پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تغذیه و آکنه


تغذیه و آکنه
به عنوان درمان‌‌ كامل در كنار درمان‌های دارویی به بیماران خود توصیه می‌كنند. از جمله مواد غذایی كه در مورد تاثیر آن در آكنه تحقیقات فراوانی شده می‌توان به موارد زیر اشاره كرد:
▪ سبزیجات: مصرف آن علاوه بر موثر بودن بر سلامت دیگر اعضای بدن بر سلامت پوست نیز موثر است در واقع خوردن گوشت و پروتئن‌های حیوانی به علت داشتن هورمون‌های مختلف، تعادل هورمونی بدن را به هم می‌زند و باعث شروع آكنه می‌شود.
▪ اسید‌های چرب ضروری: مصرف آنها نیز به بالاسن هورمونی كمك می‌كند. دیده شده افرادی كه به علت عدم تعادل هورمونی به آكنه دچار شده‌اند، مصرف اسید‌های چرب ضروری در تسریع بهبودی آنها نقش چشمگیری داشته است. این ماده در روغن آفتابگردان، روغن سویا، روغن ذرت و ... موجود است.
▪ ویتامین : A از جمله ویتامین‌های لازم برای سلامت پوست است بررسی‌ها نشان داده كسانی‌كه از آكنه رنج می‌برند به نوعی دچار كمبود این ویتامین نیز هستند این ویتامین در هویج، سبزی‌های برگ‌سبز، میوه‌های با رنگ زرد و نارنجی موجود است.
▪ تركیبات زینك (روی: )باعث افزایش سلامتی پوست شده و كمبود آن باعث افزایش هورمون‌های مردانه می‌شود. ویتامین B۶ هم از دیگر ویتامین‌های موثر در پیشگیری از آكنه و كمك كننده در بهبود سریع آن است.
▪ كرومیوم: كرومیوم از مواد ضروری برای بدن است و از طرفی به میزان قند خون بستگی دارد. هر چه قند مصرفی ما بیشتر باشد، كرومیوم بیشتری احتیاج داریم. در كسانی‌كه عدم تعادل قند خون دارند به علت عدم تناسب قند خون و كرومیوم دچار آكنه‌های شدید می‌شوند. این ماده در شیره قند موجود است.
▪ سلنیوم: از دیگر موارد موثر در بهبودی و پیشگیری از آكنه است و امروزه بحث‌های زیادی در مورد این ماده و سلامت پوست وجود دارد.
منبع : روزنامه سلامت