پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

هواپیما ربایی با لهجه عبری توطئه ناکام موساد


هواپیما ربایی با لهجه عبری توطئه ناکام موساد
جنگ روانی بدون خونریزی دژهای نفوذ ناپذیر را فرو می ریزد و پرسودترین شلیك ها از پای انداختن چند هدف با یك گلوله است.
صبح روز شنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از شبكه خصوصی NTV تركیه گزارش داد: یك هواپیمای خط هوایی تركیه در مسیر بازگشت از قبرس شمالی به استانبول ربوده شد و مجبور به فرود در آنتالیا گردید.«خبر فوری» كه به سرعت تبدیل به تاپ نیوز رسانه های بین المللی شد.
خبرگزاری آمریكایی آسوشیتدپرس در خبر تكمیلی خود گزارش داد ربایندگان خود را وابستگان گروه القاعده معرفی كردند و این ربایندگان تقاضا كردند كه هواپیما به تهران برده شود، خبری كه شبكه الجزیره درباره آن گزارش داد «ربایندگان این هواپیما تهدید كرده اند در صورت عدم پاسخگویی به درخواست شان مبنی بر پرواز هواپیما به سوی ایران، سوریه یا یكی از كشورهای اسلامی خاورمیانه، این هواپیما را منفجر خواهند كرد.»
اما از سوی دیگر شبكه سی.ان.ان تركیه نیز در خبری به نقل از یكی از مسافران كه خواست نامش فاش نشود اعلام كرد هواپیماربایان به زبان عربی سخن می گفتند.
آنچه كه خبرنگار الجزیره درباره آن تأكید كرد «دو رباینده این هواپیما بنا به گفته برخی مسافران ترك نبوده و به زبان عربی، فارسی و انگلیسی سخن می گفتند.» و در ادامه طرح این ادعا كه «هم چنین این احتمال مطرح شده كه ربایندگان ایرانی باشند.»
یكی دیگر از مسافران «اطلس جت» نیز به خبرنگار العربیه گفت كه ربایندگان، این اقدام خود را اعتراضی به سیاست های آمریكا در منطقه اعلام كرده اند.
سناریوی هواپیماربایی خطوط هوایی «اطلس جت» تركیه كه پس از كمتر از سه ساعت با تسلیم شدن دو هواپیماربا و آزادی تمام خدمه و مسافران پایان یافت حاوی نام های آشنایی برای افكار عمومی بین المللی بود از جمله القاعده، ایران و سوریه.
از مشروعیت انداختن ملتها، دولتها و نهادهای رسمی و شناخته شده یكی از ترفندهایی است كه رسانه های همسوی بین المللی برای مواجهه با رقیبان در دستور كار قرار می دهند.
مطرح كردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میان گروههای تروریستی و طرح موضوعات ظاهراً بی ارتباط به هم، همچون هواپیماربایی كه در آن فقط از نام ایران یاد می شود را باید در همین راستا ارزیابی كرد.
گویا هر روز كه می گذرد باید حلقه های جدیدی به منظور ساختن افكار بین المللی و ایجاد حساسیت افكار عمومی از سوی رسانه های غربی طراحی شود.
اما سناریوی «اطلس جت» مصرف داخلی نیز برای تركیه دارد؛ در شرایطی كه شیرینی پیروزی حزب اسلام گرای «عدالت و توسعه» در انتخابات پارلمانی تركیه با ۳۴۱ كرسی نویدبخش انتخاب رئیس جمهور تركیه توسط آنان بود، گویا برخی از ژنرال های لائیك كه منافعشان در انتخاب مردم تركیه به خطر افتاده بود بیكار نمی نشینند.
باید تصویری خشن با استفاده از واژگانی چون القاعده و هواپیماربایی و اسلام ارائه شود؛ باید میان كشورهای دوست در منطقه حتی به اندازه زمان یك هواپیماربایی چند ساعته فاصله انداخت و باید فاصله ای جدی میان احزاب اسلام گرا و جامعه تركیه ایجاد شود، تا فضایی اندك برای احزاب لائیك تركیه فراهم گردد، درست در آستانه انتخابات پارلمانی ریاست جمهوری تركیه.
و اما دم خروس زمانی آشكار شد كه برخی از منابع خبری غرب كه ظاهراً با كانون پروژه هماهنگ نشده بودند به نقل از چند مسافر از لهجه عبری هواپیماربایان در تكلم به زبان های انگلیسی و عربی خبر دادند. یكی از مسافران نیز ابراز داشته بود كه شاهد گفت وگوی دو هواپیماربا با یكدیگر به زبانی شبیه عربی كه درآن حرف شین تكرار فراوانی داشت بوده است.
گزارش های اولیه رسانه های غربی كه شتاب زدگی نیز در آن مشهود است از اصلیت صهیونیستی هواپیماربایان حكایت می كند. لازم به ذكر است به محض آنكه مقامات دولتی ایران اعلام كردند كه هواپیمای ربوده شده را در خاك ایران نمی پذیرند، هواپیمارباها خود را تسلیم كردند این نشان می دهد كه این توطئه اساساً برای ایران طراحی شده و قرار بوده مدتی به درازا بكشد كه با برخورد هوشمندانه مسئولان كشورمان این پروژه ناكام ماند.
توطئه ای كه ناكام ماند
با اتمام بدون خون ریزی هواپیماربایی در تركیه و فاش شدن هویت عاملان آن تبلیغات بی اساس برخی رسانه ها و مقامات خارجی در انتساب حادثه به جمهوری اسلامی ایران بی اثر ماند.
هواپیمای متعلق به شركت هواپیمایی «اطلس جت» كه حامل بیش از ۱۳۰ مسافر و خدمه بود بامداد شنبه از بخش ترك نشین قبرس برخاست تا در استانبول بنشیند اما، دو هواپیماربا كه اكنون مشخص شده است تبعه تركیه و فلسطین بوده اند خواستار انحراف مسیر هواپیما شدند ولی به درخواست خلبان، هواپیما در فرودگاه آنتالیا برای سوخت گیری فرود آمد. هنگامی كه هواپیماربایان در حال آزادكردن یك زن از خروجی جلو هواپیما بودند اكثر مسافران دیگر از در عقبی هواپیما فرار كردند.
سرانجام دو مرد رباینده پس از چهار ساعت گروگانگیری ۹ خدمه و مسافر هواپیما خود را تسلیم نیروهای امنیتی كردند و این حادثه به پایان رسید.
برخی شبكه های آمریكایی و رسانه های وابسته به محافل صهیونیستی كه به صورت زنده این حادثه هواپیماربایی را از فرودگاه آنتالیا تركیه پخش می كردند در اولین سناریو خود مدعی شدند هواپیماربایان قصد دارند به ایران بروند.
دقایقی پس از این ماجرا همین رسانه ها در خبری دیگر هواپیماربایان را عضو القاعده معرفی كردند.
و در آخرین سناریو قبل از خاتمه ماجرای هواپیماربایی، رسانه های یادشده به صورت هماهنگ این خبر را مخابره كردند كه هویت هواپیماربایان ایرانی است.
خبرگزاری آمریكایی آسوشیتدپرس درخبری فوری از آنكارا گزارش داد: تلویزیون «ان تی وی» تركیه به نقل از مقامات بخش ترك نشین قبرس مدعی شد كه دو رباینده هواپیمای شركت «اطلس جت» تركیه، ایرانی هستند.
خبرگزاری فرانسه نیز همزمان از همین مبدأ نوشت كه دو رباینده یك فروند هواپیمای تركیه كه روز شنبه از شمال قبرس عازم استانبول بود، ایرانی می باشند.
این خبرگزاری برای پوشش و تكمیل این ادعا و ایجاد فضا برای سناریوهای بعدی به نقل از یك مسئول ترك نوشت كه ربایندگان این اقدام را در اعتراض به سیاست های آمریكا انجام دادند.
برخی از كارشناسان و آگاهان سیاسی ضمن مشكوك خواندن این حادثه معتقدند ریشه های آن را باید در سیاست ها و توطئه های برنامه ریزی شده آمریكا و اسراییل در منطقه دانست.
یك كارشناس سیاسی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: حادثه هواپیماربایی امروز در تركیه از نظر من پیام اسرائیل و آمریكا به تحولات داخلی در تركیه به خصوص بعد از اعلام آمادگی عبدالله گل برای نامزدی ریاست جمهوری این كشور است.
طبق آخرین اخبار خبرگزاری نووستی روسیه به نقل از وزیر كشور تركیه گزارش داد ربایندگان بازداشت شده به اداره امنیتی در آنتالیا منتقل شدند كه در آنجا از آنها بازپرسی به عمل می آید.
وی گفت: «رابطه های آنها و سایر جزئیات بررسی می شوند كه در این باره فعلاً نباید چیزی گفت.»
به گفته وزیر كشور، ربایندگان «رشا ازلو» از تركیه و «عبدالعزیز مالكی» تبعه سوریه و فلسطینی تبار است.
وی اطلاع نداد كه آیا آنان با القاعده در ارتباط هستند یا خیر و گفت كه فعلاً نمی توانند تمامی اطلاعات موجود را اعلام كنند و جزئیات تنها پس از انجام بازرسی های دقیق اعلام خواهد شد.
شبكه های خبری سی.ان.ان تركیه و ان.تی.وی نیز اعلام كردند، هواپیماربایان خطوط هوایی تركیه برخلاف آنچه قبلاً ادعاكرده بودند، هیچ گونه بمبی دراختیار نداشتند.
در اكتبر سال گذشته نیز یك فروند هواپیمای مسافربری تركیه با ۱۰۷ مسافر در آسمان یونان ربوده شد. آن هواپیما بعداً در فرودگاه شهر بریندیزی ایتالیا به زمین نشست و پلیس ایتالیا گفت رباینده هواپیما تنها یك نفر بوده كه خود را به پلیس ایتالیا تسلیم كرد.
سیدمحمدعلی حسینی سخنگوی وزارت خارجه كشورمان درخصوص هواپیمای ربوده شده شركت هواپیمایی اطلس جت تركیه اظهار داشت: هواپیمای ربوده شده ارتباطی به جمهوری اسلامی ایران نداشته، ما هواپیماربایی را عملی مذموم قلمداد و محكوم می كنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح كرد: مقامات جمهوری اسلامی درخصوص ماهیت هواپیماربایان با مقامات تركیه موضوع را دردست بررسی دارند.
حسینی اخبار اولیه پیرامون درخواست هواپیماربایان مبنی بر عزیمت به جمهوری اسلامی ایران را نفی و تأكید كرد: هیچ یك از مقامات ذی صلاح چنین درخواستی را دریافت نكرده و این اخبار ساختگی و بی پایه است، ضمن اینكه جمهوری اسلامی ایران به طور اصولی مجوزی برای هواپیمای ربوده شده صادر نمی كرد.
منبع : روزنامه کیهان