایت بار را در پوشش تامین منافع خود انجام داده اند.
بزرگترین جرم دولتهای غربی نیزهمواره این بوده كه منافع نامشروع خود را نه در داخل كشورهای خود بلكه در فراسوی مرزهای خود جستجو كرده اند. این تفكر منشا اصلی بسیاری از مداخلات , تعرضات و فتنه انگیزیهاست كه بحران عراق , بحران افغانستان , بحران شبه جزیره كره و بحران بالكان نمونه هائی از آنهاست . این مداخلات و ماجراجوئیها به مرحله ای رسیده كه دولتهای مداخله گر آنقدر كه در بیرون از مرزهای خود و در كانونهای بحرانی جهان برای خود حق تصاحب « منافع » را قائل هستند برای دولتها و كشورهای بومی این مناطق چنین حقی را قائل نمی باشند. برای دیگران از حق آزادی , سخن به میان می آورند ولی صدها انسان به بند كشیده در گوانتانامو تحت آزار آنان هستند وطی ۲ سال اخیر حتی اتهام آنان هنوز مشخص نشده است . برای مستند كردن دروغهای خود در مورد وجود شكنجه در بعضی كشورها حتی به گزارشهای مغرضانه گروههای ناراضی و تروریستی كه مغضوب ملت ها هستند استناد می كنند ولی خود در بازداشتگاه « ابوغریب » مرتكب شنیع ترین رفتار ضد انسانی و وحشیانه ترین شكنجه ها می شوند و این رفتار كثیف را هرگز به حساب بی اعتنائی و توهین خود به موازین حقوق بشر نمی گذارند.
از این رو برای تمامی ملتها , حقوق بشر و آزادی و دمكراسی , پدیده هایی معنوی و با ارزش هستند ولی وقتی دولتهای بدسابقه ای مانند آمریكا و انگلیس مبلغ و مدافع این ارزشها می شوند , آنگاه است كه هیچیك از این موهبتها , مجالی برای دفاع نمی یابند.
منبع : سایت خبرنگار