پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

ساتو K-۱ مکس ژاپن را فتح کرد


ساتو K-۱ مکس ژاپن را فتح کرد
توکیو، فوریه ۲۰۰۷- مورات دیرکسی (Direkci Murat) که در اولین مبارزه k-۱ خود ظاهر می‌شد، تنها ۸۷ ثانیه لازم داشت تا در یک سوپر فایت قهرمان سابق مکس جهانی، آلبرت کراتوس را شکست دهد. از آن طرف، یوشی هیروساتو در مسابقات k-۱ مکس جهانی ۲۰۰۷ ژاپن از کمربند قهرمانی خود دفاع کرد. فصل ۲۰۰۷ مکس جهانی با چندین مبارزه مهیب و دو شکست غیرمنتظره در مجموعه ورزشی آریا که در ناحیه کنار دریای اودایبا در توکیو آغاز شد.
k-۱ مکس جهانی از بدو شروعش در سال ۲۰۰۳، مورد علاقه بسیاری از تماشاگران در ژاپن و سراسر جهان قرار گرفته است به‌خصوص به خاطر کلاس وزنی ۷۰ کیلو آن که همیشه شامل مبارزانی پرروح و سریع می‌باشد. اولین دوره مکس جهانی را بوکسور هلندی، البرت گرائوس که در آن زمان فقط ۲۱ سال داشت فتح کرد.
کراتوس در این شب مجدداً به صحنه بازگشته بود. او قصد داشت تا در سوپر فایت اصلی مسابقات در برابر کیک بوکسور ترک مورات دیرکسی به پیروزی برسد. اما دیرکسی همانطور که باید، مبارزه کرد و با هوشیاری کامل مبارزه را به گونه‌ای هدایت کرد که هیچ چیزی از دست ندهد و به هر آنچه که خواهد دست پیدا کند. این رویکرد نتیجه داد و با به صدا درآمدن زنگ آغاز مبارزه مبارز ترک با مشت‌هایش حمله کرد و پس از چند ثانیه، در یک ضد حمله یک مشت چپ به چانه کرائوس زد و این قهرمان سابق را به روی تشک انداخت.
گرائوس راحت شمارش را قطع کرد و سرش را به‌گونه‌ای تکان داد که گوئی می‌خواهد بگوید اتفاق خاصی نیفتاده و فقط کمی غرورش لکه‌دار شده است. اما دیرکسی به حملات خود ادامه داد و کمی پس از شروع مجدد مبارزه با یک ترکیب چپ - راست جلو آمد و کراتوس را برای بار دوم به زمین انداخت. این بار مبارز هلندی آهسته‌تر بلند شد.
داور نگاهی دقیق به کرائوس انداخت و سپس دستانش را به علامت پایا مبارز در هوا تکان داد واین پیروزی بزرگ را به دیرکس داد.دیرکسی بشاش پس از مسابقه گفت: امشب، شب من بود. من مبارزی همه کاره هستم. از ضربات زانو استفاده می‌کنم، لگد می‌زنم و با مشت‌هایم کار می‌کنم. در این مبارزه دیدم که فرصت زدن مشت دارم. خوب من هم همین‌کار را کردم. البته من همیشه برای تاک اوت تلاش می‌کنم“.
مدافع عنوان قهرمانی مکس جهانی، بواکاو پور پراموک کرد و بار این عنوان را کسب کرده است، در فینال سال گذشته در ماه ژوئن، قدرت و دلاوری خارق‌العاده خود را در لگدها و مشت‌هایش به‌کار بست تا با نتیجه تاک اوت برابر حریف بوکسور خود اندی سوور به پیروزی برسد. در این شب این مبارز برجسته ایلندی در یک سوپرفایت برابر تسوگو آمارا. ”شنیوپو“، یک کیک بوکسور و کاراته کار مغولی که اولین مبارز k-۱ خود را انجام می‌داد قرار گرفت.
یواکاو در این مبارزه قدر فرصت‌هایش را دانست و در راند اول با لگدهای کوتاه و مشت‌های مستقیم گاه و بیگاهش آمارا را آزار داد. ضمن آن با خونسردی کامل هر حمله‌ای که به سویش انجام می‌شد را دفع کرد. در راند دوم یواکاو از ترکیب لگدهای کوتاه و بلند استفاده کرد و یک ضربه زانو به وسط بدن آمارا زد.
مبارز مغولی از درد به خود پیچید و شمارش در حالت سرپا برایش انجام شد. در راند سوم یواکاو حملات همه‌جانبه‌ای را صورت داد و با یک هوک چپ سر حریف را به شدت به عقب راند. سپس در اواخر کار گاردش را انداخت و آمارا را دعوت به جلو آمدن کرد. تلاش‌های بی‌ثمر، مبارز مغولی را بیشتر خسته می‌کرد. مبارزان معدودی وجود دارند که در داخل رینگ به بواکاو نزدیک می‌شوند و در اینجا مشخص بود که آمارا هنوز جزء آنها نیست. یک پیروزی دلنشین با رأی داوران نصیب بواکاو شد.
بواکاو گفت: ”برای من شبیه یک مبارزه تمرینی بود به همین خاطر گاردم را انداختم و کمی شوخی کردم. امسال هدف من دفاع از عنوان خودم است. و می‌دانم که مبارزانی مانند ماساتو و سوور دنبال من خواهند بود. بنابراین باید با آخرین توانم کار کنم“.
مبارزی که در این شب بی‌شک بهترین نمایش را ارائه داد یوشی هیروساتو بود که برای کسب کمربند قهرمانی مکس جهانی ۲۰۰۷ k-۱ ژاپن، سه حریف خود را شکست داد. مسابقات مکس جهانی ژاپن با حضور هشت مبارز قالب کلاسیک k-۱ را دارد، چهار مبارز پیروز دور اول به نیمه‌نهائی راه پیدا می‌کند و دو پیروزی آن مرحله به فینال می‌رسند. تمامی مبارزات تحت فوانین معمول مکس جهانی k-۱ سه راند سه دقیقه‌ای و یک راند اضافه در صورت لزوم، برگزار می‌شوند.
طبق رسم k-۱ یک مبارز غیرژاپنی هم به این مسابقات دعوت شده بود. این بار این مبارز، اندی اولوگون از نیجریه بود. فردی که گاهی یک شخصیت تلویزیونی است و گاهی یک مبارز آزاد اولوگون به‌صورتی باور نکردنی، پیروزی غیرمنتظره دیگر این شب را در مبارزه‌اش برابر مبارز کیک بوکسور تاکایوکس کوهیروایماکی رقم زد.
کوهیروایماکی جزء بهترین مبارزان مکس جهانی ژاپن می‌باشد و در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ فاتح مسابقات مکس ژاپن شده است. کوهیروایماکی مانند همیشه خیلی خونسرد با لگدهای کوتاهش کار می‌کرد اما در طول مبارزه به‌نظر می‌رسید که برای جلو آمدن و درگیر شدن با اولوگون دودل و مردد است. اولوگون هم به خوبی لگدهای کوتاه را دفاع می‌کرد و با مشت‌هایش فعال و مؤثر کار می‌کرد.
به نظر می‌رسید کوهیروایماکی قدرت حریف را دست کم گرفته بود. اولوگون با انواع متنوعی از حملات کار می‌کرد و مکرراً از ضربات راست سریع خود استفاده می‌نمود، تا اینکه در راند دوم یک اپرکات چپ محکم به حریف زد و بینی کوهیروایماکی را به خونریزی انداخت.
پس از سه راند مبارزه داوران متقاعد نشدند، اما در راند اضافه اولوگون بمارزی بسیار تهاجمی‌تر نشان داد و با به صدا درامدن زنگ آغاز راند با پنج مشت مستقیم زد و در اواسط راند حریف را تاک دان کرد تا امتیازات کافی برای شکست دادن حریف به‌دست آمده باشد. در مبارزه بعدی بوکسور ۲۵ ساله تاتسوجی و مبارز کیک بوکسور، هایاتو در میدان ظاهر شدند.
در آخرین رویاروئی آنها، این تاسوجی بود که به پیروزی رسیده بود و به همین دلیل هایاتو در این میدان به دنبال انتقام بود اما تاتسوجی فرصت زیادی به او نداد و در اوایل راند اول با یک هوک چپ او را تاک دان کرد. در راند دوم که بسیار سنگین هم بود تاتسوجی با ضربات مشت به بدن کار کرد اما هایاتو این ضربات را تحمل کرد و با یک هوک چپ محکم و دو مشت مستقیم به بینی بازگشت در راند سوم دو مبارز با ضربات مشت، لگد و زانو به جان هم افتادند و همه کار انجام دادند به جز تاک اوت کردن یکدیگر و وقتی زمان مبارزه به اتمام رسید، این تاتسوجی بود که با برتری امتیازی به پیروزی دست یافت.
در سومین مبارزه مسابقات، مبارز بوکسور، هیروکی شیشیدو به مصاف کی جی اوزاکی، یک کیک بوکسور که در اولین مبارزه k-۱ خود ظاهر می‌شد رفت. در اوایل کار هر دو مبارز با پاهای خود کا کردند اما در اواسط راند اول اوزاکی در یک ضد حمله با یک هوک راست حریف را تاک دان کرد. در راند دوم اوزاکی مجدداً خوب کار کرد و به‌خوبی حملات حریف را دفع کرد یا از آنها طفره رفت و با حملات خلاقانه خود شامل یک ضربه زانو پرشی و یک مشت چرخشی از عقب پاسخ داد. در راند سوم هر دو مبارز با گارد باز کار می‌کردند و فرصت‌های متعددی خلق نمودند. شیشیدو یک مشت چرخشی از عقب زد. در پایان داوران به خاطر تاک اوتی که اوزاکی در راند اول به دست آمده بود، او را پیروز میدان اعلام کردند.
یوشی هیرو ساتو با ۱۸۵ سانی‌متر قد در چهارمین مبارزه یک‌چهارم نهائی حرکت خود برای قهرمانی را آغاز کرد. این مبارزه کیک بوکسور هفته گذشته تازه ۳۶ ساله شده بود اما در طی نه مبارزه مکس جهانی K-۱ اعتبار خوبی برای خود دست و پا کرده است. او سال گذشته مقام قهرمانی مسابقات مکس ژاپن را کسب کرد. ما یک زامیدیس را شکست داد و تنها در برابر حریفان بزرگی چون کرائوس و یواکاو شکست خورد.
در این شب حریف ساتو، یاسو هیتو شیراسو بود. از آغاز مبارزه ساتو قد بلند با جلو آمدن و بالا آوردن زانوهایش تلاش کرد تا از ۱۵ سانتی‌متر برتری قدی خود برای فشار آوردن بر حریف استفاده نماید اما تعجبی نداشت که شیراسو این تاکتیک را پیش‌بینی کرده بود و مدیرانه یک گارد محکم مقابل سینه‌اش گرفت. در راند دوم شیراسو از نیروی خود برای جلو آمدن استفاده کرد و یک ضربه چپ به آرواره ساتو زد. راند سوم پرروح و پرفراز و نشیب بود اما در کل ساتو عملکرد بهتری داشت و با رأی داوران به پیروزی رسید و راهی نیمه‌نهائی شد.
بیش از اولین مبارزه نیمه‌نهائی اعلام شد که اولوگون به علت آسیب‌دیدگی ساق پای چپش قادر به ادامه مسابقات نیست. طبق قوانین k-۱ کازویا یاسوهیرو که در مبارزه جایگزینی، با رأی داوران ساتورو واشیکوبا را شکست داده بود جانشین مبارز نیجریه‌ای شد و به مصاف تاتسوجی رفت.
راند اول بسیار سریع بود. یاسوهیرو لگدهای کوتاه می‌زد. ضربات مشت هر دو مبارز برخورد نسبی با هدف داشت اما هیچ‌کدام آسیب جدی ندیدند. در راند دوم اوقات تاتسوجی به خاطر چنیدن لگدی که به کشاله رانش فرود آمد تلخ شده بود و این مسئله باعث شد چندین بار مسابقه متوقف شود، در جریان کار تاتسوجی یک ضربه ترکیبی زد اما در کل هدف‌گیری ضعیف بود دفاع هر دو مبارز خوب بود و به جز چندین بازی که تاتسوجی دچار مشکل شد هیچ‌کدام از مبارزان دچار آسیب جدی نشدند.
