پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

استفاده از “میوه هندوانه تلخ” موجب کاهش قند خون می‌شود.


استفاده از “میوه هندوانه تلخ” موجب کاهش قند خون می‌شود.
تحقیقات پژوهشگران پژوهشكده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی نشان می‌دهد ، عصاره گیاه دارویی “میوه هندوانه تلخ” موجب كاهش قند خون می‌شود و در درمان دیابت موثر است.
روابط عمومی جهاد دانشگاهی امروز (یكشنبه) با ارسال نمابری به گروه علمی ایرنا با اعلام این خبر به نقل از دكتر “حسن فلاح حسینی” افزود:نتایج تحقیقات نشان می‌دهد مشكل اصلی بیماران دیابت نوع دوم ،افزایش قند خون و عدم پاسخ سلول‌های بدن به انسولین موجود در بدن است.
عضو هیات علمی پژوهشكده گیاهان دارویی اضافه كرد:افزایش قند خون عوارضی همچون آب مروارید،بیماری‌های قلبی و عروقی،كلیه‌ای و نوروپاتی را در پی دارد.
وی گفت: همچنین مطالعات بیانگر این است كه عصاره گیاهان دارویی دارای خواص آنتی اكسیدانی می‌تواند با خنثی‌سازی رادیكال‌های آزاد و افزایش غلظت كلوتاتیون در خون و سلول‌های بدن در پیشگیری بسیاری از عوارض دیابت موثر باشد.
این پژوهشگر جهاد دانشگاهی در ادامه یادآورشد:در همین رابطه محققان پژوهشكده گیاهان دارویی با همكاری محققان مركز غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران در قالب طرحی پژوهشی به بررسی اثربخشی عصاره میوه گیاه دارویی هندوانه تلخ در كاهش قند خون بیماران دیابتی نوع دوم پرداختند.
وی با اشاره به اینكه تجویز این گیاه دارویی به مدت دو ماه با دوز معین بدون هیچگونه عارضه جانبی موجب كاهش قند خون شد خاطر نشان ساخت:
نتایج این تحقیق حاكی است این داروی گیاهی می‌تواند به عنوان مكمل دارویی جهت كاهش قند خون مورد آزمایش و استفاده قرار گیرد.
دكتر فلاح حسینی در پایان افزود:با توجه به اینكه مصرف این داروی گیاهی با دوز بالا منجر به اختلالات شدید گوارشی می‌شود،توصیه كرد:بیماران از مصرف خودسرانه این گیاه دارویی پرهیز كنند.
مقاله این طرح پژوهشی در شهریور ماه سال جاری در نخستین كنگره بین المللی “طب سنتی و سلامت زنان” در كوالالامپور مالزی بصورت سخنرانی ارایه شد كه مورد استقبال شركت‌كنندگان قرار گرفت.
منبع : طعام اسرار