جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نگاهی به زندگی و آثار آندره بکویچ


نگاهی به زندگی و آثار آندره بکویچ
آندره بکویچ استاد روابط بین‌الملل و تاریخ در دانشگاه بوستون است . وی مدرک دکترای خود را در رشته تاریخ دیپلماسی آمریکا از دانشگاه پرینستون اخذ نمود وقبل از پیوستن به هیئت علمی دانشگاه بوستون در سال ۱۹۹۸ در دانشگاه‌های وست پوینت و جان هاپکینز تدریس می‌نمود.
وی که در سال ۱۹۴۷ در ایلینویز متولد شده است در سال ۱۹۶۹ به ارتش آمریکا پیوست و از تابستان ۱۹۷۰ تا تابستان ۱۹۷۱ در ویتنام خدمت می‌نمود و پس از آن در آلمان، ایالات متحده و خلیج فارس به مناصب نظامی در ارتش آمریکا دست یافت. بکویچ در اوایل دهه ۱۹۹۰ با درجه سرهنگ دومی از ارتش آمریکا بازنشسته شد و سپس در سال ۱۹۹۸ مدرک دکترای خود را از دانشگاه پرینستون اخذ نمود.
وی خود را به‌عنوان یک محافظه کار کاتولیک توصیف می‌کند و در ابتدا در شماری از نشریات سیاسی محافظه‌کار آمریکا قلم می‌زد. نوشته‌های وی که هم اکنون در فارین پالیسی، فارین افیرز،‌نیشن ،‌نیوریپابلیک، نیویورک تایمز، واشنگتن پست، وال استریت ژورنال، فایننشال تایمز، بوستون گلوب، یواس‌ای تودی ،‌لس آنجلس تایمز و ... منتشر می‌شود ، نارضایتی دولت بوش و بسیاری از حامیان آن را موجب گردیده است.
عناوین تعدادی از کتاب‌های تالیفی آندره بکویچ عبارتند از : محدودیت‌های قدرت، پایان استثنا خواهی آمریکا( ۲۰۰۸) ، جنگ طولانی مدت : تاریخ نوین خط مشی امنیت ملی ایالات متحده از جنگ جهانی دوم تا کنون ( ۲۰۰۷)، نظامی‌گری جدیدآمریکا : چگونه مردم آمریکا از طریق جنگ ، اغفال می‌شوند (۲۰۰۵) ،‌اضطراب امپریالیستی :مشکلات و دورنمای امپراتوری آمریکا (۲۰۰۳) و واقعیات و پیامدهای دیپلماسی آمریکا (۲۰۰۲.)
وی یکی از منتقدان علنی و دائم اشغال عراق بود و این جنگ را یک شکست فاجعه بار نامیده است. بکویچ جنگ‌های پیش‌دستانه دولت جرج بوش را غیراخلاقی ،نامشروع و نسنجیده می‌داند . وی در کتاب‌های اخیر خود سیاست خارجی ایالات متحده پس از جنگ سرد و تکیه بیش از حد سردمداران آمریکا بر قدرت نظامی به جای دیپلماسی را به شدت مورد انتقاد قرار داده است. وی اصرار دارد که سیاستگذاران آمریکا به‌طور خاص و مردم ایالات متحده به‌طور عام بیش از اندازه بر روی مفید بودن نیروی نظامی در عرصه روابط خارجی حساب باز کرده‌اند.
بکویچ تلاش دارد تا سیاست‌های فعلی ایالات متحده را در پیش زمینه تاریخی آن قرار دهد . این سیاست‌ها جزئی از سنتی هستند که در دوران ریاست جمهوری وودرو ویلسون ریشه دارند. سنتی(از یک سیاست خارجی نظامی‌گرا و مداخله جو) که هر دو حزب عمده آمریکا از آن پشتیبانی می‌کنند. وی به جای سرزنش نمودن فقط یک رئیس جمهور (یا مشاوران وی) به خاطر سیاست‌های کنونی، هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه را مسئول خط مشی‌هایی می‌داند که در راستای منافع ملی آمریکا نیستند.
بکویچ ،باراک اوباما را بهترین گزینه برای محافظه‌کاران در حال زوال می‌داند. بخشی از استدلال وی این واقعیت را در بر دارد که لیبرال دموکرات مذکور قول داده است تا به نقش جنگی ایالات متحده در عراق خاتمه دهد و این عهد وی اگر عملی شود چشم انداز خیزش دوباره محافظه کاران را نوید می‌دهد . وی همچنین ادامه می‌دهد که محافظه کاران خود از انتخاب یک جمهوریخواه دیگر ناامید شده‌اند.
منبع : روزنامه رسالت