پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
میوه هایی برای عملکرد بهتر روده ها
● گلابی
میوهای است که به آسانی هضم و جذب بدن میشود. گلابی دارای دانههای بسیار ریزی )خصوصاً در نزدیکی هسته) است که دارای پوستهای از جنس سلولز بوده و در دستگاه گوارش هضم نمیشوند؛ و از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک و تمام مواد زاید باقیمانده در شکم را دفع میکند. پوست گلابی چون در معرض نور خورشید قرار میگیرد از نظر ویتامینها غنیتر است؛ ضمن اینکه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن است وبنابراین نباید هنگام خوردن ،پوست آن را جدا کرد. گلابی یکی از میوههای ضدعفونیکننده یا ضدمسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآوری و ملین بودن آن است. افرادی که یبوست دارند سعی کنند پس از خوردن یکی دو عدد گلابی، یک لیوان آب ولرم مصرف کنند تا خاصیت ملین بودن آن تقویت شود. گلابی ترشح بزاق دهان را افزایش میدهد و در نتیجه باعث تسهیل عمل هضم در دستگاه گوارش میشود.
فیبر موجود در گلابی لینین نام دارد. این فیبر غیرقابل حل بوده و برای درمان یبوست بسیار مفید است. بهتر است پس از خوردن گلابی آب سرد نوشیده نشود زیرا در افراد حساس، ایجاد نفخ میکند.
● زردآلو
این میوه سرشار از ویتامینهای C، A و آهن است. مواد مغذی موجود در زردآلو از جشمها و قلب حفاظت میکنند و فیبر موجود در آن علیه بیماریها مبارزه میکند. زردآلو منبع غنی بتاکاروتن )پیش ساز ویتامین A) است. زردآلودهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. بتاکاروتن در بدن، به ویتامین A تبدیل میشود پس میتوان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است. زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماریهای رودهای جلوگیری میکند. مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند. برای مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشویید، سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. بعد یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا،و برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است. از زیادهروی در مصرف زردآلو خودداری کنید، زیرا مصرف زیاد آن در هضم موادغذایی ایجاد اختلال میکند ودچار اسهال میشوید. افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیادخوردن زردآلو پرهیز کنند. هسته تلخ زردآلو موادی سمی به نام اسید سیانیدریک واسید پروسیک دارد بنابر این خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است. مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لکهای سفید پوستی میشود. زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است بنابراین اشخاص مسن و کودکان بهتر است از خوردن زیاد آن پرهیز کنند. زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هستهاش را نیز همراه آن مصرف کنید زیرا هسته شیرین زردآلو ضدنفخ بوده و هضم آن را آسان میکند.
● هلو
در قرون وسطی از هلو به عنوان یک داروی گیاهی استفاده میکردند. هلو منبع غنی ویتامینهای A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است. به آسانی هضم میشود و تقویتکننده بدن است. هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد میکند. برای اینکه خوردن هلو ایجاد نفخ نکند، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد. هلو به دلیل داشتن آب فراوان، برای رفع تشنگی و کمآبی بدن میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
هلو و برگه خیس شده آن، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد. بهتر است هلو را با پوست بخورید چون پوست آن دارای ویتامین A است. هلو زودهضم است وبه سرعت از معده و رودهها عبور میکند. هلو با اینکه شیرین است، خوردن به اندازهاش برای افراد مبتلا به دیابت ضرری ندارد؛ پس دیابتیها از خوردن آن واهمهای نداشته باشند. هلو سموم را از بدن خارج میکند و میوه خوبی برای اشخاص مسن است.
منبع : روزنامه اطلاعات
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل دولت روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم خلیج فارس حجاب شهید مطهری
تهران سلامت شهرداری تهران هواشناسی سیل پلیس قوه قضاییه آموزش و پرورش بارش باران سازمان هواشناسی دستگیری وزارت بهداشت
بانک مرکزی خودرو بازار خودرو قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو قیمت طلا دلار سایپا تورم کارگران حقوق بازنشستگان
فضای مجازی مسعود اسکویی تلویزیون رضا عطاران سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس فیلم تئاتر
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
غزه رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین آمریکا چین روسیه نوار غزه حماس ترکیه عربستان اوکراین
فوتبال استقلال سپاهان تراکتور باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ برتر باشگاه پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران
اینستاگرام همراه اول دبی اپل ناسا وزیر ارتباطات تبلیغات گوگل پهپاد
کبد چرب کاهش وزن دیابت قهوه فشار خون داروخانه