جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نقد اخلاقی و تنزل جایگاه جهانی و عقلانی ایران!


نقد اخلاقی و تنزل جایگاه جهانی و عقلانی ایران!
١) اخلاقیات اجتماعی و فرهنگ عمومی:
١-١) به راستی اگر اخلاق در سیاستگذاری ها و برنامه های ملی، نظام اجرائی ورسانه ملی مبنا قرار می گرفت و معیارهای اخلاقی در سیاست و مدیریت در سازمان ها و نهادها ی دولتی و رفتار اجتماعی مسئولان و دولتمردان حاکم بود، بنیان های اخلاقی جامعه نیز تقویت نمی شد؟! امروز نه تنها " منفعت " و " قدرت " چه به معنای اقتصادی و چه به معنای جناحی آن وجه غالب و تعیین کننده در مناسبات رسمی است ( اگرچه به روش های گوناگون توجیه شود!)، بلکه رسواترین مظاهر فساد اخلاقی را نیز نه تنها در فضای عمومی بلکه حتی دز سطح سازمان ها و مدیرانی که ماموریت حفظ نظم وامنیت جامعه و حراست و پاسداری از ارزشهای اخلاقی را دارند وحتی متولیان و مدعیان امر تعلیم و تربیت در مراکز علمی نظیر آنچه در ماههای گذشته دردرانشگاههای شهرکرد، رازی، علامه، صنعتی سهند و اخیرا" دانشگاه زنجان (ومظلومیت مضاعف یک دانشجوی دختر) رخ داد، شاهد بوده ایم!!
١-٢) امروزه شاهد آفت ها و آسیبهائی هستیم که بطور خاص دامنگیر یک نظام دینی با رویکرد ومدیریت هائی ناکارآمد می شود، ازجمله: ریا و تظاهر، دروغ و دوروئی ، توهم و خودشیفتگی، رانت خواری وفرصت طلبی ،عوام زدگی و خرافه گرائی، سستی و بی نظمی،غلو و تملق، تهمت و تکفیر، سوءظن و کینه ورزی و تند خوئی و رفتار نامناسب درمناسبات رسمی و اداری، فردی و اجتماعی، فرهنگی وتبلیغی هستیم که به نام دین و با توجیهات شرعی صورت میگیرد و متاسفانه در ادارات و مناسبت ها، فرهنگ و سیاست، گزینش ها، کسب وکار، ورزش و اوقات فراغت وحتی درون خانواده ها نمونه های فراوان آنها را می بینیم.
٢) میراث فرهنگی و معنوی، موقعیت جهانی کشور :
١-٢) تنزل جایگاه و منزلت جهانی ایران براساس بی تدبیری ها و نسنجیدگی ها و خودشیفتگی های دولت!
٢-٢) تحقیر وهتک حیثیت ملی در افکارعمومی جهانیان به دلیل فقدان عقلانیت و رویکرد علمی و تحلیل درست از شرایط بین المللی، ماجراجوئی و رفتار دور از منطق و شئون دیپلماتیک در سیاست خارجی که نمونه های این نابسامانی و تحقیر را در سخنرانی زئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل، دانشگاه کلمبیا، نامه های بدون پاسخ به سران کشورها و ....در سفر اخیر به ایتالیا می توان مشاهده کرد!
٣-٢) ناتوانی و عدم بهره گیری از ظرفیت گسترده فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی برای هویت بخشی و تقویت اعتماد به نفس و غرورملی
٤-٢) ناتوانی در معرفی موءثر مفاخر بلند پایه دانش و حکمت و عرفان ایرانی – اسلامی همچون مولوی ، ابوالحسن خرقانی، بایزید بسطامی، رودکی، عطار...و فارابی و رازی و بیرونی و ابن سینا به جامعه جهانی
٥-٢) ایجاد بی ثباتی، عدم اعتماد و امنیت، بی حرمتی و تشدید مهاجرت دانشمندان ، مدیران و سرمایه های علمی و اقتصادی کشور
٦-٢) محدود دیدن و منحصرکردن تمامی دستآوردهای گذشته به دولت کنونی، استفاده ابزاری ازافتخارات ملی و دینی درعین بی توجهی به تخریب میراث باستانی از جمله آسیب تدریجی به پاسارگاد دراثر آب گیری سد سیوند، دستبرد به اشیاء تاریخی و خارج کردن آنها از کشورو ....!
٣) استقلال ، منافع و امنیت ملی :
ناتوانی در دفاع شایسته از استقلال کشور و تامین منافع و امنیت ملی از بارزترین ضعف های مجلس ودولت فعلی و حاکمیت است
١-٣) ناتوانی در دفاع از حقوق حیاتی ایران در دریای خزر، خلیج فاس، اروندرود ، و...!
٢-٣) انزوای جهانی وتحریم های بین المللی و تحمیل سه قطعنامه پی درپی شورای امنیت سازمان ملل برای نخستین بار در تاریخ ایران
٣-٣) کاهش تولیدات استرات‍ژ‍یک کشاورزی مانند گندم و برنج، وابستگی بیش از پیش اقتصاد به نفت ، گسترش حجم واردات مصرفی و کشاورزی که شرایط مخاطره آمیزی را در ارتباط با استقلال و امنیت کشور بوجود آورده است.
٤-٣) ازبین رفتن فرصت ها و زمینه های مساعدی که برای توسعه کشور بخصوص در دوران اصلاحات چه در زمینه اقتصادی، چه در زمینه سیاسی و اجتماعی و زمینه های علمی و فرهنگی فراهم شده بود. تبدیل تورم مهارشده قبلی به تورم لجام گسیخته کنونی، پیدایش بحران مسکن، تبدیل روند خودکفائی و حتی صادر کردن برق به خاموشی های پیاپی، متوقف و محدود کردن نهادهای غیردولتی، تشکل های علمی و صنفی و سیاسی و ..... نمونه هائی از این سوءمدیریت و فرصت سوزی های تاریخی است.
دوستان عزیز: در سه شماره پیاپی در وبلاگ به نقد صریح حاکمیت چه دولت و چه بخش های سیاست گذاری وقانون گذاری ویا قضائی پرداختیم و بامید خدا در دو شماره بعدی با کمک فکری و اظهارنظر شما به نقد عملکرد" نخبگان " و " مردم " و نقش ایشان در پیدایش بحران ها و اوضاع آشفته کنونی خواهیم پرداخت.
نویسنده : مصطفی معین
وبلاگ دکترمعین
منبع : امروز