سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

مناسبت‌ترین زمان برای مطالعه و یادگیری


مناسبت‌ترین زمان برای مطالعه و یادگیری
موارد کوچک وبزرگی در کنار یکدیگر در میزان بازدهی نقش دارند که زمان مطالعه از جمله این موارد است . تاثیر زمان مطالعه در همگان یکسان نیست افرادی که ساعات بیداری، خواب، فعالیت‌و فراغت خویش را تحت برنامه مشخصی تنظیم کرده‌اند قادر به جابه جایی راحت این موارد با یکدیگر نیستند بویژه اگر طی مدت زمان طولانی به اجرای دقیق این برنامه خوکرده‌اند.
درمقابل افرادی که قادر به بهره‌گیری از هر زمانی برای اجرای برنامه خاص در راه نیل به هدف خویش هستند به آسانی قادر به جابه جایی ساعات فعالیت وفراغت ویا خواب و بیداری خویش می‌باشند. بنابراین بهترین زمان برای مطالعه زمانی است که تمایل به انجام مطالعه درآن زمان هستیم. البته نکته‌ای نیز به اثبات رسیده که مطالعه بلافاصله پس از خواب شبانگاهی نمی‌تواند بازدهی مطلوب را داشته باشد زیرا ترشح هورمونی که اثرات آن تا دقایقی پس از بیداری وجود دارد در یادگیری اختلال ایجاد می‌نماید. بنابراین ضروری است که حتی‌الامکان از مطالعه در نیمه‌شب یا سحرگان ( بلافاصله پس از بیداری از خواب) خودداری کرد تا نه تنها از بروز وقفه در رشد که از بروز اختلال در یادگیری و در نتیجه دوری از مطالعه جلوگیری کرد. بهتر است پس از۲۰ تا ۳۰ دقیقه ازبیداری مطالعه را انجام داد. همچنین تفاوت معناداری در برتری ساعات ۴ تا۶ بعدازظهر نسبت به سایر زمان‌ها مشاهده نگردیده است که ارتباط به انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت داشته باشد.
بر این مبنا می‌توان گفت با رعایت نکاتی که بیان شد وانجام مطالعه وتوجه به عوامل موثر در یادگیری امکان کسب بازدهی مطلوب در هر زمانی که مورد نظر ما باشد و به انتخاب آن زمان براساس تمایل خویش پرداخته باشیم وجود دارد.
در زمان مطالعه توجه کنیم که انرژی کافی وتمایل برای انجام مطالعه داشته باشیم و دچار خستگی وآشفتگی‌های روحی نباشیم و پس از استراحت و رفع خستگی به مطالعه بپردازیم همچنین تغذیه‌ای مناسب مانند میوه‌های شیرین یا مغزهای مقوی آجیل ( البته نیم ساعت قبل از مطالعه) نیز می‌تواند در یادگیری موثر ومطالعه‌ای مفید مثمرثمر باشد.
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید