پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

پرونده هسته ای ایران، از واقعیت تا بهانه


پرونده هسته ای ایران، از واقعیت تا بهانه
بحران هسته ای ایران (اگر اطلاق بحران به آن درست باشد) بر اساس اطلاعات غلط و پیش فرض های موهوم و سوء ظن شدید بوجود آمده است.
علی یونسی وزیر سابق اطلاعات: بحران هسته ای ایران (اگر اطلاق بحران به آن درست باشد) بر اساس اطلاعات غلط و پیش فرض های موهوم و سوء ظن شدید بوجود آمده است.
یعنی: پیش از شفاف سازی های ایران آمریكا و اسراییل اصرار داشتند و مدام از رسانه ها اعلام می شد كه ایران در حال تولید سلاح هسته ای است این در حالی بود كه ماهواره های جاسوسی همه چیز را زیر نظر داشتند و ماموران جاسوسی نیز همه چیز را مرتب گزارش می كردند. ماموران جاسوسی آنها دو دسته بودند .برخی از آنها بنا به سفارش و ماموریتی كه به آنها داده شده بود سعی در جعل خبر و جعل اطلاعات و ارسال آنها به سرویس های آمریكا و اسراییل داشتند. این گروه به محض شناسایی دستگیر می شدند.
گروه دوم جاسوسانی بودند كه قصد كشف واقعیت و ارسال آن را داشتند. به این عناصر فرصت داده می شد كه كارشان را تا مدتی ادامه دهند و در فرصت مناسب دستگیر می شدند .این فرصت فقط برای این بود كه شاید با ارسال اطلاعات درست از تشدید سوءظن و تحلیل های غلط سرویس های جاسوسی آمریكا و اسراییل جلوگیری شود. دولت آمریكا و برخی از كشورهای تابع با علم به اینكه فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز بود اصرار داشتند كه به جهانیان بقبولانند كه ایران در حال تولید سلاح هسته ای است. فعالیت های هسته ای ایران نه قابل مخفی كردن بود و نه آنرا مخفی كرده بود همه چیز در ملاء عمومی در اصفهان و كاشان بصورت كشف و علنی صورت می گرفت و روزانه هزاران نفر بكار مشغول بودند ولی آمریكا ترجیح می داد كه از زبان گروهك تروریستی منافقین اعلام شود كه گویا موفق به كشف فعالیت های مخفی هسته ای ایران شده است!
آمریكا فكر نمی كرد كه ایران به صورت گسترده اقدام به شفاف سازی و همكاری با آژانس نماید تا جوسازی او در جهان موثر بیفتد و تا منجر به همكاری سازنده دیگر كشورها با آمریكا علیه ایران شود. پس از اعلام مكرر مقامات آژانس بین المللی هسته ای اكنون كسی در جهان ادعای سابق آمریكا كه ایران در حالی تولید سلاح هسته ای است راقبول ندارد و حتی خود آمریكا نیز حرف خود را عوض كرد و امروز می گوید ایران قصد دارد در آینده بمب بسازد!
این غیب گویی آمریكا و اسراییل به هیج منبع غیبی و آسمانی متصل نیست و فقط از سوء ظن شدید و یا بهانه جویی نشئت می گیرد. سرویس های جاسوسی آمریكا و اسراییل در گذشته بارها سعی در آلوده كردن ایران را داشته اند و هرگز هم موفق نشدند. آنها مكررا ماموران جاسوسی خود را با اشكال گوناگون به قصد فروش اورانیوم غنی شده به ایران اعزام می كردند كه پس از انجام یك معامله جوسازی را شروع كنند ولی در تمام آن موارد قاطعانه با جواب منفی روبرو می شدند آنها از جاسوسان خود می خواستند كه اطلاعاتی را بسازند كه نظر و تحلیل بدبینانه آنها را تایید كند یعنی در مقام كشف واقعیت نبودند بلكه در مقام تولید اطلاعات غلط بودند عینا قضیه روش غلط در عراق رخ داد آنها پیش از حمله نظامی به عراق اصرار داشتند كه عراق سلاح كشتار جمعی در اختیار دارد در حالیكه مقامات مسئول آژانس و گروههای ویژه و شخص آقای هانس بلیكس بارها اعلام می كردند هیچ دلیلی بر وجود سلاح های كشتار جمعی در عراق وجود ندارد و ما مقامات سیاسی آمریكا و برپتانیا اصرار داشتند.
البته بعدا به دست آمد و معلوم شد كه مقامات سیاسی آمریكا و انگلیس از سرویس های اطلاعاتی خود خواسته اند كه اطلاعاتی را تولید كنند كه فقط نظر ایشان را تایید نماید.
باتلاقی كه امروز آمریكا و بریتانیا در عراق به آن گرفتار شده اند و تا كنون صدها میلیارد دلار خسارت و هزاران نفر كشته به همراه داشته است و هیچ امیدی هم به ختم آن وجود ندارد در اثر اطلاعات غلط و سوءظن و غرور و عدم توجه به واقعیت ها ایجاد شده است.
در مورد ایران هم راه حل، تشدید بحران هسته ای نیست. راه حل قبول واقعیت هاست. تولید سلاح هسته ای در استراتژی امنیتی ایران جایی ندارد زیرا:‌ اولا با منع موكد به كارگیری روبروست ثانیا وجود سلاح هسته ای نه فقط امنیت نمی آورد بلكه به عكس تولید نگرانی و ناامنی می كند. ثالثا جمهوری اسلامی عضو معاهدات منع تولید و توسعه سلاح های كشتار جمعی است. و رابعا برای اعتماد سازی بیشتر آماده است در محدوده NPT اقدامات جدید اعتماد ساز را صورت دهد.
ادامه بحران هسته ای ایران به صلاح امنیت و صلح منطقه و جهان نیست و هر چه زودتر باید مهار شود و حالت طبیعی برقرار شود از میان گزینه های موجود عاقلانه ترین آنرا باید انتخاب كرد. عاقلانه ترین آنها جهت مهار و مدیریت بحران ،تعامل و هكاری و اعتماد متقابل است نه تهدید و تحریم و تعطیل فعالیت های قانونی هسته ای ایران .
قبول این گزینه برای طرفین و برای همه جهان هزینه اقتصادی و امنیتی ندارد و در جهت تقویت معاهده NPT می باشد و سوءظن های موجود را كاهش داده و مقدمات حل و فصل سایر اختلافات را نیز فراهم خواهد كرد.
یعنی: از سوی جمهوری اسلامی تضمین لازم برای عدم انحراف فعالیت های هسته ای و از سوی دیگران پذیرش ایران هسته ای یعنی پذیرش بازی برد برد نه بازی باخت باخت.
گزینه دیگر گزینه احتمالی غرب است كه اصرار بر تعطیل مطلق فعالیت های چرخه سوخت هسته ای ایران دارد و در صورت عدم تعطیلی آن، تحریم احتمالی و یا حتی تهدید حمله محدود نظامی به تأسیسات هسته ای .
نویسنده:علی یونسی
منبع:آفتاب نیوز
منبع : خبرگزاری فارس