سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

چرا میرحسین تخریب می شود:اقبال به اصلاح‌طلبان بیشتر می‌شود و تخریب‌ها گسترده تر


چرا میرحسین تخریب می شود:اقبال به اصلاح‌طلبان بیشتر می‌شود و تخریب‌ها گسترده تر
پس از انصراف محمد خاتمی از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری و ماندگار شدن میرحسین موسوی در عرصه، مباحث انتخاباتی وارد فاز جدیدی شد . در این میان اصولگرایان که خود را رها یافته از خطر حضور خاتمی در انتخابات می‌بینند مشغول سبک و سنگین کردن کاندیداهای جناح خود برای حضور در انتخابات هستند که کم کم و همزمان با فعال شدن موسوی به حقیقت تلخی رسیده و می‌رسند.‌آن حقیقت تلخ، یکی اقبال رو به رشد مردم از کاندیداهای اصلاح‌طلب و دیگری حمایت بسیاری از احزاب اصلاح طلب از موسوی در انتخابات بود . اصولگرایان حامی دولت این روزها با توجه به خطری که از ناحیه افزایش حضور مردم در پای صندوق‌های رای و افزایش اقبال به کاندیداهای اصلاح‌طلب آنها را تهدید می‌کند همان استراتژی که برای خاتمی در نظر گرفته بودند را برای میرحسین پیاده می کنند .
آنها با اشاره به حمایت دو حزب قانونی از میرحسین به تخریب وی پرداخته و این در حالی است که به عقیده یک فعال سیاسی اصلاح طلب،این اقدامات به خاطر به هم ریختن برنامه ریزی های قبلی این جریان برای انتخابات است. در همین ارتباط دبیر کل حزب اسلامی ایران زمین در پاسخ به این سوال که »آیا حمایت حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از مهندس موسوی در انتخابات ایرادی دارد که این موضوع از سوی برخی اصولگرایان با واکنش منفی روبرو شده است؟« گفت: به هر حال جریان اصولگرا و اصلاح طلب جریان‌هایی هستند که در کشور مطرح و هر دو قطعا به اصولی پایبند می‌باشند و اشتراکاتی با هم دارند. منتها به لحاظ دیدگاه تفاوت‌هایی هم وجود دارد که بعضی از آنها بنیادین می‌باشند. ابوالقاسم رئوفیان که با آفتاب یزد گفتگو می‌کرد ادامه داد: البته وقتی که بحث انتخابات و حمایت از یک نامزد به میان می‌ا~ید قاعدتا حمایت دو جناح یا برخی طیف‌های فعال از هر دو جناح و یا شخصیت‌ها و فعالان سیاسی از یک فرد این تصور را به میان می‌ا~ورد که اینها خیلی نمی‌توانند به لحاظ دیدگاه‌ها قابل جمع باشند. در واقع اگر به فرض قرار است برخی شخصیت‌ها و یا برخی طیف‌های اصلاح‌طلب از یک چهره‌ای که او هم در جریان اصولگرا دارای موقعیت و رای و همچنین مقبولیتی دارد حمایت کنند سوالاتی مطرح می‌شود.
این فعال باسابقه اصولگرا افزود: در واقع این موضوع باعث ریزش آرای موسوی می‌شود. یعنی به عنوان مثال اگر آقای میرحسین در بین جناح اصولگرا دارای جایگاهی است و آرایی می‌تواند از این جناح و برخی افراد آن به سمت او باشد وقتی که دیده می‌شود سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی یا حزب مشارکت هم از وی حمایت می‌کنند این دو موضوع قابل جمع نیست و این سوال مطرح می‌شود که چرا؟ در واقع اگر این وضعیت ادامه پیدا کند طبیعی است که این آرا، در جبهه مقابل و رقیب ریزش پیدا می‌کند. وی در خصوص اینکه‌ ‌»این موضوع چه ارتباطی به آقای ‌موسوی دارد؟« اظهار کرد: فکر می‌کنم بالاخره آقای موسوی اگر بخواهد در جریان اصولگرا آرای خودش را حفظ کند و علاوه براین هر چه به انتخابات نزدیکتر می‌شویم آرای بیشتری را به سمت و به نفع خودش جلب کند قاعدتا نباید به گونه‌ای حرکت کندکه تحت حمایت یا مورد توجه ویژه جریان اصلاح طلب از جمله سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی قرار بگیرد. این تعارض به نفع موسوی نیست.
لذا به نظر می‌رسد که میرحسین برای اینکه آرای بیشتری از جبهه اصولگرایی را در موافقت با خودش جهت بدهد بایستی به جریانی که در تعارض جدی با جبهه اصولگرایان است به گونه‌ای آنها را متوجه کند. یعنی به گونه‌ای حرکت نکند که وامدار آنهاست. این عضو سابق جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که »برای اینکه این مشکلات رفع شود آیا بایستی میرحسین از سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و مشارکت بخواهدکه از او حمایت نکنند؟ و آیا مگر فقط همین‌دوحزب اصلاح طلب از میر حسین حمایت کرده‌اند؟« گفت: به هرحال طیف های فعال در هر یک از دو حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی برخی افراطی‌گری‌ها را پیشه کرده‌اند. مردم نگاه و رویکردی مثبت به دیدگاه افراطی و در واقع جریان‌های افراطی و تندرو ندارند. رئوفیان در مقابل اظهارات خبرنگار ما مبنی بر اینکه »آیا فکر نمی کنید اگر به ادعای شما ‌ سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در میان مردم جایگاهی ندارد به خاطر مشکل کلی احزاب ما باشد که در میان مردم مطرح نیستند؟ و آیا مثلا اگر سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی جایگاهی ندارد حزب موتلفه که از اصولگرایان می‌باشد چه جایگاهی دارد و مردم چه قدر این حزب را می‌شناسند و به آن نزدیک هستند؟« رئوفیان پاسخ داد: این موضوع را ما در دفعات گذشته آزمایش کرده‌ایم و متوجه شدیم که در میان جامعه متدینین ما، اقبال عمومی به کدام سمت است. رئوفیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه »به نظر شما اقبال بیشتر به سمت موتلفه می باشد یا سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی؟ کدام یک از این دو ریشه‌دارترند؟ کدام یک از این دو سردمدارانشان و حتی افراد دوم و بدنه‌اش بیشتر با مردم حشر و نشر دارند و به نوعی با مردم همپوشانی دارند؟« تصریح کرد: با توجه به سوابق ما در یک نگاه می‌بینیم که موتلفه قابل مقایسه با سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیست. به لحاظ تشکیلاتی می‌بینیم که حزب موتلفه در کل کشور شعب، نمایندگی، عضو و هوادار دارد. به لحاظ خط مشی هم که مشخص است.
از لحاظ شخصیت‌های برجسته هم مثل آقای عسگر اولادی را دارد. من نمی‌خواهم بگویم دوستان ما در سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی مشکلی دارند اما این رویکرد در میان مردم است که اگر روزی از آنها سوال شود موتلفه یا سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، خواهید دید که کدام یک نسبت به دیگری با آرای قابل توجهی افضل و ارجح است. به این نگاه مردم باید توجه کرد. نمی‌‌توان این موضوع را نادیده گرفت. خبرنگار ما پرسید که »به نظر شما مردم برای رای دادن به کاندیدا به برنامه و اظهارات وی نگاه می‌کنند یا اینکه چه نهادهایی از این کاندیدا حمایت کرده‌اند؟ و اینکه مگر همین مردم نبودند که چهار سال پیش در حالی به شعارهای آقای احمدی‌نژاد رای دادند که هیچ حزب اصولگرایی از آقای احمدی نژاد حمایت آنچنانی نکرده بود؟« دبیر کل حزب اسلامی ایران زمین در پاسخ اظهار داشت: مردم به همه مولفه‌ها و عوامل تاثیر گذار توجه دارند. یعنی یکجانبه‌نگری در تصمیم گیری از ناحیه مردم تعیین کننده نیست بلکه همه جانبه نگری است. در واقع نگاه می‌کنند که این شخص خودش دارای چه سابقه‌ای، چه دیدگاهی، چه شعارها و چه برنامه‌ای است. در‌حقیقت به لحاظ ویژگی‌های شخصیتی او را ارزیابی می‌کنند.
درست است که مردم، کاندیداها را به لحاظ قابلیت‌های شخصیتی، کارآمدی و توانمندی بررسی می‌کنند اما این به این معنا نیست که به این موضوع توجه نکنند که چه کسانی از این کاندیدا حمایت می‌کند. حضرت علی(ع) می‌فرماید »از مرد سوال نکن از همنشین او سوال کن« یعنی بعضی مواقع مردم ما شناخت لازم و دقیق را از کاندیدا پیدا نمی‌کنند بلکه نگاه می‌کنند چه کسانی از او تعریف می‌نمایند. امام خمینی می فرموند هر وقت آمریکا از کسی تعریف کرد و یا جریان سلطه، حمایت و طرفداری از یک فرد یا جریانی داشت نسبت به سلامت آن فرد وجریان باید تردیدکرد. در واقع نه تنها باید تردید کرد بلکه باید مسلم شد که آن جریان وضع درستی ندارد که در حال حاضر مورد تعریف و تمجید دشمن قرار گرفته است. به نظر شما »چرا آقای هاشمی رفسنجانی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم یک باره آرایشان در جامعه اصولگرایی افت داشت؟ مگر نه اینکه آقای هاشمی رفسنجانی رای غالب بود؟ مگر نه اینکه هنگامی که به مرحله دوم راه یافت تفاوت قابل توجهی با رقیبش داشت؟« در واقع شکست آقای هاشمی به این دلیل بود که به یکباره طرفداران کاندیداهایی که در مرحله اول از جناح اصلاح طلب مثل آقای معین شکست خوردند به حمایت از ایشان پرداختند. بعضی از مسائل هم به وجود آمد که تاثیرگذاشت و آرای آقای هاشمی رفسنجانی را پایین آورد. ‌ ‌ وی تاکید کرد: می‌خواهم در پاسخ به سوال شما بگویم که مردم، هم به ویژگی‌های شخصیتی، شعارها، دیدگاه‌ها و قابلیت‌های کاندیدا توجه دارند و هم به اینکه چه کسانی و چه جریان‌ها و طیف‌هایی در حمایت از این فرد پرداخته‌اند. این موضوعات بی‌تاثیر نیست. لذا به همین جهت‌ و هم به دلیل اینکه این موضوعات را ما در گذشته تجربه کرده‌ایم و همچنین به دلایل عقلی و عینی این نوع حمایت‌ها تاثیرگذار است.
از همین رو معتقدم که حمایت مخصوصا حمایت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت از میرحسین موجب ریزش آرای وی می‌شود و درواقــع مــوجــب عقبگــرد برخی جریان‌ها یا طیـف‌هـای اصـولگـرا کـه از مـوسـوی حمـایـت می‌کردند، می‌شود. اما اگر آقای میرحسین مرز خود را با آنها مشخص کنند به گونه ای که مردم احساس کنند که اطرافیان او افرادی هستند که در گذشته امتحان خودشان را به درستی پس داده‌اند در انتخابات موثر است.خبرنگار ما در ادامه در سوالی گفت: »چندی پیش یک روزنامه حامی سرسخت دولت با ذوق زدگی فراوان حمایت یک خواننده لس آنجلسی- لیلا فروهر - از احمدی نژاد را انعکاس داده بود واین در حالی است که اکنون همین رسانه برمبنای‌ اینکه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت از آقای میر حسین حمایت کرده‌اند به تخریب گسترده علیه این کاندیدا پرداخته است.
آیا این موضوع تعارض خصوصا در فراکسیون دولتی اصولگرایان را نشان نمی دهد؟« این فعال سیاسی اصولگرا پاسخ داد: قطعا این موضوع هم در آرای آقای احمدی نژاد تاثیر منفی دارد. در واقع قاعده استثنا پذیر نیست. یعنی حمایت این گونه افراد از هر شخصی که مورد حمایت و احترام مردم ماست مطلوب نیست. وی در ادامه تاکید کرد: میرحسین مورد احترام جامعه ماست. وی شخصیتی است که در دوران نخست وزیری در هشت سال جنگ، سوابق اجرایی از خودش به جا گذاشته است. اینها در واقع از او یک شخصیت قابل احترامی در ذهن کسانی که بودند، گذاشته است. این موضوع به نسل امروز ما هم انتقال پیدا کرده است. اما این نوع حمایت ها قطعا تاثیر منفی می‌گذارد. معتقدم روزنامه ای که حمایت خواننده لس آنجلسی را انعکاس داده به آقای احمدی نژاد خدمت نکرده است. حال اگر این خبر از جانب یک روزنامه اصلاح طلب منتشر می‌شد من تعجب نمی‌کردم .
نمی‌دانم این روزنامه با چه غرض، هدف و یا نظری اقدام به این کار کرده است. قطعا هر کسی که سابقه خوبی ندارد می‌خواهد در هر کسوت و در هر عنوانی باشد اگر از کسی حمایت کند و هر چه این حمایت بیشتر شود درواقع تاثیرات منفی روی افکار عمومی علیه آن کاندیدا خواهد گذاشت. لذا من معتقدم که حمایت این شخص به ضرر احمدی‌نژاد است، نه به نفع وی. رئوفیان ادامه داد: زمانی بود آقای داریوش ارجمند از آقای قالیباف تعریف و تمجید می‌کرد. مشخص است که آقای ارجمند یک هنرمند متعهد، مسئول و مورد احترام جامعه ماست و به گردن هنر و جامعه هنرمندان حق و حقوقی دارد. اگر این آقا تمجید کند تاثیر مثبت دارد. مثلا نامه‌ای که آقای ارجمند خطاب به قالیباف نوشت قطعا تاثیر مثبت بر افکار عمومی خواهد گذاشت. ولی ‌اگر یک خواننده لس آنجلسی حمایت کند قطعا تاثیر منفی می گذارد. دبیر کل حزب اسلامی ایران زمین در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ما در حزب ایران زمین در آخرین جلسه اسفندماه در گزینه‌هایی که بررسی کرده بودیم پس از بحث‌های طولانی به سه گزینه برتر رسیدیم.
یکی از سه گزینه برتر، آقای میرحسین بوده است. گزینه اول ما آقای قالیباف بود. اما وقتی که احزاب و گروه‌های سیاسی و یا برخی شخصیت‌هایی که مقبولیتی در جامعه ندارند از میرحسین حمایت کردند برای دوستان ما در حزب این سوال به وجود آمد که آیا باز هم بر همین تصمیم تاکید کنیم یا یک بازنگری در این تصمیم انجام شود. فکر می‌کنم اگر آقای میرحسین می‌خواهند در میان طیف‌های معتدل در جریان اصلاح طلب و اصولگرا رای‌شان افزایش پیدا کند باید قاعدتا تکلیف خودش را مشخص کند. وی در پاسخ به این سوال که »آیا هنوز هم آقای احمدی‌نژاد در میان سه گزینه اول نیستند؟« اظهار کرد: در حال حاضر گزینه اول ما آقای قالیباف هستند و گزینه دیگر آقای میرحسین می‌باشند. البته باید دید با این موضوعات پیش آمده چه جابه ‌جایی ‌ها یی دراین سه گزینه روی خواهد داد. واقعیت این است که سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پیش از اینکه از موسوی حمایت کند با او مذاکر کرده‌ و به توافقاتی رسیده‌است در نتیجه این موضوعات در تصمیم‌گیری حزب ایران زمین تاثیر خواهد گذاشت. البته در حزب معتقدیم ‌ همانطور که مـقـام مـعـظم رهـبـری فرموده‌اند راه درست، راه اصولگرایی اصلاح‌طلبانه است. یعنی این نکته را مشی اعتدال می‌دانیم. در واقع مشی ما مشی اعتدال است و مشی اعتدال یعنی همان که مقام رهبری فرموده‌اند.
در همین راستا یک نماینده اصولگرای مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص »انتقادهای صورت گرفته از سـوی فراکسیون دولتی اصولگرایان از میرحسین موسوی به خاطر حمایت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت از وی« با بیان اینکه نظر خاصی در این مورد ندارم گفت: انتقاداتی که از جانب برخی از جریانات منتسب به دولت در این خصوص بود را مشاهده کردم اما نظر خاصی در این مورد ندارم. احمدرضا دستغیب عضو کمیسیون فرهنگی مجلس که با آفتاب یزد گفتگو می‌کرد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه »آیا حمایت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت باعث ریزش آرای میرحسین خصوصا در میان اصولگرایان خواهد شد؟« گفت: درحال حاضر جمع‌بندی اطلاعیه‌ای که آقای میرحسین موسوی برای اعلام حضور خودشان در انتخابات صادر کردند و بعضی از مواضع و صحبت‌هایی که ایشان طی این مدت مطرح نمودند با برخی حمایت‌هایی که توسط برخی از جریانات سیاسی شده یک مقداری برای جامعه سخت است.
فکر می‌کنم ضروری است که توسط ایشان یا ستاد انتخاباتی‌شان توضیحاتی در این رابطه داده شود. این موضوع کار را برای آقای موسوی سخت خواهد کرد. وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که پرسید یعنی »به نظر شما این حمایت‌ها در رای ایشان - میرحسین - تاثیر دارد؟« گفت: در کشور تشکل‌ها و سازمان‌هایی داریم که بیش از آن که عقبه جدی داشته باشند آوازه فراوانی دارند و این موضوع همواره روی کاندیداهای مختلف در دوره‌های مختلف تاثیرگذاشته است. نماینده مردم شیراز در مجلس در پاسخ به این سوال که »آیا بایستی به خاطر این موضوع آقای میرحسین از سوی برخی اصولگرایان تخریب شوند؟« تصریح کرد: من در بحث انتخابات به معنای کلی آن تخریب را ‌شایسته نمی دانم و معتقد هستم که باید همه گروه‌ها و جریانات، اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند. البته ناگفته نماند که جامعه ما هم به گونه‌ای است که تخریب معمولا جواب عکس می‌دهد و خود مردم به یک آگاهی رسیده‌اند و شرایط واقعا متفاوت است. در واقع این موضوعات تاثیر معکوس خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: به هرحال خوشحال هستیم که اگرشخصی یا گروهی بخواهد در زمینه سیاسی بی تقوایی کند مردم هم پاسخ او را می‌دهند. این موضوع هم خودش ارزشمند است. خبرنگار ما در ادامه پرسید »شما معتقدید مردم نگاه می‌کنند که از یک کاندیدا چه سازمان و نهادهایی حمایت کرده‌اند؟« دستغیب پاسخ داد: خیر. مردم نگاه می‌کنند واقعیت امر چه چیزی است. من فکر می‌کنم این مسئله خیلی برای مردم ملاک نیست. البته در انتخابات‌ مختلف متفاوت است. در انتخابات ریاست جمهوری در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که مردم به دنبال شنیدن یک حرف حسابی و برنامه مشخصی از سوی کاندیدا برای اصلاح امور هستند و درصد کمی از مردم تحت تاثیر گروه‌ها، احزاب و جریان‌ها می‌باشند. البته هنوز احزاب و گروه‌ها نتوانسته‌اند عقبه جدی را داشته و این موضوع در جامعه نهادینه نشده است که این ضعف‌ جدی است. وی در پاسخ به این سوال که »چرا روزنامه سردمدار تخریب موسوی که وی را برای حمایت از سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت سرزنش می‌کند حمایت یک خواننده لس آنجلسی از احمدی‌نژاد باعث ذوق زدگی‌اش می‌شود؟« گفت: وقتی که معیارها و اصول به سمـت اشخـاص بـرود ایـن مشکلات بـه وجـود می‌ا~ید. اصل و معیار ما باید مجموعه‌ای از اصول باشد و نه اینکه افراد بیایند و معرف آن اصول باشند. این مسئله هم مشکلی است که در این موضوع هم سلیقه‌ها در امور دخالت می‌کند. معتقدم که نادیده گرفتن و نداشتن یکسری از اصول ثابت و قرار دادن و جای دادن اشخاص به جای آن که خطاپذیر هستند یک اشتباه بزرگ در این قبیل از مراودات سیاسی است.
‌از سوی دیگر، یک عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در خصوص علل تخریب میرحسین موسوی در روزهای اخیر گفت: تا قبل از انصراف و کناره‌گیری آقای خاتمی از انتخابات ریاست جمهوری و طرح جایگزینی مهندس موسوی توسط ایشان، اصولگرایان خیلی باور نداشتند که قصه مهندس موسوی در عرصه انتخابات قصه جدی باشد.‌عبدالله ناصری که با آفتاب یزد گفتگو می‌کرد ادامه داد: اصولگرایان بعد از آقای خاتمی هم خیلی این نکته را باور نداشتند که در جبهه اصلاحات، همگرایی یا گرایش جدی به سمت آقای موسوی باشد. لذا پیش‌بینی آنها این بود که اکثر احزاب فعال و اثرگذار در مورد انتخابات اعلام بی‌طرفی خواهند کرد و یا احیانا با کناره‌گیری آقای خاتمی از انتخابات آنها هم کناره‌گیری خواهند نمود. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: این اقبال شایان توجهی که نسبت به آقای مهندس موسوی پس از آقای خاتمی شد و همچنین از سوی نظرسنجی‌هایی که بیانگر افزایش اقبال جامعه به مهندس موسوی بود طبیعتا اصولگرایان را نگران کرده است. چون در حال حاضر آنها با اقبال احزاب از سوی جبهه اصلاحات نسبت به موسوی روبرو شده‌اند بر همین اساس تخریب‌ها را گسترش داده‌اند. وی تصریح کرد: پیش بینی من این است که اصولگرایان به این جمع‌بندی رسیده‌اند که علی‌رغم کناره‌گیری خاتمی، به احتمال زیاد انتخابات با حضور موسوی از جبهه اصلاحات، انتخابات دو قطبی خواهدشد. بنابراین آنها همان مشی که در مورد آقای خاتمی داشتند در مورد موسوی هم دارند و پیش گرفته‌اند.‌‌ از سوی دیگر باید در این خصوص موضوع دیگر را هم مورد توجه قرار داد وآن این است که اصولگرایان این هجمه گسترده علیه موسوی را آغاز کرده اند تا شاید از این طریق بتوانند مقداری فعال و شفاف شدن گفتمان مهندس موسوی که قرابت بسیار زیادی با گفتمان آقای خاتمی دارد تحت الشعاع قرار دهند.
در واقع آنها می‌خواهند کاری کنند که آقای موسوی کمتر به گفتمان آقای خاتمی نزدیک شوند. ناصری در پاسخ به این سوال که »آیا حمایت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت از میرحسین باعث نمی‌شود که آرای وی در میان اصولگرایان بریزد؟« گفت: معتقدم هر کسی که در مورد آقای موسوی و هر نامزد دیگر به جمع‌بندی رسیده باشد و او را از طریق برنامه‌ها، باورها و گفتمانش ارزیابی‌کرده ودر موردش تصمیم گرفته باشد موضع‌گیری‌ این دو حزب هیچ تاثیری در تصمیم‌گیری آن به طور منطقی نخواهد داشت. مگر اینکه بپذیریم برخی افراد و اصولگرایان اساسا با بدیهیات فعالیت سیاسی بیگانه هستند.سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت بعد از آقای خاتمی بنا به یک تحلیل به جمع بندی رسیدند که آقای مهندس موسوی رای آوری بالاتری را نسبت به سایر کاندیدا خواهند داشت. همچنین اگر چه نامزد ایده‌آل برای این احزاب اصلاح طلب آقای خاتمی است اما آقای میرحسین گفتمان نزدیکتری را به خاتمی داشتند، به عبارت دیگر ممکن است بعضی از مـواضـع سیاست داخلی یا خارجی مهندس موسوی الزاما هماهنگ با سیاست‌های سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت نباشد اما به این جمع‌بندی رسیده‌اند که در عرصه فعالیت سیاسی و با توجه به ضرورت حضور در انتخابات ریاست جمهوری بهترین نامزد را انتخاب کنند. این عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ادامه داد: اصولگرایان هم به طور طبیعی اگر براساس برنامه آقای موسوی و لیاقت‌ها و شایستگی‌های او به جمع‌بندی رسیده باشند الزاما یک اعلام جانبداری یک حزب سیاسی مخالف آنها از مهندس موسوی نباید برنامه آنها را تغییر بدهد.‌ مدیرعامل سابق خبرگزاری ایرنا در پاسخ به این سوال که »برخی اصولگرایان معتقدند با حمایت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت بخشی از مردم هم به مهندس موسوی رای نمی‌دهند« گفت: این موضوع درست نیست.
جبهه اصولگرایی خصوصا تندروهای آن پیش‌بینی می‌کردند که سازمان و جبهه مشارکت به سمت آقای مهندس موسوی نخواهند رفت و طبیعتا فضای اجتماعی جدی نسبت به آقای موسوی شکل نخواهد گرفت. بالاخره احزابی که از آقای مهندس موسوی حمایت کرده‌اند از جمله مجمع روحانیون مبارز و کارگزاران اثرگذار هستند و اصولگرایان فکر می‌کردند این احزاب به سمت مهندس موسوی نخواهند رفت و با نرفتن این احزاب به سمت میرحسین نشاط اجتماعی در جبهه ایشان شکل نخواهد گرفت و اقبال از مهندس اقبال گسترده‌ای نخواهد بود. در واقع این اتفاق جانبداری که افتاد بسیاری از برنامه‌های اصولگرایان را به هم زد و فضای انتخابات را به سمت دو قطبی شدن موسوی- احمدی‌نژاد برده است و آنها نگران این موضوع هستند. اصولگرایان می‌خواهند با چنین فضاسازی‌هایی، هم هشدار به مهندس موسوی داده باشند هم اینکه بتوانند نسبت به آرای مهندس موسوی اثرگذاری کنند و این آرا را کاهش دهند.
منبع : روزنامه آفتاب یزد


همچنین مشاهده کنید