سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

دک کردن چربی‌های مزاحم


دک کردن چربی‌های مزاحم
۹۵درصد خانم ها از تجمع چربی در بخشی از بدنشان شكایت دارند .طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی )WHO(‌ بالغ بر ۹۵ درصد زنان روی كره زمین از بیماری سلولیت رنج می‌برند. آیا با خواندن این آمار تكان‌دهنده باز هم روزنامه را ورق می‌زنید و به سراغ صفحات دیگر می‌روید؟
بهتر است بگوییم تنها تعداد كمی از خانم‌ها سلولیت ندارند و این گروه كم تعداد نیز شامل ورزشكاران هستند. در واقع شما كه خواننده این دست نوشته هستید حتما سلولیت دارید. اگر این طور فكر نمی‌كنید حتما تا پایان این مطلب با من همراه باشید.
سلولیت همان تجمع چربی‌های سفت شده در اندام‌های بدن به خصوص اندام تحتانی و نشیمنگاه است.
داستان از این قرار است كه بدن ما هر روز موادی را كه در كارخانه سوخت و ساز بدن به تولید انرژی نمی‌رسند، به صورت چربی در نقاط مختلف از جمله زیر پوست ذخیره می‌كند.
در بدن افرادی كه به اندازه می‌خورند و به اندازه فعالیت می‌كنند این چربی‌ها امروز می‌آیند و فردا می‌روند و این چرخه تا زمان تناسب تولید و مصرف چربی‌ها به بهترین شكل به كار خود ادامه می‌دهد. امان از روزی كه این چرخه به هم بخورد! اینجاست كه چربی‌ها لایه‌لایه در زیر پوست جمع شده و كم‌كم باعث برآمده شدن پوست می‌شوند.
● تا اینجای كار چاقی‌های موضعی را شناختیم و اما سلولیت!
سلولیت یك اختلال هورمونی است كه موجب بر هم خوردن چرخه سوخت و ساز بدن می‌شود، به این معنا كه فرد به دلایل هورمونی قادر نیست چربی‌های زاید را بسوزاند. دلایل این امر گوناگون است و ما تشخیص و درمان آن را به عهده پزشكان متخصص می‌گذاریم.
بد نیست بدانید، مصرف قرص‌ها و آمپول‌های ضدبارداری یكی از عوامل بر هم خوردن چرخه سوخت و ساز بدن است. پس اگر چاق هستید و تصمیم دارید كه بچه‌دار نشوید، هنگام استفاده از قرص‌های ضد بارداری به عنوان روش پیشگیری از بارداری حتما با یك پزشك متخصص مشورت كنید.
مصرف غذاهای هورمونی، هورمون‌های پرورش اندام و كورتون‌ها نیز از جمله دیگر عوامل این بیماری محسوب می‌شوند.
● موشكافی سلولیت
داستان تا اینجا پیش رفت كه سلول‌های چربی در لایه زیرین پوست جمع شدند. این چربی‌ها چندان سفت نبوده و خیلی زود با ورزش و ماساژ‌های موضعی آب می‌شوند اما امان از سلولیت. سلولیت در واقع چربی‌های تجمع یافته و سفت شده‌ای‌ است كه به صورت توده‌هایی در بین رشته‌های فیبرینی محبوس شده است و با ورزش، ماساژ و حتی جراحی لیپوساكشن نیز به راحتی نمی‌توان از شر آنها خلاص شد.
● عرض نكردم سلولیت بیماری بدی است؟
دانشمندان معتقدند عوامل هورمونی، به خصوص فشارهای موضعی بر روی چربی‌ها باعث بروز نوعی هایپوكسی (كمبود اكسیژن) در بافت می‌شوند. این خود باعث تجمع مواد زاید و سموم در ناحیه می‌شود. این سموم به مرور زمان در بین سلول‌های چربی رسوب كرده و كم‌كم بافت ناحیه را سفت می‌كنند.
از سوی دیگر تمامی بافت‌های بدن ما وقتی از خارج زیر فشار قرار می‌گیرند، طبق یك قانون كلی با گذشت زمان و با تولید رشته‌های فیبرینی سعی می‌كنند از فرد محافظت كنند.
به این ترتیب سلول‌های چربی به صورت توده‌های محصور در بین رشته‌های فیبرینی در می‌آیند و این نمای توده‌توده و زشت را برای شما ایجاد می‌كنند.
این تغییرات به دلایل كاملا ناشناخته با تغییرات پوستی ناحیه به صورت ضخیم شدن، توده توده شدن و ایجاد سطح ناصاف پوست همراه می‌شود كه در اصطلاح به آن پوست پرتقال اطلاق می‌شود. پس معلوم شد چرا سلولیت بیشتر در اندام‌های پایینی، به خصوص ران‌ها و باسن بروز می‌كند. این نواحی پر فشارترین نواحی بدن هستند.
● اما چرا خانم‌ها؟
پاسخ به این سوال در خاصیت استثنایی سلول‌های چربی بدن خانم‌ها به خصوص در نواحی پایینی بدن آنها نهفته است، چرا كه این سلول‌ها شش تا هشت برابر بیشتر از دیگر سلول‌های چربی قدرت ذخیره‌سازی چربی دارند.
به عبارت راحت‌تر، این سلول‌ها بسیار مقتصد و ناخن خشك هستند و به این راحتی چربی‌های عزیز خود را از دست نمی‌دهند.
از این روست كه یك خانم برای اینكه بخواهد این چربی‌های دوست داشتنی را در راه تناسب اندام خود فدا كند باید رژیم سخت‌تری را نسبت به آقایان تحمل كند.
● راه‌حل
(كمتر بخور و لاغر شو) شعاری است كه در مورد تمامی انواع چربی‌ها صدق می‌كند به جز سلولیت، بنابراین بهترین راه بهره‌گیری از یك روش لاغری موضعی است.
از بین روش‌های موجود مثل جی‌فایو، فارادیك، استاروك رادیو فریكوئنسی، كمربندهای لاغری، ماساژ، بادل رپینگ و لیزرتراپی، لیپوساكشن و مزوتراپی، هر كدام موفقیت‌هایی به دست آورده‌اند،برای اینكه مشخص شود كدام روش برای شما بهتر از روش‌های دیگر است حتما با پزشك متخصص در این مورد مشورت‌كنید.‌
دكتر مهرداد اخوان بهبهانی
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید