پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سیده نصرت امینیه


جنسیت: زن
نام پدر: سیدمحمدعلی امین‌التجار اضفهانی
تولد و وفات: (۱۳۰۸ -۱۴۰۵) قمری
محل تولد: ایران - اصفهان - اصفهان
شهرت علمی و فرهنگی: عالم و مجتهد
آمنه بیگم حاجیه‌نصرت‌خانم ، فرزند سیدمحمدعلی امین‌التجار اصفهانی بود. دائی‌اش آیت‌الله شریعت اصفهانی بود. از کودکی به تحصیل پرداخت و پس از فراگیری مقدمات در محضر حاج آخوند زفره‌ای فقه و اصول و علوم معقول و منقول و حکمت و کلام را نزد آیت‌الله آقاسید علی مجتهد نجف‌آبادی و آقاسید ابوالقاسم دهکردی تکمیل کرد و به مرتبهٔ استنباط رسید. پس از امتحانات کتبی به دریاف اجازهٔ اجتهاد از آقا میرزاابراهیم اصطهباناتی شیرازی و حاج شیخ محمد کاظم شیرازی و آیت‌الله حائری یزدی و آیت‌الله نجفی مرعشی ، و اجازهٔ روایت از آقا شیخ محمدرضا نجفی مسجد شاهی نائل آمد. تمام عمر را به تألیف و تدریس گذرانید و
مدرسه‌ای به‌نام مکتب زهرا (س) تأسیس کرد که در آن زنان و دختران ایرانی به تحصیل و کسب علوم و معارف اسلامی می‌پرداختند. آیت‌الله میرزا آقا شیرازی در اجازه‌نامه‌اش به وی ، او را با این اشعار توصیف کرده است:
فلَوُکَنٌ‌النٌساء بِمِثلِ هذی
لَفضٌلت‌النٌساءِ عَلی الرٌجال
فلاالتأنیث لاسم الشمس عار
ولا‌التٌذکیر فخر‌للهِلال
وی آثار خود را به‌نام "یک بانوی ایرانی" منتشر می‌کرد از جملهٔ‌ آثارش: "الاربعین الهاشمیه" ، "شرح چهار حدیث"؛ "اخلاق و راه سعادت بشر" ، که ترجمه و اقتباسی است از "طهارهٔ‌الاعراق فی تحصیل‌الاخلاق" ابن مسکویه؛ "روش خوشبختی و توصیه به خواهران"؛ "سیر و سلوک" ، در روش اولیاء‌الله؛ "مخزن‌العرفان"؛ و "کنز العرفان" ، در علوم قرآن؛ "تفسیر قرآن" ، در پانزده جلد؛ "معاد یا آخرین سیر بشر"؛ "النفحات‌الرحمانیهٔ فی‌الواردات القلبیهٔ" ، حاوی کشفیات و مشاهدات معارف؛ "مخزن‌اللئالی فی فضائل مولی‌الموالی".
منبع : مطالب ارسالی