یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

روزه و کودک


روزه و کودک
بعضی از والدین معتقدند که اگر فرزندشان چاق است می‌تواند روزه‌داری کند و گمان می‌کنند تنها حذف وعده غذایی موجب کاهش وزن او خواهد شد.
اولا بهتر است بدانید هیچ کسی به این شیوه وزن کم نمی‌کند و چه بسا از آنجا که ما در ماه رمضان بیشتر از هر ماه دیگر پرخوری می‌کنیم حتی یک گرم هم وزن کم نکنیم.
ثانیا شما برای رسیدن به این هدف باید سعی کنید فرزندتان متناسب با فعالیتی که دارد کالری دریافت دارد.
اینکه قرار باشد در وعده افطار پرخوری کند و یا در سحری بیش از نیازش بخورد بی‌فایده است. درضمن شما باید دقت کنید برای تامین نیاز بچه‌ها حتما برنامه غذایی سالمی در نظر بگیرید.
درست است که بچه‌ها مانند بزرگسالان مشکلاتی چون زخم‌های گوارشی ندارند اما چه بسا ناگهان با یک خون‌ریزی گوارشی مواجه شوند یا برای مثال بچه‌هایی که یبوست یا اسهال دارند و بچه‌هایی که سوزش سر دل داشته و یا ترش می‌کنند پیش از روزه‌داری باید با پزشک متخصص مشورت کنند.
برای کسی که یبوست دارد خوب است میوه و سبزی و آب بیشتری در فاصله افطار تا سحر مصرف کند. حتی بچه‌هایی که در سلامت کامل هستند نباید ناگهان آش و حلیم و سپس یکی دو لیوان چای شیرین و بسیاری غذاهای دیگر را پشت هم بخورند.
خوب است با کمی فرصت یکی دو ساعته و به ترتیب با یک غذای سبک مانند سوپ مقوی و چند لقمه نان و پنیر و گردو شروع کرده و در آخر شب شام بخورند؛ در این میان هم مواد آبکی و میوه استفاده کنند.
شما با شیوه غذایی غلط می‌توانید به دستگاه گوارشی بچه‌ها، به‌خصوص آنهایی که استعداد ابتلا به یکسری مشکلات را دارند، صدمه بزنید.
همزمانی ماه رمضان با شروع مدرسه‌ها باید مدنظر شما باشد و اگر فرزندتان مشکل خاصی دارد درباره شیوه روزه‌داری‌اش دقت کنید.
هر چند که آنها در محیط‌های گرم مانند نانوایی و دیگر مشاغل که تعریق و از دست دادن آب زیاد است، قرار ندارند اما همواره بی‌توجهی به نکات ساده است که مشکل‌ساز خواهد شد.
شاید بتوانید با یک برنامه صحیح و رساندن کالری تنها به اندازه نیاز بچه‌ها، مشکل چاقی آنها را رفع کنید. همه این مسایل منوط به آن است که از نظر مشکلات احتمالی جسمی او را چک کرده و یک شیوه صحیح زندگی را از همین ابتدا به او بیاموزید که غذای کم حجم و پرکالری بخورد.
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید