پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بررسی سرو تیپ های مختلف سالمونلا در تخم‌مرغ و تعیین ارتباط زنجیره این سروتیپ‌ها در انسان


نظر به استفاده روز افزون مردم از محصولات طیور خصوصآ گوشت مرغ و تخم مرغ و احتمال آلودگی اولیه و ثانویه این مواد چه در زمان دوره پرورش از گله های آلوده وچه در زمان حمل آنها تا هنگام رسیدن به دست مصرف كنند گان و خطر احتمالی مســـــــــمو میت غذایی ، آلودگی تخم مرغ های خوراكی در مناطق چهار گانه تهــــــــــران ( شمال شــــرق ، شمال غرب ، جنوب شـــــــرق و جنوب غرب ) به سالمو نلا مــورد بـــررسی قـــرار گــرفت . در این بررسی طی سال های ۷۸ – ۱۳۷۷ تعداد صد نمونه تخم مرغ ( هر نمونه شامل پنج عدد تخم مرغ از مرغداری های مختلف ) از فروشگاه های مواد غذایی در سطح تهران تهیه شد و مورد آزمایش كشت میكرو بی جهت جداسازی سالمو نلا از سطح پوسته و محتویات تخم مرغ قرار گرفتند. پس از تآیید نهایی میكروب در نمــو نه های مثبــت به كــمك آزمــایش هــای سرولــوژیكی تایپیــنگ سالــمو نــلا هــا انجــام شــد .از این تعداد تخم مرغ شش نمو نه از نظر پوسته و یك نمو نه از نظر محتو یات آلودگی سالمو نلا یی داشـت .تمــامی سرو تیپ های جــدا شده سالمــو نلا انتــر یتــیدیس بــود .در ادامه روش های انتقال این سرو تیپ سالمو نلا به تخم مرغ ، شرایط لازم برای تكثیر آنها در تخم مرغ و امكان بیماری زایی در انسان و شرایطی كه در كنترل این آلودگی مؤ ثر است مورد بحث و بررسی قــرار گــرفته اســـت .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران