سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


امروز سه شنبه ۱ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ


امروز سه شنبه ۱ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ
امروز سه شنبه ۱ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۲۳ محرم سال ۱۴۳۰ هجری قمری و ۲۰ ژانویه سال ۲۰۰۹ میلادی
● ۴۴ سال پیش درچنین روزی - اول بهمن ماه سال۱۳۴۳هجری شمسی:
حسن علی منصور نخست‏ وزیر سرسپرده غرب به دست محمد بخارایی از اعضای فداییان اسلام هدف گلوله قرار گرفت. منصورعامل اجرای کاپیتولاسیون و از مهره های فعال اِمریکا در ایران بود. او علاوه بر تصویب کردن قانون مصونیت سیاسی مستشاران اِمریکایی در ایران، در تبعید حضرت امام خمینی )ره( به ترکیه نقش فعالی داشت. منصور در راه مجلس شورای ملی و در زمانی حامل لایحه مصوبه هئیت دولت مبنی بر اعطای هشتاد و پنج درصد امتیاز نفت فلات قاره به شرکتهای نفتی بود هدف گلوله قرار گرفت و چند روز بعد هم از دنیا رفت.
● ۴۴ سال پیش درچنین روزی - اول بهمن ماه سال ۱۳۴۳ هجری شمسی:
نظام وفا متخلص به وفا از شاعران و آزادیخواهان ایرانی در گذشت. او در بیدگل کاشان به دنیا آمد و تحصیلاتش را در اصفهان آغاز کرد و پس از اتمام دوره صرف و نحو و مقدمات، هم چنین معانی و بیان و بدیع، ادبیات فارسی و عربی، فقه اصول و کلام را آموخت. نظام وفا مدتی در حوزه علمیه قم و مدتی در تهران تحصیل کرد و در این مدت زبان فرانسوی را کامل آموخت. نظام وفا در تهران به آزادیخواهان پیوست و زمانی که محمد علیشاه مجلس را به توپ بست، همراه با آزادیخواهان از مجلس دفاع کرد. نظام وفا پس از کناره گیری از سیاست به تدریس پرداخت. او شاعری شوریده حال بود و رنج ها و مصائبی که متحمل شده بود در سروده هایش به خوبی مشهود است. نظام وفا از استادان نیما یوشیج بود و نیما بخشی از منظومه زیبای خود را به نام افسانه‏ را به وی تقدیم کرده است. معراج دل و حدیث دل از آثار نظام وفا به شمار می‏روند.
● ۶۸ سال پیش درچنین روزی - اول بهمن ماه سال ۱۳۱۹ هجری شمسی:
حاج شیخ عباس قمی محدث فاضل و عالم بزرگوار شیعه درگذشت. وی در سال ۱۳۱۶ شمسی برای تکمیل تحصیلات خود راهی نجف اشرف شد و چون بیشتر به علم حدیث علاقمند بود از محضر پرفیض علامه حاج میرزا حسین نوری بهره‏مند شد. حاج شیخ عباس قمی بیشتر ایام ملازم و همراه علامه نوری بود. از حاج شیخ عباس قمی آثار ارزشمندی بیادگار مانده است که از آن میان منتهی الآمال و مفتاح الجنان را می‏توان برشمرد.
● ۳۴ سال پیش درچنین روزی - اول بهمن ماه سال ۱۳۵۳ هجری شمسی:
دکتر محمد قریب از بنیانگذاران طب جدید اطفال در ایران به رحمت ایزدی پیوست. او از جمله نخستین گروه دانشجویان ایرانی بود که برای تحصیل طب به فرانسه رفت و با موفقیت چشمگیر به ایران بازگشت. دکتر قریب به سبب فعالیت های ثمربخش در زمینه بیماریهای کودکان ریاست انجمن پزشکان کودکان ایران را از بدو تأسیس به عهده داشت، و بدین ترتیب بنیانگذار طب جدید اطفال در ایران شناخته شد.
● ۱۰۹ سال پیش درچنین روزی - ۲۳محرم الحرام سال۱۳۲۱هجری قمری:
«آیت الله مدنی کاشانی» ازعلمای مبارز درکاشان بدنیا آمد. وی دوران تحصیلات مقدماتی و سطح را درزادگاهش گذراند و درسال۱۳۰۴هجری قمری همزمان با ورود آیت الله العظمی حائری یزدی به قم برای ادامه تحصیل به این شهرمقدس عزیمت کرد. آیت الله کاشانی درپایان تحصیلات و پس ازمراجعت به کاشان به تربیت طلاب علوم دینی و توسعه امورفرهنگی این شهرهمت گماشت. این عالم گرانقدرشیعی دردوره زندگی پربارش ضمن تألیف کتب و رساله های متعدد، مدارس علمی و دینی و کتابخانه های بسیاری نیزدرکاشان بنا کرد.
● ۱۰۵۵ سال پیش درچنین روزی - ۲۳محرم الحرام سال ۳۷۵هجری قمری:
«محمّدبن طاهرسِجستانی منطقی» مشهوربه ابوسلیمان منطقی ازفضلا و فیلسوفان عرب درگذشت. وی پس ازدانش اندوزی درعلوم مختلف به تألیف کتب و رسالاتی چون شرح کتاب ارسطو، و رسالَةً فی مَراتِب قَوی الانسان پرداخت. گفتنی است که ابوسلیمان منطقی قریب به هشت قرن پیش ازنیوتن انگلیسی درباره جذب زمین نظریه ای اعلام کرده بود.
● ۱۱۳ سال پیش درچنین روزی - ۲۰ ژانویه سال ۱۸۹۶ میلادی :
رونتگن از برجسته ترین فیزیکدانان آلمان اشعه ایکس را کشف کرد. رونتگن پس از سالها مطالعه و آزمایش اشعه ایکس را شناخت و برای این کشف مهم جایزه نوبل را در رشته فیزیک دریافت کرد. رونتگن با کشف اشعه ایکس انقلابی در علوم فیزیک و پزشکی پدید آورد. گفتنی است که اشعه ایکس از اجسام سخت عبور می کند و عکس برداری از درون بدن انسان و همچنین عکس برداری از استخوانها را که تا آن زمان ممکن نبود برای بشر میسر ساخت.
منبع : سایت خبری ایران


همچنین مشاهده کنید