راند سوم هم بیشتر به همین صورت طی شد. تاتسوجی در اواخر کار بارانی از ضربات مشت به حریف فرود آورد و با رأی داوران به پیروزی رسید و راهی فینال شد.
دومین مبارزه نیمه‌نهائی ما بین ساتو و اوزاکی در حالی آغاز شد که ساتو مجدداً با ضربات زانو جلو آمد. در این ضمن اوزاکی با مشت‌های خود به ضد حمله پرداخت و در اوایل کار یک ضربه مستقیم راست و کمی بعد از آن یک هوک یک مشت چرخشی از عقب عالی زد. یک بار دیگر در راند دوم اوزاکی شجاعانه به زدن لگدهای کوتاه و ضربات زانو پرداخت و وقتی فاصله کم شد از مشت‌هایش استفاده کرد اما ساتو در زمان مناسب یک ضربه زانو محکم زد و در اواخر راند با یک لگد بلند اوزاکی را غافلگیر کرد تا به فشار حملات خود ادامه دهد. در راند سوم اوزاکی آشکارا خسته شده بود و ساتو تازه نفس‌تر از او به‌نظر می‌رسید و کماکان با ضربات زانو و لگدهای کوتاه خود کار می‌کرد. در این مبارزه استقامت، اختلاف در مبارزاتشان داد و ساتو با رأی داوران عازم فینال گردید.
و به این ترتیب ساتو در برابر تاتسوجی قرار گرفت. زنگ مبارزه نواخته شد و تاتسوجی شروع به دور زدن حریف کرد و دنبال راهی برای نفوذ افتاد. ساتو خونسردی خود را حفظ کرد و به محک زدن حریف پرداخت و فقط وقتی تاتسوجی نزدیک می‌شد لگدهای کوتاه بی‌دقت می‌زد خیلی زود تاتسوجی ابتکار عمل را در دست گرفت و با یک مشت مستقیم راست جلو آمد. اما ساتو آماده بود و یک ضربه زانو به آرواره حریف زد و او را به شدت به زمین انداخت.
تاستویجی شمارش را قطع کرد اما ۳۰ ثانیه پس از شروع مجدد مبارزه ساتو دوباره دنده را عوض کرد و دست به حمله زد و با یک ضربه زانو که به شدت به بینی تاتسوجی خورد به جلو پرید و او را از پشت به روی تشک اینداخت. این بار تاتسوجی که خونین شده بود، وقتی بیهوده تلاش داشت پاهایش را جمع و جور کند. تلوتلوخوران به روی طناب‌ها افتاد داور به سرعت پایان مبارزه را اعلام کرد و افتخار کسب پیروزی در اولین مسابقات k-۱ در سال ۲۰۰۷ نصیب ساتو شد.
ساتو در مصاحبه‌اش پس از مسابقات، لبخندزنان گفت: ساز سه مبارزه‌ای که امشب داشتم بسیار خشنود هستم. کاری که اینک می‌خواهم انجام دهم تا بتوانم در سطح کلاس جهانی به رقابت بپردازم“.
ساتو با کسب پیروزی در این مسابقات ۵ میلیون ین جایزه نقدی مسابقات همراه با ۳۰۰،۰۰۰ ین به خاطر پیروزی با نتیجه تاک اوت در فینال را به دست آورد. او همچنین به مسابقات حذفی فینال مکس جهانی امسال راه پیدا کرد.
مدیر مسابقات k-۱ ساداهارو تانیکاوا با توجه به استقبال روزافزونی که از مسابقات مکس جهانی به‌عمل می‌آید، اعلام کرد که در سال ۲۰۰۷، حدود ۲۰ مسابقه مکس جهانی در ژاپن و سایر کشورهای تحت نظارت مبارزات k-۱ شامل کرواسی، سوئد، کره و چند کشور دیگر جهان برگزار خواهد شد. مسابقات جمعیتی برابر با ۸۹۶۱ نفر را به مجموعه ورزشی آریاک جذب کرد. این مسابقات به‌صورت زنده از تلویزیون ژاپن پخش شد.
منبع : مجله‌رزم‌آور