جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


کارآفرینان مثبت اندیش اند


کارآفرینان مثبت اندیش اند
فکر و اندیشه جزو سرمایه و دارایی است. اندیشه و فکر برای هر فرد و جامعه ای در زمره سرمایه و دارایی بوده و جزو قدرتمند ترینشان است. باید این نظر گاه با هدف قاطع و روشن، به انضمام پشتکار و سماجت تلفیق و ترکیب شوند تا بتوانید به خواست های خود جامعه عمل بپوشانید. چنانچه شخصی و یا حتی ملتی به دنبال چیزی و یاهدفی باشد برای کسب و دسترسی آن از هیچ کوششی فروگذار نکرده و همه موجودیت خود را روی آن می گذارد و نهایتاً به آن نائل خواهد شد. فردی که می خواهد کارآفرین باشد باید هدف و خواسته قلبی اش به صورت عطش سوزان و سوق دهنده باشد.
یکی از دلایل بارز شکست، ترک کردن و دست شستن نا بهنگام از هدف است. به محض مواجه شدن با شکست موقتی از آن دست می شوییم و سرخورده می شویم. یکی از عوامل موفقیت در رسیدن به هدف سماجت و چسبندگی به کار است. پس می توان آرزوی سوزان را تبدیل به طلا کرد. همه این صحبت ها و نوشته ها در جهت آفرینش و خلق راه های منطقی کسب ثروت مشروع است. در جریان انجام کار و تلاش در راه هدف هر آن و هر لحظه ممکن است فکر دیگری به ذهن پر و یا کنجکاوتان خطور کند و پایه اصلی حرکت به سمت کامیابی باشد. یکی از آن افکار صحیح و معقول آن است که انسان همواره راه کامیاب شدن را مورد بررسی قرار دهد و ذهن خویش را به آن مشغول دارد. سعی کنید همیشه مثبت اندیش باشید.
قاطبه اشخاصی که راه به جایی نمی برند، درگروه اشخاص منفی باف می گنجند و از موانع و مشکلات رفع شدنی ترس و واهمه دارند. موفقیت و کامیابی در بدو امر یک حالت ذهنی است. باید افکار و هوش و حواستان را متوجه موفقیت کنید و از اشکال تراشی و منفی بافی دست بردارید. تعیین هدف، قصد و نیت، معیار اصلی موفقیت است، خواه بزرگ باشد، خواه کوچک.
در موفقیت علاوه بر کوشش و تلاش مستمر، آنچه خیلی مؤثر است این است که انتظار نداشته باشیم که خیلی زود به موفقیت های بزرگ نائل گردیم.
تمام کسانی که دارای امکانات زیاد و ثروت و ... شدند یک شبه به این موفقیت ها دسترسی پیدا نکردند بلکه سال ها طول کشیده تا به آن مرحله رسیده اند. پس در ابتدای کار از کم و کوچک شروع کنید و در همان اول لقمه بزرگ را برندارید. چون اگر شما در همان اول به کار بزرگ دست بزنید و اگر با عدم موفقیت برخورد کنید برای همیشه به عقب نشینی خواهید پرداخت.
مسئله دیگری که غالباً عواقب وخیم به بار می آورد، از این شاخه به آن شاخه پریدن و دائم کار خود را عوض کردن است. این عمل باعث می شود در انجام هیچ کاری ورزیده نشوید و انرژی خود را تلف کنید.
اگر چه ممکن است به علت حکمفرما بودن شرایط خاص نتوانیم دائم سر گرم تعقیب یک هدف باشیم ولی باید بکوشیم همیشه یک هدف را دنبال کنیم و از مسیری که در پیش گرفته ایم عدول نکنیم.
اغلب افراد تصور می کنند کسانی که در زندگی موفق شده اند همه افراد باهوش و بدون نقص بوده اند. در صورتی که غالباً برعکس است. چه بسا وجود عیب و نقص در شخص است که او را بر می انگیزد به سعی و تلاش خیلی زیاد بپردازد و سرانجام به موفقیت های بزرگ و حیرت انگیز نائل گردد. در جهان بیشتر از ۹۰ درصد کارآفرینان از افراد طبقه پائین اجتماعی بودند که تلاش کردند خود را به سطح بالای جامعه برسانند. در بین کارآفرینان از افراد مرفه و طبقه بالای اجتماعی کمتر کسی به چشم می خورد.
سؤال این است که کارآفرینان چه گرایشی دارند
گرایشهایی را که افراد کارآفرین از خود بروز می دهند عبارتند از:
۱)همیشه به دنبال استقلال است.
۲)به دنبال ثروت می روند.
۳)همیشه به دنبال فرصت است و حتی الامکان خود فرصت ها را ایجاد می کند و هیچ گاه منتظر پیدایش فرصت نمی ماند.
۴)از نیروی ابتکار مدد جسته و از این نیرو در زمینه های گوناگون استفاده می کند.
۵)همیشه به دنبال پیدایش بازار معامله است.
۶)خطرات ناشی از ابتکار و خلاقیت و تخریب خلاق و ریسک را می پذیرد، یعنی به دنبال قبول مخاطرات و تحمل ابهام است و در فعالیت های مخاطره آمیز سرمایه گذاری می کند.
۷)دارای درک مستقیم یا درک آنی است.
● افراد غیر کارآفرین چگونه رفتاری از خود بروز می دهند
۱) افراد غیر کار آفرین به دنبال وابستگی هستند، همیشه به دیگران تکیه می کنند.
۲) به جای این که به دنبال ثروت باشند، به دنبال امرار معاش هستند.
۳) به جای این که فرصت را در یابند به دنبال شانس می روند و معتقد به شانس و بخت هستند.
۴) افراد غیر مبتکر و کاهل می باشند.
۵) مخالف معامله کردن هستند و هیچ گاه نمی خواهند در عوض چیزی که به دست می آورند، بهای آن را بپردازند.
۶) از ریسک کردن پرهیز می کنند و مخالف مخاطره هستند و همیشه می خواهند در کنج سلامت بخزند.
۷) همیشه به دنبال تحلیل هستند.
حسین شهریاری
منبع : روزنامه ایران