یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

افسانه قیصر


این خود بكن بائر بود كه فوتبال را به شكل یك هنر به جهانیان عرضه كرد. تنها چیزی كه او را از بقیه بازیكنان متمایز می ساخت این بود كه او مثل بقیه بازی نمی كرد، بازی او با همه فرق داشت، نرم، تكنیكی، زیبا، جلوه كننده و بدون حركات اضافی.
فوتبال آلمانها مثل كاركردنشان بود: قدرتی، خستگی ناپذیر، نتیجه گرا، خشن و در همه حال بدون هنر. این تصویری بود كه تا آن زمان در همه جا و به خصوص در مطبوعات انگلیس از فوتبال آلمان ترسیم می شد. اما با ظهور بكن بائر و نوع خاص بازی وی این تصویر به كلی تغییر یافت. مثل این كه ناگهان در یك باغچه كوچك، یك اركیده روئیده باشد ، ناگهان این باغچه تغییر می كند و گلهای دیگر نیز از زیبایی آن گل، جلوه می یابند. هیچگاه در تاریخ فوتبال آلمان، به مانند جام ملتهای ۱۹۷۲ اروپا، فوتبال ملی آلمان آنقدر زیبا بازی نكرده است. متین باشكوه به همراه كاپیتانی به نام فرانتس بكن بائر.
پنج سال پس از آن تاریخ، بكن بائر از تیم ملی كشورش جدا شد و به قول روزنامه ایتالیایی ورزشگاه، تیم ملی آلمان بدون بكن بائر نه تنها درخشش، بلكه شیكی خود را نیز از دست داد. جدایی وی از تیم آلمان غیرقابل جبران و جایگزینی بود. تنها كاری كه مطبوعات، فدراسیون فوتبال آلمان و هواداران می توانستند انجام دهند این بود كه از او بخواهند تا در آلمان بماند. اما آنها این كار را نكردند و حتی او را از وطنشان به نوعی نیز بیرون راندند، وقتی هرمان نوی برگر، رئیس وقت فدراسیون آلمان گفت كه بكن بائر دیگر فراموش شده است. اما سال ۱۹۷۸ و از دست دادن عنوان قهرمانی جهان در آرژانتین، نشان داد كه بدون بكن بائر و تیم او آلمان دیگر شكوه گذشته را نخواهد داشت.
او به نیویورك رفت، جایی كه به راحتی می توانست به رستوران، تئاتر یا اپرا برود بدون اینكه مثل آلمان، كسی برایش مزاحمتی ایجاد كند. در آنجا به همراه تیم كاسموس سه بار قهرمانی لیگ فوتبال آمریكا را به دست آورد. پس از بازگشت به آلمان نیز به هامبورگ رفت و نه به بایرن، چرا كه همواره با گونترنتزر روابط صمیمانه ای داشت، البته رفتن او به هامبورگ علت دیگری هم داشت: اینكه BP اسپانسر باشگاه هامبورگ به وی پیشنهاد سودآوری داده بود.
به هر روی قیصر به آلمان بازگشت و در فوتبال آلمان ماند و در دو جام جهانی نیز هدایت تیم ملی را به عهده گرفت. جام جهانی ۱۹۸۶ مكزیك و جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا و باز هم برای فوتبال كشورش افتخار آفرید و فوتبال آلمان را با قهرمانی در جام ۱۹۹۰ در كسوت مربی در دنیا پرآوازه ساخت.
او اكنون برای ریاست یوفا یكی از نامزدهای اصلی است، آیا قیصر در بالاترین نقطه مدیریت فوتبال اروپا خواهد ایستاد؟
آلمان مشترك را بشناسیم
نام رسمی: جمهوری آلمان
نام بین المللی: جرمنی
نام محلی: دیچلاند
دیگر نام ها: پروس
وسعت: ۳۵۶۸۰۶
جمعیت: ۸۰ میلیون
مذهب: مسیحی (پروتستان و كاتولیك)
پایتخت: برلین
زبان رایج: آلمانی
حكومت: جمهوری
سال تأسیس فدراسیون فوتبال: ۱۹۰۰ میلادی
رنگ لباس: پیراهن سفید، شورت سیاه، جوراب سفید
افتخارات در جام ملتهای اروپا: (،۱۹۷۲ ،۱۹۸۰ ۱۹۹۶)
سابقه حضور در جام جهانی
۱۹۳۰: شركت نكرد
۱۹۳۴: مرحله نیمه نهایی
۱۹۳۸: دور اول
۱۹۵۰: شركت نكرد
۱۹۵۴: قهرمان
۱۹۵۸: مرحله نیمه نهایی
۱۹۶۲: مرحله یك چهارم نهایی
۱۹۶۶: نایب قهرمان
۱۹۷۰: مرحله نیمه نهایی
۱۹۷۴: قهرمان
۱۹۷۸: مرحله یك چهارم نهایی
۱۹۸۲: نایب قهرمان
۱۹۸۶: نایب قهرمان
۱۹۹۰: قهرمان
۱۹۹۴: مرحله یك چهارم نهایی
۱۹۹۸: مرحله یك هشتم نهایی
۲۰۰۲: نایب قهرمان


همچنین مشاهده کنید