شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

خدمات و خطرات گوشت‌ها


خدمات و خطرات گوشت‌ها
گوشت مهم‌ترین جزء غذایی در کتلت به حساب می‌آید و جالب آن‌که بیشتر افراد در مقابل گوشت، موضعی افراطی یا تفریطی دارند. شما جزء کدام گروهید؟ آیا شما از آن جماعتی هستید که اگر گوشت در غذا نباشد، اصلاً آن را غذا نمی‌دانید؛ یا این‌كه اصلاً لب به گوشت نمی‌زنید و غلات و حبوبات و سبزیجات را ترجیح می‌دهید؟
این روزها خیلی از آن‌هایی که از قیمت بالای گوشت شکایت دارند، تصور می‌كنند كه نخوردن این ماده غذایی، آن‌ها را به سمت بیماری و ضعف می‌كشاند؛ در حالی كه واقعاً این‌طور نیست و می‌توان مصرف گوشت را كاهش داد و مواد غذایی دیگری را جایگزین آن کرد.
قبل از آن‌كه درباره منافع و مضرات این ماده غذایی صحبت كنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم كه مصرف بعضی از انواع گوشت در بعضی از مواقع، مناسب‌تر است. ضمن این‌که باید توجه داشت در تغذیه دام و طیوری كه برای مصارف خانگی نگهداری می‌شوند از چه مراقبت‌هایی و با چه كیفیتی استفاده می‌شود؛ چراکه همه این موارد می‌تواند در كیفیت گوشتی كه به دست مصرف‌كننده می‌رسد، تأثیرگذار باشد.
گوشت یکی از منابع عالی پروتئین‌های حیوانی است که‌ برای بچه‌هایی كه در سنین رشد هستند و دختران نوجوانی كه بیشتر در معرض كم‌خونی ناشی از فقر آهن قرار دارند، بهترین منبع آهن به حساب می‌آید و مصرف آن می‌تواند در كاهش شدت كم‌خونی مؤثر باشد. جالب است بدانید كه مطالعات نشان داده‌اند مصرف سه بار در هفته‌اش نیز نیاز افراد را به آهن، روی، پروتئین و ویتامین‌های گروه B به طور كامل تأمین می‌كند، به نحوی كه ۱۲۰ گرم گوشت كباب‌شده می‌تواند ۱۶ درصد از نیاز روزانه زنان را به آهن و ۲۰ درصد از نیاز روزانه مردان را به این ماده مغذی تأمین كند. به علاوه، در هر ۱۰۰ گرم از گوشت قرمز، بین ۲۰ تا ۲۲ گرم پروتئین وجود دارد و میزان آهن در این مقدار گوشت به ۲ تا ۳ میلی‌گرم در روز می‌رسد.
بسیاری از ما به غلط تصور می‌كنیم كه باید در مصرف گوشت قرمز احتیاط كنیم اما اجازه داریم هر چقدر كه دلمان خواست مرغ و ماهی بخوریم، در حالی كه در مصرف آن‌ها نیز باید حد اعتدال را رعایت كرد؛ زیرا مصرف بی‌رویه گوشت مرغ و ماهی نیز می‌تواند در میانسالی موجب افزایش اسید اوریك، كلسترول و فشار خون شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را بالا ببرد.
جالب است بدانید كه در میان انواع گوشت‌ها، گوشت بره و گوسفند دارای چربی كمتری هستند اما در مصرف آن نیز همان طور كه قبلاً گفته شد، باید حد اعتدال را رعایت کرد. حتماً می‌پرسید متخصصان، خوردن چند وعده گوشت را توصیه می‌کنند؟‌ پاسخ این است که: حداکثر سه بار در هفته.
گوشت قرمز، همچنین منبع غذایی مناسبی برای تأمین ویتامین B۱۲ مورد نیاز بدن است كه در پی كمبود آن، آسیب شدیدی به اعصاب وارد می‌شود، زیرا وجود این ماده مغذی برای ساخت میلین كه مانند روكشی روی رشته‌های عصبی قرار می‌گیرد، ضرورت دارد. به علاوه، این ماده غذایی برای افرادی كه اشتهای كمی دارند بسیار مناسب است و برای کودکان و سالمندان نیز یك غذای مفید محسوب می‌شود كه در كنار سایر مواد غذایی، از غلات و حبوبات گرفته تا انواع سبزیجات، می‌تواند تأمین‌كننده نیاز‌های بدن باشد.
منبع : پیک تندرستی


همچنین مشاهده کنید