شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

استانبولی پلو (برای ۵ نفر)


استانبولی پلو (برای ۵ نفر)
اصلیت این غذا صددرصد ایرانی است و راستش را بخواهید هنوز فرق زیادی بین این غذا با اسلامبولی پلو دیده نشده است. این غذا به ویژه برای بیمارانی كه دوران نقاهت را سپری می كنند و هم چنین كودكان لاغر و نحیف بسیار مفید است.
● مواد اولیه
▪ برنج: سه پیمانه
▪ گوجه فرنگی متوسط: نیم كیلو
▪ پیاز متوسط: ۳ عدد
▪ گوشت چرخ كرده: ۲۵۰ گرم
▪ آب گوشت: یك پیمانه
▪سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
▪ رب: یك قاشق غذاخوری سرخالی
▪ نمك و فلفل و زعفران: به میزان دلخواه.
● شیوه پخت:
پیازها را ریز خرد كرده و سرخ می كنیم، سپس گوشت را به آن می افزاییم. گوجه ها را ریز می كنیم و چنان چه پوست گوجه را دوست ندارید حتماً پوست آن را بگیرید. دست آخر به این مایه، رب گوجه فرنگی را اضافه كنید. سیب زمینی ها را به صورت نگینی ریز خرد می كنیم و پس از سرخ شدن به مواد بالا اضافه می كنیم. حال نوبت آن رسیده كه برنج را داخل این مایه بریزید.
روی برنج به اندازه یك بند انگشت آب باشد كافی است و برای پخت این غذا چون آب گوشت و آب گوجه فرنگی هست، نیازی نیست كه آب به غذا اضافه كنید اما اگر كمتر از حد لازم است می توانید كمی آب بیفزایید. برنج و مواد را تا هنگامی كه در حال جوشیدن هست و آب آن هنوز جمع نشده است چند بار از زیر به رو هم بزنید تا مواد در ته ظرف باقی نماند و با همه برنج مخلوط شود. به یاد داشته باشید، غذاهایی مانند آلبالوپلو، لوبیاپلو و یا همین استانبولی پلو باید روی حرارت خیلی كم دم بكشد تا زیر غذا اصطلاحاً ته دیگش نسوزد. به همراه این غذا می توانید ترشی لیته یا بادمجان و یا سالاد خیار و كاهو سرو كنید.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید