یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کشتن بدون دستکش


کشتن بدون دستکش
جدای از تاثیرات روحی که بر کارگران کشتارگاه‌ها تحمیل می‌شود، سر و کار داشتن با دام‌هایی که از آسیب خشکسالی فرار کرده یا ممکن است به هر علتی ناقل بیماری باشند موضوعی مهم و قابل بررسی است. یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که ممکن است از این طریق منتقل شود، «تب کریمه کنگو» است که یک تب خونریزی‌دهنده ویروسی است و از طریق گزش کنه به انسان یا دام منتقل می‌شود. راه انتقال، تماس انسان با خون یا نسوج حیوان آلوده است. در ایران تا به حال موارد متعددی از این بیماری در کارگران کشتارگاه‌ها گزارش شده که در مواردی منجر به مرگ و میر نیز شده است. نکته مهم اینجاست که این بیماری در خود دام علامت مهمی ندارد و حیوان به ظاهر سالم، ولی خونش شدیدا آلوده کننده است.
در ایران در مطالعات مختلف آنتی‌بادی ضد ویروس از سرم ۱۸ درصد گاوها جدا شده و این نشان‌دهنده شیوع آلودگی در بین این دام‌هاست. وقتی وضع ناامید کننده‌تر می‌شود که می‌دانیم کارگر ذابح کشتارگاه به جهت تسلط بیشتر بر چاقویش و حساسیت عملی که انجام می‌دهد، معمولا هنگام ذبح دستکش به دست نمی‌کند. در چنین حالتی حتما لازم نیست دست کارگر خراشیده یا زخمی باشد تا بیماری منتقل شود چون خون از شکاف ناخن‌ها نفوذ می‌کند و فرد را آلوده می‌سازد. علائم بیماری به صورت سرماخوردگی و دردهای عضلانی شدید است که چند روز طول می‌کشد و بعد به خونریزی‌های شدیدی ختم می‌شود که می‌تواند منجر به فوت بیمار شود. البته این کشنده‌ترین شکل بیماری است. در مواردی به همان علائم سرماخوردگی ختم می‌شود که سیر بهبود ۷ تا ۱۰ روز است.
بیماری‌های دیگری هم هست که در اثر تماس پوست، گوشت و خون حیوان آلوده با دست بدون پوشش محافظتی ایجاد می‌شود که به صورت عفونت‌های مختلف قارچی و باکتریایی یا ویروسی است و می‌تواندگاهی عفونت‌های شدیدی را به دنبال داشته باشد.

مهری خزائی
متخصص بیماری‌های عفونی
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید