جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

ارزش غذای توت فرنگی


ارزش غذای توت فرنگی
از دیرباز همه قسمت های این میوه مصرف دارویی دارد به طور مثال از برگ و ریشه ان داروی (( تانن )) که برای درمان بیماریهای روده ای مفید و ضد اسهال است به دست می اوردند.
توت فرنگی منبع سرشار فیبر و در هضم غذا و جذب ان و تنظیم سوخت و ساز بدن مفید است.
این میوه از ویتامین ث غنی است انتی اکسیدان از دیگر املاح موجود در توت فرنگی می باشدکه عامل ضد سرطانی ان شناخته شده است .
توت فرنگی فاقد چربی اشباع شده است و کالری کمی دارد به طوری که ۸ عدد از این میوه حاوی ۵۰ کالری است.
دریافت روزانه یک واحد از این میوه که معادل ۸ عدد توت فرنگی است فشار خون بالا را کاهش می دهد و از گرفتگی عروق نیز جلوگیری می کند.
مصرف این میوه سبب سلامت و شادابی پوست می شود .
توت فرنگی اهن و کلسیم فراوانی دارد به همین علت در درمان بیماری کم خونی مفید است و به استحکام استخوان ها و دندان ها کمک می کند.
در این میوه ویتامین ب به اندازه کافی وجود دارد بنابر این در کاهش اضطراب و عصبانیت موثر است.
توت فرنگی اشتها اور است و می توان از ان برای باز کردن اشتهای کودکان برای خوردن غذا به صورت انواع دسر و اب میوه استفاده کرد.
مخلوط کردن این میوه با خامه و شکر نه تنها ارزش غذایی توت فرنگی را از بین می برد بلکه سبب افزایش وزن و تشدید بیماریهای چربی خون ، فشار خون و گرفتگی عروق به علت وارد کردن چربی ها و قندهای مضر به این میوه می شود.
● تاریخچه توت فرنگی
توت فرنگی نخستین بار در قرن ۱۴ میلادی از جنگل های فرانسه به محیط گلخانه ها برای کشت منتقل شد و پس از ان در دیگر کشورها رواج یافت.
در ایران نیز رقم اصلاح شده این میوه در زمان صدارت اتابک اعظم در دوره
قاجاریه از فرانسه وارد و به همین علت این رقم اتابکی خوانده شد.
اما توت فرنگی در کشور میوه ناشناخته ای نبود و در نواحی شمال کشور به صورت خودرو و به وفور می روید.
منبع : ترانه ها