شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


از کجا آغاز کنیم


از کجا آغاز کنیم
شما كه هستید؟ چه ویژگی هایی دارید؟ چه استعدادهایی؟...
آیا تا به حال این نوع سؤالات را از خود پرسیده اید و آیا به دقت به این سؤالات پاسخ گفته اید؟ شما یكی از انسان هایی هستید كه در این دنیا زندگی می كنید. دارای ویژگی ها و استعدادهای خاص و قادر به انجام كارهای مختلفی هستید و... شما، شما هستید. فرد دیگری مانند شما وجود ندارد. خوب دقت كنید، دوباره تكرار می كنم، شما، شما هستید با همه نقاط ضعف و قوتی كه دارید.
شما زندگی می كنید و زندگی مستلزم انجام كارهایی است و انجام كار نیز مستلزم داشتن وسیله است. انجام هر كاری نیاز به اسباب و وسایلی دارد. از تهیه یك غذای ساده گرفته تا طرح های بزرگ اقتصادی برای یك كشور و... . آگاهی از ابزاری كه فرد در اختیار دارد امر بسیار مهمی است. در زندگی نیز آگاهی از این امر موجب جلوگیری از سردرگمی و هدایت فرد به انجام آن عمل می شود. ابزار شما در زندگی چیست؟ ممكن است بسیاری مادیات زیادی را به عنوان ابزار زندگی نام ببرند. اما قبل از آن ابزارهای دیگری وجود دارند كه آگاهی از آنها بسیار مهم تر است و داشتن این ابزار باعث موفقیت در بسیاری از كارها و دست یافتن به ابزارهای دیگری می شوند كه آنها نیز لازمه انجام كارهای دیگری است. ابزارها در زندگی استعداد و ضعف های شما هستند و برای استفاده از این ابزارها باید آنها را به درستی بشناسید. شاید بگویید كه آنها را شناخته اید، جای بسی تحسین دارد. اما آیا واقعاً همه استعدادهای خود را كشف كرده اید؟ آیا از همه ضعف های خود آگاهید. شما بخش كوچكی از نیروهای بالقوه خود را به فعل درآورده اید. حدود اختیارات انسان برای استفاده از منابع جسمی و خصوصاً فكری خود آن قدر وسیع است كه می توان به نامحدود بودن آنها نظر داشت. انسان امروزی هنوز نتوانسته است به تمام آنچه كه باید باشد و می تواند باشد، دست یابد. دلیل اینكه ممكن است بعضی از ما برای شناخت بیشتر استعدادهای خود تلاش نكنیم ممكن است این موارد باشد: به آنچه كه داریم قانع باشیم و بگوییم كافی است. یا اینكه بگوییم همه استعدادهای من همین است كه به دست آورده ام، بیشتر از این نمی شود. در هر دو صورت اشتباه می كنید، افكارتان را تصحیح كنید اگر مایل به پیشرفت بیشتر هستید. انسان های موفق آنهایی هستند كه خود را شناخته اند، از توانایی های خود و ضعف ها آگاهند. این افراد در برخورد با ضعف های خود قسمت های زیادی از آنها را برطرف و حتی به نقاط قوت تبدیل كرده اند و قسمت دیگری از آنها را نیز پذیرفته اند و با آن سازگار شده اند.
بعد از اینكه خودتان را شناختید نوبت به شناخت محیط تان می رسد. انسان موجودی اجتماعی است، شما تنها با خود ارتباط ندارید. با دیگران نیز ارتباط دارید، با محیط فیزیكی تان هم ارتباط دارید. محیط نیز دارای قواعدی است. پس علاوه بر شناخت خود برای موفقیت لازم است قواعد بازی های زندگی را هم بشناسید.
خوب، شناختن آنها چه كمكی به شما می كند؟ اگر یادتان باشد گفتیم كه شما دارای توانایی هایی هستید. با وجود این شما در كنار دیگران هستید، بعضی از كارها را شما ممكن است به تنهایی نتوانید انجام دهید موفقیت های بزرگ در زندگی نیاز به همكاری با دیگران دارد و برای همكاری با دیگران، لازم است تا آنها را بشناسید، روحیه آنها را درك كنید، موقعیت های آنان را دریابید. همان طور كه رانندگی قواعدی دارد كه رعایت نكردن آن باعث تصادف و تهدید جان می شود زندگی نیز قواعدی دارد كه عدم رعایت آن باعث شكست در زندگی می شود. اما انتظار نداشته باشید كه همه این قواعد را به شما آموزش دهند.
جهان به سرعت به پیش می رود و این شما هستید كه باید قواعد را دریابید، باید تلاش كنید بر دانش و آگاهی خود بیفزایید. اطلاعات خود را بالا ببرید. در این راه از تجارب دیگران نیز غافل نباشید، اما مواظب باشید در این راه كوركورانه عمل نكنید و مانند كلاغی نباشید كه دوست داشت راه رفتن كبك را یاد بگیرد، اما راه رفتن خودش را هم فراموش كرد. یعنی شما كاملاً هدفدار آنچه را كه در دیگران می بینید و به درد شما می خورد بگیرید. توجه داشته باشید كه از چه كسانی می آموزید. فریب زرق و برق افراد را نخورید. اشاره شد كه شما برای كسب بعضی از موفقیت ها نیاز دارید كه دیگران را با خود همراه كنید، اما هر كسی نمی تواند همراه شما شود. شما باید آنها را بشناسید و بدانید كه چگونه افرادی هستند.
جواد ابراهیمی
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید