یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

روشهای تقویت حافظه


روشهای تقویت حافظه
همانطوریكه ورزش باعث شادابی جسم و تقویت آن میگردد، فعالیتها ی ذهنی هم باعث تقویت و افزایش كارآئی حافظه میشوند.یادگیری و تلاش برای آموختن در زمینه های مختلف میتوانند به افزایش حافظه ی شما كمك كند حتی حل كردن یك پازل، آموختن زبان جدید، و...، همه و همه در افزایش ذكاوت نقش مؤثری دارند. یك ضرب المثل ژاپنی می گوید: تو وقتی پیر شده ای ، كه یاد گیری را كنار بگذاری ! یعنی در هر رده ی سنی كه هستید ، تا زمانی كه به آموختن مشغولید همچنان جوان و شادابید .
حافظه نقشی محوری در زندگی ما ایفا می كند و به قول یكی از محققین : این مهم است كه هر روز صبح از خواب بلند شویم و به آینده نگاه كنیم ! بخش مهمی از این نگاه باید به آموزش ، یاد گیری و فعال نگه داشتن ذهن معطوف شود.
وقتی بوته ای را می كارید ، برای رشد آن به چیزهائی مثل آب و نور خورشید احتیاج دارید، همین مسئله برای ذهن و فكر شما هم صدق می كند! در هر سن و سال ، مغز های فعال دندریت های جدیدی میسازند ، این دندریت ها ارتباط بین سلولهای مختلف را با هم برقرار و مستحكم می كنند. ساخته شدن همین اجزاء است كه به ذخیره شدن و سهولت در فرا خوانی اطلاعات كمك می كند ، حتی در سنین بالا.
برای ادامه ی بهبود و تقویت حافظه به موارد زیر عمل كنید:
*در كلاسی ثبت نام كنید، فرقی نمیكند این كلاس چه باشد اما برای آموختن بیشتر از آن كلاس تلاش كنید، دل را به آن ببندید، و با علاقه آن را دنبال نمائید.
*روزانه و بطور مرتب روزنامه ای را كه دوست دارید بخوانید.
*سعی كنید اطلاعات شما به روز باشد و از تكنولوژی روز دنیا عقب نمانید ، در زمینه ی كامپیوتر و ارتباط از طریق اینترنت اطلاعاتی كسب كنید و مرتب از طریق ایمیل خود با خانواده و دوستانتان درتماس باشید.
*در گروه های كتاب خوانی و گروههای مطالعاتی شركت فعال داشته باشید ، در كنسرتها و مجامع عمومی شركت كنید و ارتباط خود را با سایرین تقویت نمائید.
*سعی كنید از استعداد های خدادادی خود در زمینه ی موسیقی وهنر بهره برداری كنید ، دانسته هایتان را به .سایرین یاد دهید و دانسته هایشان را از آنان فرا بگیرید .
*گرچه این حقیقت دارد كه یاد گیری در سنین بالاتر سخت تر ازسنین پائین تر است و حافظه ی كوتاه مدت در سنین بالاتر كاهش نسبی می یابد اما به این معنی نیست كه الزاما هر فرد مسنی باید از یاد گیری فرار كند .مطالعات متعددی كه در این زمینه انجام شده اند نشان میدهند سلولهای عصبی افراد مسن هم توانائی یاد گیری را دارند و نه تنها سن و سال عامل باز دارنده نیست بلكه بخاطر تجربیات و هوشمندی كه در این سنین برای فرد پدید آمده ، امكان بهره برداری و استفاده از این اطلاعات حتی میتواند بیشتر ازسایرین هم باشد.
پس هیچگاه قبول نكنید كه حافظه ی شما كمتر از قبل شده است مگر زمانی كه از یاد گیری طفره رفتید!


همچنین مشاهده کنید