پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

فلفل قرمز


فلفل قرمز
فلفل که به فلفل قرمز معروف است به عنوان یک چاشنی مورد مصرف قرار می گیرد . کپساسین ماده ای که در فلفل است که سبب گرم بودن گیاه می شود که یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق اب و هوائی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب می شود. این ماده همچنین به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک می کند تا سیستم قلبی – عروقی را تحریک، سیستم هاضمه را تقویت، درد موجود روی پوست یا مفاصل بدن را تشکین بخشد و مشابه داروی ضد احتقان و ضد باکتری عمل می کند. فلفل میزان کلسترول خون را پایین می آورد. که این امر باعث پایین آمدن فشار خون می شود این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگهای خونی جلوگیری می کند این خواص به پیشگیری از بیماریهای قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت رگها) کمک می کند.
هر چند فلفل سبب سوزش زبان می شود. اما این گیاه واقعاً مسکنی قوی است . این گیاه ابتدا سبب تحریک درد می شود اما سپس شدت علائم درد را در بدن کاهش می دهد. این حالت، آنرا برای افرادی که از درد مزمن رنج می برند به طرز خاصی موثر کرده است چون چندین روز طول می کشد که نتایج قابل توجه آن معلوم گردد. افرادی ک از درد ناشی از دیابت، درد پس از برداشتن پستان و سایر دردهای پس از عمل جراحی رنج می برند، می توانند به ویژه از چند نوع فلفل یا انواع (کرمهای کسپاسین) که قابل دسترس است بهره ببرند این ماده موجود در فلفل نه تنها در آرتروز و آرتریت روماتیسمی را تشکیل می دهند بلکه به کاهش میزان ورم ناشی از حالات وقتی که به عنوان پماد موضعی مورد استفاده قرار گیرد، کمک می‌کند.
فلفل با تحریک تولید مایعات هاضمه در معده نابودی باکتریهایی که می توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت می کند. خاصیت ضد باکتری فلفل همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می‌کند.
این گیاه به عنوان داروی ضد احتقان، سبب رقیق ونازک شدن خلط و خارج شدن آن از ریه ها می‌شود.
فلفل حتی در میزان مصرف پایین نیز قوی است لذا بهتر است که بیشتر از مقداری با غذا میل میکنید از این ماده استفاده نکیند.
کسانیکه حساسیت به فلفل دارند نیز دارای ناراحتی معده هستند و با مصرف ناراحتی شان تشدید می‌شود بهتر است از مصرف آن خودداری کنند.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار