پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
مایکروویو
طبخ با مایکروویو و دانستنیهای لازم:
در روشهای متداول پخت، معمولاً حرارت از یک منبع حرارتی خارجی به ماده غذائی منتقل میشود، اما در روش طبخ با مایکروویو، حرارت در داخل ماده غذائی تولید میشود. کاهش شدید زمان پخت، علت اصلی استفاده از این روش در صنایع غذائی و منازل است.
لازم به یادآوری است که برخلاف اشعه ایکس و گاما، امواج مایکروویو قادر به شکستن پیوندهای شیمیائی و آسیب رساندن به مولکولهای موادغذائی نیستند.
نکات مهم بههنگام طبخ با مایکروویو در منزل:
از آنجائی که از این منبع حرارتی برای پخت غذا، گرم کردن مجدد آن و نیز نرم کردن غذاهای منجمد شده استفاده میشود، لذا باید بههنگام استفاده از آن موارد زیر را بهخاطر داشت:
- به دلیل اینکه مایکروویو طعم اجزای غذا را بهخوبی ظاهر میسازد، باید از نمک و ادویه کمتری استفاده شود.
- غذاهای تازه با آب بیشتر، بهتر و سریعتر از غذاهای خشک پخته میشود.
- بهمنظور یکنواخت کردن حرارت در فرهائی که مجهز به صفحه گردان نیستند، باید هر دو دقیقه یکبار، با خاموش کردن مایکروویو، ظرف غذا را ۹۰ درجه چرخاند و در صورتیکه ماده غذائی بهصورت مایع است، باید آن را هم زد. همچنین میتوان با زیرورو کردن غذا، به یکنواخت نمودن حرارت سرعت بیشتری بخشید.
- برای پختن موادغذائی مانند گوجهفرنگی، تخممرغ، سیبزمینی، سوسیس و کالباس، ابتدا باید برشهائی در این موادغذائی ایجاد کرده و سپس آن را پخت. زیرا افزایش فشار در ماده غذائی، باعث ترکیدن و بدفرم شدن آنها میشود.
- برای پختن تخممرغ باید پوسته تخممرغ را به اندازه یک عدس سوراخ کرد.
- غذاهائی که حرارت داده میشوند، بایستی ضخامتی کمتر از ۶-۵ سانتیمتر داشته باشند. توصیه میشود موادغذائی با حجم زیاد را تقسیم نموده و هر بار فقط قسمتی از آن را در مایکروویو پخت. همچنین ضخیمترین قطعه در کناره ظرف و قطعات نازکتر در مرکز آن قرار داده شوند تا علاوه بر جلوگیری از خشک شدن غذا، از آب انداختن نیز ممانعت بهعمل آید.
- بههنگام گرم کردن مجدد غذاها در مایکروویو، برای جلوگیری از خشک شدن آنها، بهتر است از درجه حرارت کمتری استفاده شود.
- از مایکروویو میتوان برای خارج کردن موادغذائی از حالت انجماد استفاده نمود بهعلت سرعت دفراست (DEFRAST)، کیْیهٔ موادغذائی در این حالت حفظ میشود. بهمنظور بهبود کیفیت میتوان عمل دفراست را از درجه زیاد مایکروویو شروع کرده و پس از چند دقیقه آن را برروی درجه حرارت کمتر تنظیم نمود. جهت استفاده از آن برای ذوب یخ موادغذائی، بهتر است از درجه حرارت کمتر مایکروویو استفاده شود. بدین ترتیب نفوذ امواج زیاد شده و ابتدا یخ قسمت مرکز ماده غذائی ذوب شده و سپس بهتدریج حرارت به سایر قسمتهای آن منتقل میشود.
زمان تقریبی حرارتدهی برخی از غذاها در مایکروویو خانگی:
گرم کردن مجدد یک فنجان سوپ حدود ۲ دقیقه
پختن ۳۰۰ گرم سبزی منجمد حدود ۱۰ دقیقه
پختن ۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده حدود ۲۰ دقیقه
پختن ۲۰۰ گرم سیبزمینی حدود ۴ دقیقه
گرم کردن غذای کودک در شیشه حدود ۱ دقیقه
نرم کردن و پختن مرغ کمل منجمد حدود ۳۰ دقیقه
پختن میگو حدود ۳ دقیقه
پختن سوسیس حدود ۲ دقیقه
نرم کردن گوشت چرخکرده منجمد حدود ۴-۳ دقیقه
گرم کردن مجدد ۲۰۰ گرم ماکارونی و برنج حدود ۲ دقیقه
ظروف قابل استفاده در مایکروویو:
ظروف مختلف در مقابل امواج مایکروویو عکسالعملهای متفاوتی نشان میدهند. بعضی از آنها امواج را منتقل کرده و برخی برعکس امواج را منعکس میکنند. بهعبارت دیگر امواج را متوقف کرده و بهسمت دیوارههای دستگاه میفرستند که این عمل احتمالاً سبب آسیب دیدن مایکروویو خواهد شد. بعضی از انواع ظروف نیز قسمتی از امواج را جذب میکنند، که این عمل از جذب انرژی کافی توسط غذا جلوگیری کرده و سبب بالا رفتن دمای ظرف میشود. بنابراین ظروفی که در این دستگاه مورد استفاده قرار میگیرند، باید منتقل کرده امواج باشند.
مهمترین ظروف قابل استفاده در مایکروویو عبارت هستند از: ظروف شیشهای، چینی و سرامیک.
برای استفاده بهتر از این ظروف باید بهنکات زیر توجه نمود:
۱. لعاب ظرفهای سرامیکی بایستی کاملاً یکنواخت باشد. چنانچه ظرف در قسمت کف آن یکنواخت نباشد به دلیل نفوذ رطوبت، خواهد شکست.
۲. در صورت استفاده از ظروف پلاستیکی، که برای قرار دادن در مایکروویو مناسب نیستند، امکان سریع گرم شدن و تغییر شکل ظرف وجود دارد. علاوه بر این، برخی از مواد پلاستیکی مزه و طعم خنثی ندارند و باعث تغییر مزه و طعم موادغذائی میشوند.
۳. بهتر است در مایکروویو، بهخصوص در دماهای بالا یا برای طبخ در مدت طولانی از مقوا یا کاغذ استفاده نشود، زیرا ممکن است در اثر حرارت شعلهور شوند.
۴. استفاده از ظروف فلزی (مانند قالبهای فلزی، ظروف با لعابی طلائی، دیگهای چدنی، فولادی، آلومینیومی) جهت قرار دادن در مایکروویو توصیه نمیشود، زیرا این ظروف اشعه را منعکس کرده و از انتقال امواج به داخل موادغذائی جلوگیری میکنند.
در روشهای متداول پخت، معمولاً حرارت از یک منبع حرارتی خارجی به ماده غذائی منتقل میشود، اما در روش طبخ با مایکروویو، حرارت در داخل ماده غذائی تولید میشود. کاهش شدید زمان پخت، علت اصلی استفاده از این روش در صنایع غذائی و منازل است.
لازم به یادآوری است که برخلاف اشعه ایکس و گاما، امواج مایکروویو قادر به شکستن پیوندهای شیمیائی و آسیب رساندن به مولکولهای موادغذائی نیستند.
نکات مهم بههنگام طبخ با مایکروویو در منزل:
از آنجائی که از این منبع حرارتی برای پخت غذا، گرم کردن مجدد آن و نیز نرم کردن غذاهای منجمد شده استفاده میشود، لذا باید بههنگام استفاده از آن موارد زیر را بهخاطر داشت:
- به دلیل اینکه مایکروویو طعم اجزای غذا را بهخوبی ظاهر میسازد، باید از نمک و ادویه کمتری استفاده شود.
- غذاهای تازه با آب بیشتر، بهتر و سریعتر از غذاهای خشک پخته میشود.
- بهمنظور یکنواخت کردن حرارت در فرهائی که مجهز به صفحه گردان نیستند، باید هر دو دقیقه یکبار، با خاموش کردن مایکروویو، ظرف غذا را ۹۰ درجه چرخاند و در صورتیکه ماده غذائی بهصورت مایع است، باید آن را هم زد. همچنین میتوان با زیرورو کردن غذا، به یکنواخت نمودن حرارت سرعت بیشتری بخشید.
- برای پختن موادغذائی مانند گوجهفرنگی، تخممرغ، سیبزمینی، سوسیس و کالباس، ابتدا باید برشهائی در این موادغذائی ایجاد کرده و سپس آن را پخت. زیرا افزایش فشار در ماده غذائی، باعث ترکیدن و بدفرم شدن آنها میشود.
- برای پختن تخممرغ باید پوسته تخممرغ را به اندازه یک عدس سوراخ کرد.
- غذاهائی که حرارت داده میشوند، بایستی ضخامتی کمتر از ۶-۵ سانتیمتر داشته باشند. توصیه میشود موادغذائی با حجم زیاد را تقسیم نموده و هر بار فقط قسمتی از آن را در مایکروویو پخت. همچنین ضخیمترین قطعه در کناره ظرف و قطعات نازکتر در مرکز آن قرار داده شوند تا علاوه بر جلوگیری از خشک شدن غذا، از آب انداختن نیز ممانعت بهعمل آید.
- بههنگام گرم کردن مجدد غذاها در مایکروویو، برای جلوگیری از خشک شدن آنها، بهتر است از درجه حرارت کمتری استفاده شود.
- از مایکروویو میتوان برای خارج کردن موادغذائی از حالت انجماد استفاده نمود بهعلت سرعت دفراست (DEFRAST)، کیْیهٔ موادغذائی در این حالت حفظ میشود. بهمنظور بهبود کیفیت میتوان عمل دفراست را از درجه زیاد مایکروویو شروع کرده و پس از چند دقیقه آن را برروی درجه حرارت کمتر تنظیم نمود. جهت استفاده از آن برای ذوب یخ موادغذائی، بهتر است از درجه حرارت کمتر مایکروویو استفاده شود. بدین ترتیب نفوذ امواج زیاد شده و ابتدا یخ قسمت مرکز ماده غذائی ذوب شده و سپس بهتدریج حرارت به سایر قسمتهای آن منتقل میشود.
زمان تقریبی حرارتدهی برخی از غذاها در مایکروویو خانگی:
گرم کردن مجدد یک فنجان سوپ حدود ۲ دقیقه
پختن ۳۰۰ گرم سبزی منجمد حدود ۱۰ دقیقه
پختن ۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده حدود ۲۰ دقیقه
پختن ۲۰۰ گرم سیبزمینی حدود ۴ دقیقه
گرم کردن غذای کودک در شیشه حدود ۱ دقیقه
نرم کردن و پختن مرغ کمل منجمد حدود ۳۰ دقیقه
پختن میگو حدود ۳ دقیقه
پختن سوسیس حدود ۲ دقیقه
نرم کردن گوشت چرخکرده منجمد حدود ۴-۳ دقیقه
گرم کردن مجدد ۲۰۰ گرم ماکارونی و برنج حدود ۲ دقیقه
ظروف قابل استفاده در مایکروویو:
ظروف مختلف در مقابل امواج مایکروویو عکسالعملهای متفاوتی نشان میدهند. بعضی از آنها امواج را منتقل کرده و برخی برعکس امواج را منعکس میکنند. بهعبارت دیگر امواج را متوقف کرده و بهسمت دیوارههای دستگاه میفرستند که این عمل احتمالاً سبب آسیب دیدن مایکروویو خواهد شد. بعضی از انواع ظروف نیز قسمتی از امواج را جذب میکنند، که این عمل از جذب انرژی کافی توسط غذا جلوگیری کرده و سبب بالا رفتن دمای ظرف میشود. بنابراین ظروفی که در این دستگاه مورد استفاده قرار میگیرند، باید منتقل کرده امواج باشند.
مهمترین ظروف قابل استفاده در مایکروویو عبارت هستند از: ظروف شیشهای، چینی و سرامیک.
برای استفاده بهتر از این ظروف باید بهنکات زیر توجه نمود:
۱. لعاب ظرفهای سرامیکی بایستی کاملاً یکنواخت باشد. چنانچه ظرف در قسمت کف آن یکنواخت نباشد به دلیل نفوذ رطوبت، خواهد شکست.
۲. در صورت استفاده از ظروف پلاستیکی، که برای قرار دادن در مایکروویو مناسب نیستند، امکان سریع گرم شدن و تغییر شکل ظرف وجود دارد. علاوه بر این، برخی از مواد پلاستیکی مزه و طعم خنثی ندارند و باعث تغییر مزه و طعم موادغذائی میشوند.
۳. بهتر است در مایکروویو، بهخصوص در دماهای بالا یا برای طبخ در مدت طولانی از مقوا یا کاغذ استفاده نشود، زیرا ممکن است در اثر حرارت شعلهور شوند.
۴. استفاده از ظروف فلزی (مانند قالبهای فلزی، ظروف با لعابی طلائی، دیگهای چدنی، فولادی، آلومینیومی) جهت قرار دادن در مایکروویو توصیه نمیشود، زیرا این ظروف اشعه را منعکس کرده و از انتقال امواج به داخل موادغذائی جلوگیری میکنند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران نیکا شاکرمی رهبر انقلاب روز معلم معلمان دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی مجلس شهید مطهری حجاب شورای نگهبان قوه قضائیه
تهران هواشناسی زلزله معلم شهرداری تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش پلیس سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
خودرو قیمت خودرو دولت قیمت دلار ایران خودرو دلار قیمت طلا سایپا بانک مرکزی بازار خودرو کارگران تورم
مشهد رضا عطاران رادیو فضای مجازی تلویزیون سریال سینمای ایران سینما دفاع مقدس تئاتر موسیقی فیلم
دانشگاه علوم پزشکی مکزیک
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا نوار غزه روسیه چین حماس عربستان یمن
استقلال پرسپولیس فوتبال سپاهان تراکتور لیگ برتر ایران رئال مادرید بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
همراه اول دبی واکسن تبلیغات اپل ناسا گوگل وزیر ارتباطات پهپاد
کبد چرب بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه ویتامین طول عمر بارداری