یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بامیه پخته سرشار از اسید فولیک است


بامیه پخته سرشار از اسید فولیک است
خاستگاه بامیه چندان روشن نیست. هنوز نمی دانیم چه کسانی برای نخستین بار از این غلاف گوشتی در غذاهای روزمره شان استفاده کرده اند.
ارتفاع بوته بامیه به ۵۰ تا ۱۵۰ سانتی متر می رسد و تشکیل گل و میوه در گیاه تدریجی است و همین موضوع سبب نسبتا طولانی شدن دوره رشد این گیاه تره باری است. بامیه از خانواده پنیرک است و طول میوه رسیده آن به ۳ تا ۷ سانتی متر می رسد.
بامیه چه دارد؟ اسید فولیک شاخص ترین ماده موثر این گیاه است. ویتامین های گروه B و املاحی مانند منیزیم، پتاسیم و فیبرهای غذایی دیگر مواد بامیه است.
ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته: ۲۵ گرم کالری دارد. حاوی دو گرم فیبر است. به خاطر داشتن ۴۹۰ میلی گرم ویتامین A و ۱۳۰میلی گرم ویتامین C نیاز روزانه ما را به این دو ویتامین تامین می کند. ۵۰ میلی گرم کلسیم دارد که منبع خوبی برای ضدپوکی استخوان است و حضور ۲۵۶ میلی گرم پتاسیم در نصف لیوان بامیه پخته، فشار خون افراد را تنظیم می کند.
چه کسانی بهتر است بیشتر بامیه بخورند؟ از آنجایی که فیبر موجود در این غلاف گوشتی به حفظ قند خون کمک می کند به طوری که سرعت جذب قند را کاهش می دهد برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است. موسیلاژی( یک نوع فیبر) که در بامیه هست به کلسترول بد غذا چسبیده و مانع از جذب آن توسط روده ها می شود بنابراین در کاهش کلسترول خون بسیار موثر است. گروهی از متخصصان تغذیه بر این باورند که بیشتر بیماری ها از روده آغاز می شود و فیبرهای درون بامیه از بروز یبوست جلوگیری می کند و عمل دفع را آسان تر می کند. خوردن این گیاه تره باری به خاطر داشتن اسید فولیک فراوان به زنان باردار توصیه می شود.
نکته: بهترین شکل پخت بامیه، حرارت کم و آبپز کردن آن است. اگر بخارپز در اختیار دارید، گزینه بعدی طبخ این غلاف گوشتی سراسر مفید است. چنانچه خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا دیگر روغن های گیاهی مایع استفاده کنید.

مریم دلیران
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید