چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

صهیونیست ها و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا


صهیونیست ها و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
در آمریکا، صرفا لابی بسیار قدرتمند «ایپک» (Aipac) نیست که بر سیاست این کشور نفوذ فراوان دارد و آن را براساس منافع صهیونیسم بین المللی جهت می بخشد. روزنامه «هاارتص» اسرائیلی اسامی ۳۶یهودی آمریکایی را برمی شمارد که در مبارزات تبلیغاتی دوجناح جمهوریخواه و دموکرات بشدت دخالت دارند.
در مسابقات ریاست جمهوری که میان «جان مک کین» جمهوریخواه و «باراک اوباما» دموکرات برقرار است، آنچه بر اوضاع حاکم است و اذهان را به بازی می گیرد، مسائل «وال استریت» و توانایی هریک از کاندیداها در انجام وظایف و امور ریاست جمهوری است، اما مسئله اسرائیل کاملا در تاریکی باقی مانده است. در حالی که، آرای یهودیان کماکان عنصری کلیدی در ایالات مختلف به شمار می رود و صهیونیست ها نقش های گوناگون و متعددی را در شکل بخشیدن به مبارزات انتخاباتی کاندیداها ایفا می کنند. از بین این افراد، صرفا اسامی ۳۶تن از آنان در فهرست ذیل برشمرد شده است. در واقع، به دلیل کمبود جا این فهرست به هیچوجه جامع نیست و اسامی بسیاری از دیگر صهیونیست ها که نقشی فعال در این مبارزات داشته اند، در آن مشاهده نمی گردد، که «بن کاردین» سناتور مریلند، جایگزین «اوباما» و «مل لیواین»، مشاور «اوباما» و عضو سابق کنگره از کالیفرنیا، در شمار این افراد قراردارند.
حتی، تعدادی از یهودیان صهیونیست نیز که در نقش هایی جزئی تر ظاهر شده، اما به دلیل توجهی که معطوف خود ساخته اند شایستگی ظهور در این فهرست را داشتند، در آن گنجانده نشده اند. از جمله این افراد می توان به ویژه از «ساندرا فرومن»، نخستین زن رئیس یهودی «انجمن ملی اسلحه» (که یک لابی قدرتمند اسلحه است) و عضو کمیته مدیریت «مردان ورزشکار برای مک کین»، «لیندا لینگل»، نخستین زن فرماندار یهودی هاوایی که مدافع «ساراپیلین» بود، نام برد. شایان ذکر است که پرمعناترین نام این فهرست، نام مردی است که ۱۵۳سال پیش درگذشته است. این فهرست عبارت است از:
▪ شلدون ادلسون: جمهوریخواه، نومحافظه کار و یک حامی مالی بزرگ، به رغم شکست های مالی و اختلافات داخلی که کمک های مالی وی به مبارزات تبلیغاتی «مک کین» را مختل کرده است.
▪ دیوید اکسلرود: رئیس استراتژی و مشاور رسانه ای «اوباما»؛ وی از طریق یک عملیات «ویروسی» رسانه ای، تکنولوژی های جدید و با تأکید بر مبحث «تغییر»، حمایت هایی اساسی از کاندیدای دموکرات را برانگیخته است.
▪ استیون باب و سام گوردون: دو خاخام جنبش اصلاح شده بخش «شیکاگو» جنبش «خاخام ها برای اوباما» را تشکیل داده، صدهاتن از همکاران خاخام خود را به حمایت علنی از کاندیدای دموکرات متقاعد ساختند. برآورد میزان نفوذ این گروه در بین رأی دهندگان یهودی دشوار است.
▪ مت بروکز: مدیر اجرایی «ائتلاف یهودی جمهوریخواه» برای پاسخگویی درباره مسائل یهودیان در صدر فهرست رسانه ها قراردارد.
▪ مکس براکسمیر: یک تاجر قدرتمند که ریاست «مؤسسه یهودیان برای امور امنیت ملی» را عهده دار است که یک «جعبه تفکر» محافظه کار به شمار می رود. وی به عنوان رئیس مبارزات «مک کین» و رئیس «ائتلاف مشاوران یهود» فعالیت دارد و عضو کمیته ملی تأمین هزینه مبارزات کاندیدا نیز هست.
▪ اریک کانتور: عضو کنگره برای ایالت ویرجینیا و تنها جمهوریخواه یهودی؛ وی در تلاش برای کسب آرای «فلوریدا» و نیز آرای ایالت خود در قالب جایگزین عمده «مک کین» ظاهر گردیده است.
▪ لوری دیوید: فعال محیط زیست در ارتباط با گرم شدن آب و هوای کره زمین و یکی از معتبرترین و شناخته شده ترین یهودیان در زمینه پر کردن صندوق «هالیوود».
▪ آیرا فورمن: مدیر اجرایی «شورای ملی یهودیان دموکرات» و نقطه مقابل «مت بروکز» در جبهه دموکرات ها.
▪ بارنی فرانک: عضو دموکرات کنگره برای ایالت ماساچوست؛ وی یکی از «همیشه حاضر»ترین و صریح ترین لیبرال ها در کنگره است. «فرانک» که به طور علنی همجنس باز است، هدف عمده مفسران طرفدار «مک کین» در رسانه ها به ویژه در «فاکس نیوز» قرار دارد که به دلیل ریاستش بر «کمیته سرویس های مالی کنگره» او را مسئول اصلی بحران وام های ساختمانی می دانند. او نقشی عمده در مذاکرات مربوط به اعطای یارانه به «وال استریت» ایفا کرده است.
▪ مالکولم هونلین: وی که به عنوان مدیر «کنفرانس رؤسای سازمان های یهودی عمده آمریکا» به ظاهر بیطرف است، از «ساراپیلین» دعوت کرد تا در جریان تظاهراتی علیه آقای «احمدی نژاد» در سازمان ملل، سخنرانی کند، اما تحت فشارهای مختلف اجباراً انصراف داد. گفته می شود، او برای تاثیرگذاری بر آرای یهودیان مردر، به مبارزات «مک کین» کمک کرده است.
▪ چریل جاکوبس: وی از رؤسای تبلیغات برای «مک کین» در بخش «برووارد» فلوریدا و یک خاخام محافظه کار است که تا مدت ها دموکرات بوده و از «هیلاری کلینتون» نیز حمایت کرده، و سپس به «مک کین» پیوسته است.
▪ هنری کیسینجر: روزنامه «نیویورک تایمز» وزیر خارجه سابق را یک «مشاور نزدیک از خارج» از مبارزات «مک کین» نامیده است. کاندیدای جمهوریخواه در زمینه سیاست خارجی به طور منظم با وی ارتباط دارد.
▪ ادکچ: شهردار سابق شهر «نیویورک» نماد طلایی یهودیان مسن باقی مانده است. وی در سال ۲۰۰۴ از «بوش» و سپس از «هیلاری کلینتون» حمایت کرد و اکنون نیز هوادار و حامی «اوباما» است.
▪ ویلیام کریستول: وی به عنوان ناشر «ویکلی استاندارد» -مجله هفتگی «روپرت مردوک»-، خبرنگار «نیویورک تایمز» و مفسر «فاکس نیوز»، یک «رأی» نومحافظه کار فوق العاده با نفوذ به شمار می رود.
▪ شری لانسینگ: نخستین زنی که ریاست یکی از مهمترین استودیوهای «هالیوود» (پارامونت) را برعهده دارد؛ وی یکی از کمک کنندگان مالی عمده به کاندیدای دموکرات و یکی از جمع آوری کننده های عمده کمک های مالی برای «اوباما» به حساب می آید.
▪ اد لیسکی: مقالات او در سایت اینترنتی «امریکن تینکر» در پخش گسترده شایعه مربوط به موضع به اصطلاح ضداسرائیلی «اوباما» نقشی اساسی ایفا کرده است.
▪ هنری لیهمان: مهاجری از «باویر» آلمان که در سال ۱۸۴۴ در سن ۲۳ سالگی در «آلاباما» مستقر گردید و شرکت «اچ لیهمان» را بنیان نهاد که با قبول پنبه به جای وجه نقد بعدها به تجارت پنبه روی آورد. در سال ۱۸۵۰، وی و برادرانش، «امانوئل» و «میر» بانک «لیهمانز برادرز» را تأسیس کردند که بعدها به یکی از نخستین و قدرتمندترین بانک های سرمایه گذاری «وال استریت» تبدیل گردید. ورشکستگی تماشایی «لیهمانز برادرز» در اواسط سپتامبر که در نوع خود بزرگترین نمونه در تاریخ آمریکا محسوب می شود، وحشت و اضطراب مالی را در سراسر جهان برانگیخت که این موضوع می تواند بیش از هر عامل دیگری تعیین کننده نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ باشد.
▪ جو لیبرمن: سناتور «کانکتیکات» که در انتخابات سال ۲۰۰۰ هم پیمان «ال گور» دموکرات بود، امروز از مردان کلیدی «مک کین» در راهنمایی یهودیان مردد به حساب می آید.
▪ مایک مور: وی با استفاده از روش های گوناگون تکنولوژی های پیشرفته (های تک) به منظور مقابله با سایت هایی که به «اوباما» حمله می کردند، سایت «جیوز وت دات ارگ» (Jews voteorg) را به راه انداخت. گروه وی همچنین به حمایت از عملیات «گریت اشلپ» پرداخت که هدف از آن تشویق کودکان به دیدار از پدربزرگ ها و مادربزرگ های خود در «فلوریدا» به منظور متقاعد ساختن آنها برای رأی دادن به «اوباما»، بود.
▪ الی پرایزر: او در صدر «مووآن دات ارگ» (MoveOnorg) قرار دارد که گروهی لیبرال است و مبالغ هنگفتی برای کاندیداهای دموکرات جمع آوری کرده است.
▪ مارتین پرتز: ناشر «نیو ریپابلیک». وی با انتشار مقاله مهمی تحت عنوان «آیا دوستان اسرائیل- و یهودیان- می توانند به اوباما اعتماد کنند؟ در یک کلام، بله»، تاثیر بسیاری بر آرای شهروندان آمریکایی به ویژه جامعه یهودیان این کشور گذارده است.
▪ دنیس پریگر: او فردی است بسیار صریح و فوق العاده با نفوذ که در برنامه های مختلف رادیو ملی شرکت و به رغم برخوردی محتاطانه با مواضع «مک کین» ، با تمامی وزن سیاسی خود از وی حمایت می کند.
▪ پنی پریتزکر: رئیس تبلیغات مالی «اوباما» در سطح ملی، میلیاردر، وارث یک خانواده یهودی که به عنوان کمک کننده مالی به کاندیداها بسیار شناخته شده و بانی حمایت از «اوباما» در بین یهودیان است؛ وی به دلیل دست داشتن در ورشکستگی یک بانک اعطاکننده وام های ساختمانی بسیار مورد انتقاد قرار گرفته است.
▪ ادرندل: فرماندار ایالت کلیدی «پنسیلوانیا»؛ وی رئیس سابق «کمیته ملی دموکرات» و سخنگوی اول مبارزات دموکرات هاست.
▪ دنیز ریچ: همسر سابق «مارک ریچ» میلیاردر؛ او فردی است که مبالغی کلان برای دموکرات ها جمع آوری کرده است.
▪ رابرت رابین: وی مشاور اصلی «اوباما» در زمینه اقتصاد است، آشنایی کامل با شیوه عملکرد «وال استریت» دارد و پیشتر وزیر خزانه دولت «کلینتون» بوده است.
▪ دان شاپیرو: یک مسئول سابق «شورای امنیت ملی» در دولت «کلینتون». وی مشاوری پرتجربه و کاردان در سیاست خاورمیانه ای و هماهنگ کننده آرای یهودیان در مبارزات «اوباما» است. گفته می شود، او یکی از نویسندگان متن سخنرانی «اوباما» در مقابل «ایپک» (لابی طرفدار اسرائیل) بوده که طی آن کاندیدای دموکرات اعلام کرده است: «بیت المقدس پایتخت اسرائیل خواهد ماند و باید یکپارچه باقی بماند.» اظهاراتی که بعدها «اوباما» اندکی آن را تغییر داد.
▪ سارا سیلورمن: هنرمند و سخنگوی سابق «گریت اشلپ» (به «مایک مور» مراجعه شود) که کارش خنثی کردن تلاش های «جکی میسون»، هنرمند دیگری که برای «مک کین» تبلیغ می کرد، بوده است.
▪ آلن سولوو: حقوقدان «شیکاگو» که در بطن جامعه یهودیان و «کنفرانس روسا» بشدت فعالیت دارد. وی از ۲۱ سال پیش هوادار «اوباما» است.
▪ جون استوارت: مجری یک برنامه طنز تلویزیونی به نام «دیلی شو» که احتمالا پربیننده ترین در جمع لیبرال هاست. «نیویورک تایمز» برنامه «استوارت» را «یک نیروی فرهنگی و سیاسی اصیل» نامیده است.
▪ باربارا استرایسند: هنرمند و خواننده ای پرطرفدار، شخصیت لیبرال یهودی که مبالغی هنگفت برای «اوباما» جمع آوری کرده است. وی که در انتخابات مقدماتی از «هیلاری کلینتون» حمایت کرده بود، از هنگام کنوانسیون دموکرات حمایت خود را معطوف «اوباما» ساخته است. او همچنین در ماه سپتامبر ضیافتی به منظور جمع آوری کمک های مالی در «هالیوود» برگزار کرد که هر بشقاب غذای آن ۵۲هزار و ۰۰۸ دلار به مهمانان فروخته شد.
▪ رابرت وکسلر: این جایگزین کلیدی «اوباما»، عضو کنگره در «فلوریدا»، عملیات گسترده ای را به منظور جلب توجه رای دهندگان پولدار «سان شاین استیت» به سمت «اوباما» و منحرف ساختن آن از «مک کین» آغاز کرد.
▪ فرد زیدمن: وی در صدر استراتژیست های «مک کین» قرار دارد، رئیس «شورای گرامیداشت هولوکاست» در آمریکاست و وزنه ای سنگین در بین جمهوریخواهان صهیونیست به شمار می رود.
از دیگر سو، گروه خاخام هایی که تصمیم به حمایت از «باراک اوباما» گرفته اند، انگیزه خود از این تصمیم را چنین عنوان کرده اند: «ما با حمایت علنی از سناتور اوباما به عنوان رئیس جمهور- و آن نیز، به دلیل دروغ های جناح مخالف-اعتبار خود را به عنوان خاخام هایی که اسرائیل را دوست دارند، به میان گذاشته ایم...» هرگز تاکنون در تاریخ آمریکا گروهی از خاخام ها با چنین اعتبار و اهمیتی، به منظور حمایت فعالانه از یکی از کاندیداها به عنوان رئیس جمهور، تشکیل نشده بود.
این در حالی است که، تحقیقات سالانه «کمیته یهودیان آمریکا» فاش می سازد که طبق برآوردها، ۷۵ درصد رای دهندگان یهودی آمریکا به «اوباما» و تنها ۰۳درصد به «مک کین» رای خواهند داد. و در حالی که صرفا ۲درصد یهودی در آمریکا وجود دارد، ۴درصد آرای انتخابات ریاست جمهوری فردا به رای دهندگان یهودی آمریکا متعلق است. وانگهی، در برخی ایالات، مانند «فلوریدا» آرای یهودیان «حیاتی» و «سرنوشت ساز» به شمار می رود. و دیگر این که، بیش از ۰۴درصد یهودیان آمریکا به لحاظ مالی در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری این کشور سهیم بوده اند که ۵.۱ درصد کمک های مالی به این مبارزات را تشکیل می دهد.
منابع: سایت های« آلترانفو»
«پلانت نون و یولانس»
منبع : روزنامه کیهان