شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

نوشیدن چای در پیشگیری و درمان انواع بیماریها موثر است


نوشیدن چای در پیشگیری و درمان انواع بیماریها موثر است
چای وپلی فنل‌های موجود در آن نقش بازدارنده‌علیه بسیاری از سرطانها از جمله سرطانهای پوست ، ریه ، مری، معده، كبد، روده و لوزالمعده و غدد دارد. چای باعث ازبین بردن‌سموم ایجادشده درحین پخت غذا، كاهش اثرات سوء‌مصرف بعضی داروها و سیگار در بدن، كاهش انباشتگی آهن دربدن بیماران مبتلا به هموكروماتوزیس، جلوگیری از ابتلا به بسیاری ازانواع بیماریهای التهابی و عفونی، جلوگیری از شكسته شدن ‪DNA‬ و تولید پراكسیدها و جلوگیری از فساد دندانها می‌شود.
همچنین چای به علت وجود فلاونوئیدها باعث جلوگیری از اكسیداسیون چربی و در نتیجه ممانعت از تصلب شرایین بدن و نیز به تعویق انداختن پیری زودرس می‌شود.
در یك فنجان چای (‪ ۱۷۰‬گرم) حدود ‪ ۴‬كالری وجود دارد.چای دارای ویتامین‌های متعددی ازگروه ‪ B‬شامل ویتامین ‪ B۱‬و‪B۲‬ واسیدفولیك ، اسیدپانتوتنیك و نیز مقدار قابل ملاحظه‌ای ویتامین ‪ P(‬نیاسین) می‌باشد.
برگ سبز چای از نظر ویتامین ‪ ,C‬نیز بسیار غنی است. چای كه به‌زبان انگلیسی ‪ TEA‬وچینی ‪ TAY‬یا ‪ CHAI‬نامیده‌می‌شود، به صورت درخت یا درختچه و مخصوص مناطق استوایی و اطراف آن است و بوته چای نیز دارای برگهای ساده، غالبا پایا، متناوب و گل‌هایی معمولا نر و ماده و منظم است.
چای را از سرشاخه‌های جوان و ترد شامل دو یا سه برگ وجوانه‌های ناشكفته انتهایی و باعملیاتی چند بر روی آنها می‌سازند.تمام انواع چای را می‌توان به سه گروه عمده تخمیری (چای سیاه) تخمیر نشده (چای سبز) و نیمه تخمیری (چای اولانگ و پوچونگ) تقسیم كرد. تركیبات اساسی برگ چای شامل آب، تانن، كافئین (تئین)، اسانسهای روغنی، آلبومین، قند پكتین و خاكستر است.
چای به سه رنگ سیاه، سبز وقرمز مورداستفاده قرارمی‌گیرد كه هر سه نوع چای محرك، مسكن و مدر یا ادرارآور و معرق است و دارای اثرات آرام بخشی روی سلسله اعصاب می‌باشد.
بهتر است از دم كردن چای در قوری استیل خودداری شود، زیرا چای به خاطر مقدار قابل توجهی تانن با آهن قوری استیل رسوب می‌كند. هرگز نباید چای را در حالت داغ مصرف نمود زیرا تانن چای در حرارت بالا اثر بدی روی مخاط از جمله مخاط مری می‌گذارد.
منبع : blogfa


همچنین مشاهده کنید