شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

جراحی بینی


جراحی بینی
● اطلاعات عمومی در رابطه با زیبایی بینی
سیستم رینوپلاستیک یکی از روشهای رایجی است که از سالهای پیش به توسط جراحان زیبایی و پلاستیک مورد استفاده قرار گرفته است. در سالهای اخیر با پیشرفتهای حاصله در رشته پزشکی، کاربرد رینوپلاستیک به صورت فنی و تکنولوژیکی به توسط جراحان مربوطه رایج گردیده و به صورت بسیار ظریف با اعمال روشهای متعدد جراحی نماد عینی یافته است. روشهای پیشرفته رینوپلاستی و همچنین رینوپلاستی کامل از جمله ی این روشهاست. در روش کاربردی این نوع جراحی، وسایل مورد لزوم به صورت بسیار ظریف طراحی گردیده و به جهت از بین بردن زمینه های صدمه رسانی به بافتهای طبیعی سعی بر طراحی های خاص و تقلیل وسایل و ادوات لازم شده است.
طراحانی که در این رشته صاحب تخصص می باشند، با عرضه ی ابزار و آلات جراحی برای برش و یا شکستن بافتها و عوامل دیگر در جراحی پلاستیک محصولات جدیدی را عرضه داشته اند. با این وصف هر اندازه وسایل و ابزار به کار برده شده در جراحی زیبایی ظریف هم بوده باشند، باز خسارات و صدماتی را بر روی بافتهای غضروفی و استخوانی و حتی پوست انسان به جای می گذارند. شکستگیهای استخوانی و یا منقسم شدن آنها همیشه به عنوان یکی از عوامل ریسک دار در اعمال جراحی رینوپلاستی می باشد. به همین دلیل جراحان را مجبور به این می نماید که در رابطه با بازسازی و ترمیم استخوانی بینی از سیستم رینوپلاستی تجدید کننده استفاده نمایند و همین عمل بر میزان این نوع اعمال می افزاید. به عبارتی دیگر، هر فردی که تحت اعمال جراحی زیبایی قرار می گیرد، ناخواسته مجبور به پشت سر گذاشتن چند عمل توأم می شود.
در سالهای ۲۰۰۰ میلادی تعدادی از جراحان زیبایی مشهور ایالات متحده آمریکا برای اینکه چنین معضلی را بر طرف کرده باشند، ترجیحاً از روش کاربردی میکروموتور استفاده کردند و در طی انجام جراحیهای متعدد به این نتیجه رسیدند که خسارات و صدمات ناشی از عمل جراحی بر روی استخوانها و یا بافتهای مرتبط بسیار کمتر از استفاده از روش لینوپلاستی است. از این رو این روش مورد توجه قرار گرفته و از آن زمان همین روش وارد ادبیات پزشکی و مقالات مربوط به آن شد. در سالهای گذشته با توسعه تکنولوژی سیستم بسیار پیشرفته ای به نام اولترا میکروموتور ایجاد گردید که در سایه ی همین سیستم جراحیهای موفق چانه و دندان نیز با موفقیتهای بسیار بالایی انجام گرفت. در این سیستم وسایل برش و یا ساینده دارای موقعیت کاربردی منحصر به فردی می باشند. روشی که من در جراحیهای زیبایی، آن را به کار می برم، متکی بر استفاده از سیستم اولترا میکروموتور و استفاده از ابزار و ادوات برشی و یا سایشی خاصی است که نه تنها ظرافت و زیبایی بینی را تأمین و تضمین می نماید، در عین حال از میزان ریسک پذیری بافتها و استخوانهای بینی و طراحی های آن کاسته و روش رینوپلاستی را کنار می گذارد. به عبارتی روش کاربردی به نوعی است که مانند مجسمه ساز تا نهایت جزییات کار پیش رفته و لذا طراحی زیبایی به نهایت درجه ظریف و موفق از آب در می آید.
در بهره گیری از روش اولترا میکروموتور از ابزارهای میکرو استفاده کرده و به جای شکستن استخوانهای سقف بینی، آنها را به طرز ماهرانه و ظریفی بریده و سپس با عمل سایش آنها را بر حسب طرحی که مورد نظر بوده است، آماده می نمایم. همانگونه که در جراحی چانه نیز از همین روش بهره گرفته و موفق بوده ام در جراحی زیبایی بینی نیز با استفاده از این روش طرحهای موفق خود را تجربه کرده ام. این روش منجر به آن شده است که بافتها از بین نرفته و صدمات نیز به حداقل ترین میزان خود برسد. طبیعتاً همین قضیه باعث شده است که دوره درمان و بهبودی بعد از عمل نیز کوتاه شده و در اندک زمانی فرد به حالت عادی خود نایل آید. از طرفی در چنین عملی به هیچ وجه علایمی از قبیل پف کردگی و یا کبودی دور محل عمل مشاهده نمی شود و یا به حداقل ترین میزان خود می رسد.
کبودی و ورم حاصل از عمل رینوپلاستی چندین روز تداوم یافته، حال آنکه در این عمل چنین عوارضی بیش از دو یا سه روز طول نمی کشد. استفاده از سیستم اولترا میکروموتور یکی از روشهای موفقی است که امروزه بسیاری از جراحان سرشناس و موفق از آن استفاده کرده و از این رو در ادبیات جراحی زیبایی صورت بسیار مورد بحث بوده و به عنوان یکی از برترین روشها به شمار می رود. این سیستم به دلیل گران بودن آن و نیاز به داشتن قابلیت و مهارت خاص در جراحی مستلزم پزشکان جراح متخصصی است که به راستی در این شیوه با تجربه می باشند. از این رو چنین روشی به توسط جراحان بسیار نادری انجام می پیرد. استفاده از سیستم اولترا میکروموتور حتی در جراحی سپتوم یا دیواره ی وسطی بینی نیز کاربرد دارد. حال آنکه سایر روشها در این بخش از بینی عاجز از کسب نتیجه هستند. معروفترین پزشکان دنیا در عمل جراحی بر روی دیواره ی وسطی بینی از همین روش استفاده می نمایند. ابتکاری که شخصاً در این راستا به کار برده ام، این است که توانسته ام علاوه بر استفاده از روش مذکور در جراحی دیواره ی وسطی بینی، حتی در اختناق و گرفتگی بینی نیز از آن بهره بگیرم. این روش در واقع علاوه از تأمین زیبایی بینی توانسته است در رفع مشکل اختناق تنفسی و گرفتگی بینی نیز مثمر ثمر واقع گردد.
● شکل بینی در هر فرد منحصر و مخصوص اوست!
همانگونه که شکل چهره در هر فرد متفاوت و منحصر است، شکل بینی و نوع آن نیز منطبق و مخصوص با صورت آن فرد می باشد. از این رو اگر فردی مایل به تغییر حالت و زیبایی بینی خود باشد، باید چنان عمل کرد که انطباق و هماهنگی لازم را با صورت وی داشته باشد که به این جراحی انحصاری بر روی موضوع می گویند.
● بینی باید زیبا باشد!
شکل و ساختمان بینی در وسط چهره ی آدمی قرار می گیرد و یکی از ارگانهایی است که قبل از هر چیز دیگری به چشم می خورد. با این اوصاف مشخص است که هر بینی که ما در نگاه نخست آن را مشاهده می نماییم، ما را قادر به آن می سازد که بدانیم آن بینی دارای زیبایی منحصر به خودش است یا نه. چه بسا انسانهایی دارای ابروان زیبا، چشم و لبان و گونه های زیبا و جذاب و چانه ی شکیلی هستند ولی متأسفانه بینی آنها زیبا نیست. در این حالت با توجه به اینکه نگاه فرد ابتدا به بینی می افتد، ناخواسته شکیل نبودن و زشتی بینی باعث می شود که سایر نقاط برجسته و زیبای موجود در چهره ی فرد نادیده انگاشته شود. لذا هر گاه جراجی زیبایی بینی انجام پذیرد و ایرادات آن بر طرف شود، ناخواسته زیباییهای دیگر نقاط چهره نیز بروز می نماید و با یک عمل زیبایی سایر زیباییها نیز متجلی می شوند.
● بحث بر روی داشتن بینی ایده آل!
به راستی بینی ایده آل چیست؟ چگونه می توان آن را ارزیابی کرد و مشخص نمود؟ در پاسخ باید گفت که، بینی ایده آل به آن نوع بینی گفته می شود که بتواند خطوط صورت و اندازه و تناسب آن را به طور طبیعی ظاهر سازد و هماهنگی میان تمامی عوامل تشکیل دهنده چهره ی آدمی را بر هم نزند. بینی ایده آل می تواند در حالات دو یا سه بعدی طراحی شود. عکسی که از روبروی چهره و از دو طرف آن تهیه می شود و بر روی رایانه با تغییراتی که بر روی تصویر اصلی انجام می گیرد، می تواند شکل ایده آل چهره را حاصل سازد. از طرفی برنامه های رایانه ای سه بعدی زمینه ی طراحی لازم و منطقی را بر روی تصاویر بر گرفته از بینی فرد ممکن می سازد. البته واژه ی "ایده آل" خود موضوعی است که جای جر و بحث زیادی داشته اما در دیدگاه هر فرد حدود و مرزهای قبول یا رد نظریات موجود است.
● استفاده از طراحی رایانه ای شرط اصلی است!
اگر موضوع به این نکته می رسد که باید بینی ایده آل ایجاد شود؛ آنگاه طراحی بینی می بایستی در رایانه انجام پذیرد. طراحی انجام گرفته در رایانه صرفاً برای اخذ نتیجه در بعد از انجامعمل نیست، بلکه همین موضوع می تواند جراح را به جزییات عمل سوق داده و او را در رابطه با چگونگی عمل آشنا سازد. اگر قرار است که عمل جراحی به صورت میکرو باشد، در ایجاد طرح رایانه ای پزشک عمل کننده می تواند به نوع عمل، شکل بینی مورد نظر، اندازه قطعی آن در سایه ی همین طراحی پی ببرد.
● توضیحاتی علمی در رابطه با میکرو رینوپلاستی
سیستم اولترا-میکرو-موتور چیست؟ اگر بخواهیم ساختار استخوان را به خوبی بشناسیم، شایسته خواهد بود که از نمونه های طبیعی برای توضیح و درک موضوع استفاده نموده و مثالی بیاوریم. بافت ساختمانی درخت یکی از بهترین نمونه های تشبیهی است که می توان بدان اشاره کرد. همه ما بلد هستیم که چگونه هیزم بشکنیم. در چنین شرایطی که مایل به شکستن هیزم هستیم، ابزار خود را برای شکستن به گونه ای می گیریم که بتواند شکاف لازم را ایجاد نماید. بدیهی است که ما فقط قادر به این خواهیم بود که تا مقداری از مسیر را بشکنیم و این خود بافت درخت است که مسیر ادامه شکستگی را تداوم می بخشد و شکاف ادامه پیدا می کند. در ساختمان استخوان نیز مکانیزم عملی از نظر فیزیکی به همین شکل است. در عمل بر روی استخوان اگر بخواهیم از ابزار و ادوات آهنی استفاده نماییم، ناخواسته شکافهایی در مح ایجاد شکاف ما پدید خواهند آمد که ما مایل به آن نبوده ایم و در سایه این عمل نتایج ناخواسته و غیر قابل انتظاری پیش خواهد آمد. همه ما دیده ایم که در بریدن درختان از اره های برقی استفاده می شود و نتیجه این را هم به عینه شاهد بوده ایم. با این وسیله می توان هر جایی از درخت را که مایل به بریدنش هستیم، به راحتی ببریم. اره پزشکی نیز به همان شکل عمل می کند. این وسیله در عملهای جراحی ارتوپدی، مغز و نخاع مورد استفاده قرار می گیرند. این وسیله در جراحی چانه و سایر شاخه های پزشکی کاربرد زیادی دارد.
هر روز که می گذرد، میدان استفاده از این وسایل روز به روز وسعت پیدا می کند و در نتیجه برای اخذ نتیجه ی بهتر از سیستمهای تخصصی استفاده می شود. جراحی چانه و ایمپلنت که یکی از ظریفترین نوع اعمال جراحی هستند، تنها به وسیله سیستم میکرو موتور عملی می شوند. ویرایش نهایی این نوع سیستم با در نظر گرفتن جزییات آن در شکل دهی چانه و جراحی ایمپلنت در سطح جهان مورد کاربرد قرار گرفته است که به آن سیستم اولترا میکرو می گویند. این سیستم جراح را قادر می سازد که بر روی استخوان اقدامات و عملیات میلی متری انجام دهد و این نوع اعمال نیز در سطح دنیا به توسط جراحان بسیار اندکی و با تجربه ای انجام می گیرد. آنچه که ابتکار بنده در این زمینه است، در نوع خود از نظر طراحی وسایل کاربردی بسیار اهمیت دارد و با ایجاد سرکها و دیگر ادوات مونتاژی با مونتاژ کردن بر روی اولترا-میکرو-موتور نتایج عملی بسیار جالبی را به دست دهد. این سیستم گرچه در علم پزشکی مورد استفاده است اما ایجاد اره اولترا میکرو و یا سوهان اولترا میکرو یکی از وسایل و ابزاری هستند که بنده آنها را ایجاد نموده و استعداد استفاده از آنها نیز منحصراً به بنده تعلق دارد. زیرا با توجه به طراحی و ساخت آنها به توسط خودم، نوع کاربرد نیز لاجرم به شخص من مربوط می شود. با ایجاد این نوع ابزار هدف این بوده است که در جراحیهای زیبایی بینی بسیاری از ریسکها را از بین برد و یا به پایین ترین نقطه رساند. با این ابزار می توان به عمل جراحی بسیار ظریف با در نظر گرفتن تمام جزییات آن پرداخت و از طرفی بافتهای موجود در محل عمل نیز خسارت و صدمه ای نمی بینند. خوشوقتم که این موفقیت از آن ماست.
● امتیازات میکرو رینوپلاستی
۱) عمل میکرو رینوپلاستی به دلیل ظرافت عمل هیچ صدمه ای به بافت محل عمل جراحی وارد نمی سازد و یا در صورت بروز صدمه بسیار ناچیز خواهد بود. به دلیل همین موضوع زمان بهبودی سریع بوده و عوارض جانبی ندارد. خون مردگی، ناراحتیهای دیگر اتفاق نیفتاده و فرد سریعاً حالت عادی را می یابد.
۲) عمل جراحی زیبایی میکرو-رینوپلاستی در واقع عمل بسته ی زیبایی است ولی با این تفاوت که به شیوه عمل جراحی بسته ی قدیمی و کلاسیک عمل نمی شود. در این عمل بدون آنکه زیر بینی بریده شود، زیبایی آن حفظ شده و با ترمیم و باز سازی دیواره وسطی بینی از مشکل اختناق تنفسی نیز ممانعت به عمل می آید. به دلیل عدم برش در روی پوست، کرختی و یا بی حسی در نوک بینی نیز اتفاق نمی افتد و یا به زودی رفع می شود.
۳) در عملهای جراحی بسته در دوره های پیشتر، روش به این صورت بود که جراح قادر به عمل کردن بر روی نوک بینی نبود ولی در عمل جراحی میکرو رینوپلاستی تمامی قسمتها و حتی جزییات بینی اعم از دیواره های درونی و بیرونی، سطح و قسمتهای تحتانی، کمره ی بینی، تحت عمل جراحی قرار گرفته و شکل مورد نظر به آنها داده می شود. از سوی دیگر، عمل جراحی میکرو-رینوپلاستی روشی بسته و در عین متخصصانه است و این تخصص در سایه ی استفاده از وسایل و ابزار میکرو و همچنین کاربرد تکنیکهای میکرویی حاصل می شود.
۴) در عمل میکرو-رینوپلاستی به دلیل بهره گیری از اره اولترا میکرو و یا سوهان اولترا میکرو دیواره وسطی بینی نیز به راحتی تحت عمل قرار می گیرد. در سایه این عمل از گرفتگی تنفس ممانعت به عمل می آید.
۵) غنای نتیجه ای عمل میکرو-رینوپلاستی و وجود ابتکار در این عمل باعث می شود موردی که برای عمل در نظر گرفته می شود، طراحیهای مورد رضایتی ایجاد شده و آنگونه که در نظر است، عمل به نتیجه برسد. بسیاری از عمل شونده ها با تحت عمل قرار گرفتن در سایر روشها به نتایج مطلوب نمی رسند و ریسک دوباره عمل شدن را به جان می خرند که این نوع برخورد خطراتی را در بر دارد ولی در سایه این عمل امکان نیاز به عمل مجدد از بین می رود؛ زیرا فرد آنچه را که خود در طراحی می پسندد، به آن می رسد.
۶) در عمل با میرکو-رینوپلاستی تمامی بافتها تحت مراقبت قرار می گیرند. عمل به صورت میلی متری و به شکل مشخصی انجام می گیرد و بعد از عمل نیز عوارض و مشکلات جانبی پیش نمی آید. به خاطر نبود عوارض جانبی و یا حالات تورمی و ناسازگاری بافتی، دوره بهبودی کوتاه شده و بینی به آن شکلی که باید طبیعی جلوه کند، روی می آورد.
● سئوالاتی که بیشتر از هر چیزی مطرح است و پرسیده می شوند!
▪ دلیل میکرو بودن عمل جراحی میکرو رینوپلاستی چیست؟
ـ در عمل جراحی میکرو پلاستی هیچ نوع اثر و یا رد محل عمل باقی نمی ماند. زیرا محل عمل جراحی با استفاده از ابزار میکرو بدون آنکه صدمه و یا برشی به نقطه ی تحتانی بینی وارد آید، به ساختار درونی بینی پرداخته می شود. در میکرو-رینوپلاستی سیستم اولترا میکروموتور به کار برده می شود. تمامی غضروفها و بافتهای نسبتاً ضخیم موجود در بینی با وسواسیت و ظرافت خاصی تحت عمل قرار گرفته و بدون اینکه صدمه ای به آنها زده شود، شکل مورد نظر بر روی آنها اعمال می شود. به همین دلیل است که بعد از عمل نیز حالات پف کردگی و ورم و حتی کبودی نامحسوس و بسیار کم دیده می شود. از طرفی همین امر موجب بهبودی سریع نیز می گردد. افرادی که به شیوه میکرو-رینوپلاستی تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار می گیرند، درد و ناراحتی بعد از عمل را یا حس نمی کنند و یا خیلی کم احساس می نمایند.
▪ امتیازات استفاده از شیوه ی میکرو رینوپلاستی بر روش رینوپلاستی باز چیست؟
ـ عمل جراحی زیبایی میکرو رینوپلاستی در واقع عمل بسته ی زیبایی است ولی با این تفاوت که به شیوه عمل جراحی بسته ی قدیمی و کلاسیک عمل نمی شود. در عملهای جراحی بسته در دوره های پیشتر، روش به این صورت بود که جراح قادر به عمل کردن بر روی نوک بینی نبود ولی در عمل جراحی میکرو-رینوپلاستی تمامی قسمتها و حتی جزییات بینی اعم از دیواره های درونی و بیرونی، سطح و قسمتهای تحتانی، کمره ی بینی، تحت عمل جراحی قرار گرفته و شکل مورد نظر به آنها داده می شود. از سوی دیگر، عمل جراحی میکرو رینوپلاستی روشی بسته و در عین متخصصانه است و این تخصص در سایه ی استفاده از وسایل و ابزار میکرو و همچنین کاربرد تکنیکهای میکرویی حاصل می شود.
▪ آیا عمل میکرو رینوپلاستی فقط در زیبایی بینی کاربرد دارد؟
ـ در اصل عمل جراحی میکرو رینوپلاستی به نام دیگر خود میکرو سپتورینوپلاستی هم شناخته می شود. زیرا هر فردی که مایل به عمل جراحی بینی است، حتماً پیش از اقدام به عمل از وی آزمایشات و بررسیهای لازم در خصوص تنگی بینی و یا اختناق تنفسی نیز به عمل می آید. اگر در دیواره ی وسطی بینی کجی و یا خمیدگی وجود داشته باشد، مسلماً فرد با تنگی نفس مواجه خواهد بود و در اقدام به عمل جراحی زیبایی بینی، این مشکل نیز رفع می شود. هر فرد بیماری که اقدام به عمل جراحی بینی می نماید، باید به درجه ای از راحتی و آرامش بعد از عمل برسد که هیچ مشکلی در رابطه با تنفس از راه بینی نداشته باشد. از طرفی راستی و استحکام دیواره ی وسطی بینی نیز یکی از شرایط اساسی زیبایی بینی است. از اینروست که در علم پزشکی به این دیواره نام ستون اصلی ساتمان بینی را داده اند. اگر فردی فاقد دیواره ی وسطی سالم باشد، هر گونه اقدام به عمل جراحی زیبایی بینی در وی بی ثمر بوده و امکان ناپذیر خواهد بود. بدین جهت هر پزشکی که به عمل جراحی زیبایی بینی اقدام می کند در واقع خود جراح برجسته در زمینه ی عمل سپتوم یا همان دیواره ی وسطی بینی نیز به شمار می رود. به واقع می توان چنین نتیجه گرفت که بدون اقدام به عمل جراحی در دیواره ی وسطی بینی هر نوع عمل در خود بینی غیر ممکن می باشد. و به مثابه همین، در جراحی سپتوم یا دیواره ی وسطی بینی، استفاده از روش میکرو-موتور اجتناب ناپذیر است. راستی و استواری دیواره ی وسطی بینی در سایه ی همین روش جراحی حاصل می گردد. انجام عمل جراحی بر روی دیواره ی وسطی بینی برای رفع اختناق تنفسی و یا کجی آن بدون برداشتن حتی مقدار کمی از حجم دیواره تنها برای جراحان برجسته و بسیار مجرب امکان پذیر است و این نوع جراحان قادر به عمل موفق می باشند.
▪ در آماده شدن به عمل میکرو-رینوپلاستی چه اقداماتی صورت می پذیرد؟
ـ هر بیماری که برای عمل به بینی و تحصیل زیبایی به کلینیک ما مراجعه می نماید، ابتدا از وی آزمایشات و بررسیهای لازم در زمینه درستی و استحکام سپتوم یا دیواره ی وسطی بینی انجام می گیرد. برای نیل به این هدف و نتیجه از روش اندوسکوپی استفاده می شود. اگر نیاز به بررسیهای دیگری هم باشد، متعاقب آن توموگرافی بینی و سینوسها نیز گرفته می شود. اگر بینی فرد در گذشته تحت ضربه و یا فشاری بوده و کمی کجی داشته باشد، از دید ما دور نمی ماند، زیرا بررسیهای لازم در احتمال وقوع این نوع عارضه نیز انجام می گیرد. از نظر سلامتی جسمانی بررسیهای اولیه صورت گرفته و بیمار آماده می شود. سپس در مطب تحت شرایط خاص خود و با استفاده از رایانه تصاویری از نمای مقابل و جانبی صورت فرد گرفته شده و با حضور خود ایشان طراحیهای لازم بر روی تغییر شکل بینی تحقق می یابد. طرحها به فرد توضیح داده شده و گفته می شود که بعد از عمل قیافه اش به آن صورت در خواهد آمد. اگر فرد خود نکته نظرات و یا پیشنهاداتی در رابطه با طرح و شکل رایانه ای داشته باشد، همان نظرات بررسی شده و اعمال می شوند تا رضایت فرد حاصل شود. تمامی جزییات فنی جراحی به فرد توضیح داده شده و پس از حصول نتیجه و نظر قطعی بیمار، طرح به تصویب رسیده و برای اقدام در برنامه گنجانده می شود. لازم به ذکر است که بدون طراحی رایانه ای اقدام به عمل جراحی زیبایی بینی امکان ناپذیر بوده و منطقی نیست. در هر نوع تغییر باید توجه داشت که عملکرد پروفیل صورت می بایستی طبیعی و استاندارد باشد و این موضوع از نظر فنی حائز اهمیت است. بعد از این مراحل عمل جراحی صورت واقعی به خود می گیرد.
▪ عمل میکرو رینوپلاستی تا چه میزانی مطمئن است؟
ـ در اعمال جراحی باز کلاسیک و یا رینوپلاستی بسته هر اندازه هم دقت عمل به خرج داده شود باز به طور حتم شکستگی و یا برش یافتن و کاهش حجم استخوان، غضروف و بافت بینی اتفاق می افتد. اما در عمل میکرو-رینوپلاستی علیرغم اینکه عمل تا جزییات به پیش می رود و حتی ظریفترین موارد بینی نیز مورد بررسی و عمل قرار می گیرد، اما هیچ نقصان و یا صدمه ای به ساختار بینی وارد نمی شود. در عمل میکرو-پلاستی استخوان و یا غضروف بینی با ظرافت خاصی برش داده شده و عمل سایش و صاف کردن بر روی آن انجام می گیرد. در کنار این با توجه به مساعدت و حضور رایانه، امکان هر نوع اشتباه به صفر می رسد و از این رو بسیار مطمئن است. از طرفی طرحی که در رایانه قبل از عمل جراحی ترسیم شده و به تأیید بیمار می رسد، تنها با اتکاء به سیستم میکروموتور مقدور می باشد و بس.
▪ عمل جراحی میکرو رینوپلاستی بر روی چه کسانی انجام می گیرد؟
ـ زنان از ۱۷ سال به بالا و مردان از ۱۸ سال به بالا می توانند تحت این عمل قرار گیرند. حتی بیمارانی که با روشهای دیگر تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار گرفته ولی نتیجه مورد قبول و مثبت را کسب نکرده اند، می توانند تحت این عمل قرار گرفته و قیافه ای را که طالب آن هستند، به دست آورند. بیمارانی که از کشورهای خارج از کشور ترکیه به ما مراجعه خواهند کرد می بایستی حداقل یک هفته در ترکیه اقامت نمایند.
▪ عمل میکرو رینوپلاستی چقدر طول می کشد؟
ـ عمل جراحی میکرو رینوپلاستی حدود یک ساعت بیش از عمل جراحی زیبایی کلاسیک به طول می انجامد. این مدت نیز به دلیل ظرافت کار برای جلوگیری از شکسته شدن و عوارضات ناشی از آن به وقوع می پیوندد.
▪ عمل جراحی میکرو رینوپلاستی از سوی چه کسانی انجام می گیرد؟
ـ در حال حاضر با توسعه و پیشرفت سیستم رینوپلاستی تنها ما قادر به انجام عمل میکرو-رینوپلاستی هستیم.
▪ چه کسانی می توانند عمل جراحی بینی انجام دهند؟
ـ عمل جراحی زیبایی بینی به دلیل اینکه با استخوان و بافتها و شکل اصلی بینی در ارتباط است، می باید، عمل جراحی در زمانی از سن فرد انجام بگیرد که دیگر استخوانها و بافتهای موجود در صورت به نقطه پایانی خود برسند و توسعه و رشد آنها خاتمه یابد. یعنی فرد باید منتظر چنین سن و یا مقطعی از حیات خود باشد. به همین دلیل مناسبت ترین زمان عمل جراحی زیبایی بینی در مردان بالای ۱۸ سال و در زنان بالای ۱۷ سال می باشد.
▪ عمل چگونه انجام می پذیرد؟
ـ عمل جراحی ابتدا با بیهوشی کامل انجام می گیرد. روشی که ما در جراحی زیبایی بینی به آن متکی هستیم، استفاده از روش میکرو-رینوپلاستی می باشد. این روش در واقع سیستم و روشی است که دکتر افشار خود آن را ایجاد نموده است. طول دوره عمل مابین ۵/۲ تا ۳ ساعت می باشد. بعد از عمل فرد بایستی یک شب در بیمارستان بستری گردد و بعد از پایان عمل جراحی، پنبه های مخصوصی در درون سوراخهای بینی گذاشته می شود و بر روی بینی نیز آتلی از نوع پلاستیک قرار می گیرد. بعد از ۸-۲۴ ساعت از زمان پایان عمل پنبه ها از درون بینی بیرون کشیده شده و بعد از ۴ روز آتل پلاستیکی نیز برداشته می شود. بخیه های موجود در بافتهای بینی و محلهای عمل نیز در طول زمان خود به خود از بین می روند. بعد از برداشتن آتل، سه روز متوالی عمل بانداژ روی بینی انجام می پذیرد.
▪ آیا دردی در این عمل حس می شود؟
ـ بعد از عمل تا آنجایی که تجربه شده است، درد چندانی احساس نشده و اگر هم فردی احساس دردی کرده باشد که این درد بسیار ناچیز و قابل تحمل است، می توان به وسیله داروهای مسکن آن را برطرف کرد.
● سئوالاتی که بیشتر از هر چیزی مطرح است و پرسیده می شوند!
▪ دلیل میکرو بودن عمل جراحی میکرو رینوپلاستی چیست؟
ـ در عمل جراحی میکرو پلاستی هیچ نوع اثر و یا رد محل عمل باقی نمی ماند. زیرا محل عمل جراحی با استفاده از ابزار میکرو بدون آنکه صدمه و یا برشی به نقطه ی تحتانی بینی وارد آید، به ساختار درونی بینی پرداخته می شود. در میکرو رینوپلاستی سیستم اولترا میکروموتور به کار برده می شود. تمامی غضروفها و بافتهای نسبتاً ضخیم موجود در بینی با وسواسیت و ظرافت خاصی تحت عمل قرار گرفته و بدون اینکه صدمه ای به آنها زده شود، شکل مورد نظر بر روی آنها اعمال می شود. به همین دلیل است که بعد از عمل نیز حالات پف کردگی و ورم و حتی کبودی نامحسوس و بسیار کم دیده می شود. از طرفی همین امر موجب بهبودی سریع نیز می گردد. افرادی که به شیوه میکرو-رینوپلاستی تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار می گیرند، درد و ناراحتی بعد از عمل را یا حس نمی کنند و یا خیلی کم احساس می نمایند.
▪ امتیازات استفاده از شیوه ی میکرو رینوپلاستی بر روش رینوپلاستی باز چیست؟
ـ عمل جراحی زیبایی میکرو رینوپلاستی در واقع عمل بسته ی زیبایی است ولی با این تفاوت که به شیوه عمل جراحی بسته ی قدیمی و کلاسیک عمل نمی شود. در عملهای جراحی بسته در دوره های پیشتر، روش به این صورت بود که جراح قادر به عمل کردن بر روی نوک بینی نبود ولی در عمل جراحی میکرو رینوپلاستی تمامی قسمتها و حتی جزییات بینی اعم از دیواره های درونی و بیرونی، سطح و قسمتهای تحتانی، کمره ی بینی، تحت عمل جراحی قرار گرفته و شکل مورد نظر به آنها داده می شود. از سوی دیگر، عمل جراحی میکرو-رینوپلاستی روشی بسته و در عین متخصصانه است و این تخصص در سایه ی استفاده از وسایل و ابزار میکرو و همچنین کاربرد تکنیکهای میکرویی حاصل می شود.
▪ آیا عمل میکرو-رینوپلاستی فقط در زیبایی بینی کاربرد دارد؟
ـ در اصل عمل جراحی میکرو رینوپلاستی به نام دیگر خود میکرو-سپتورینوپلاستی هم شناخته می شود. زیرا هر فردی که مایل به عمل جراحی بینی است، حتماً پیش از اقدام به عمل از وی آزمایشات و بررسیهای لازم در خصوص تنگی بینی و یا اختناق تنفسی نیز به عمل می آید. اگر در دیواره ی وسطی بینی کجی و یا خمیدگی وجود داشته باشد، مسلماً فرد با تنگی نفس مواجه خواهد بود و در اقدام به عمل جراحی زیبایی بینی، این مشکل نیز رفع می شود. هر فرد بیماری که اقدام به عمل جراحی بینی می نماید، باید به درجه ای از راحتی و آرامش بعد از عمل برسد که هیچ مشکلی در رابطه با تنفس از راه بینی نداشته باشد. از طرفی راستی و استحکام دیواره ی وسطی بینی نیز یکی از شرایط اساسی زیبایی بینی است. از اینروست که در علم پزشکی به این دیواره نام ستون اصلی ساتمان بینی را داده اند. اگر فردی فاقد دیواره ی وسطی سالم باشد، هر گونه اقدام به عمل جراحی زیبایی بینی در وی بی ثمر بوده و امکان ناپذیر خواهد بود. بدین جهت هر پزشکی که به عمل جراحی زیبایی بینی اقدام می کند در واقع خود جراح برجسته در زمینه ی عمل سپتوم یا همان دیواره ی وسطی بینی نیز به شمار می رود. به واقع می توان چنین نتیجه گرفت که بدون اقدام به عمل جراحی در دیواره ی وسطی بینی هر نوع عمل در خود بینی غیر ممکن می باشد. و به مثابه همین، در جراحی سپتوم یا دیواره ی وسطی بینی، استفاده از روش میکرو-موتور اجتناب ناپذیر است. راستی و استواری دیواره ی وسطی بینی در سایه ی همین روش جراحی حاصل می گردد. انجام عمل جراحی بر روی دیواره ی وسطی بینی برای رفع اختناق تنفسی و یا کجی آن بدون برداشتن حتی مقدار کمی از حجم دیواره تنها برای جراحان برجسته و بس.
▪ در آماده شدن به عمل میکرو رینوپلاستی چه اقداماتی صورت می پذیرد؟
ـ هر بیماری که برای عمل به بینی و تحصیل زیبایی به کلینیک ما مراجعه می نماید، ابتدا از وی آزمایشات و بررسیهای لازم در زمینه درستی و استحکام سپتوم یا دیواره ی وسطی بینی انجام می گیرد. برای نیل به این هدف و نتیجه از روش اندوسکوپی استفاده می شود. اگر نیاز به بررسیهای دیگری هم باشد، متعاقب آن توموگرافی بینی و سینوسها نیز گرفته می شود. اگر بینی فرد در گذشته تحت ضربه و یا فشاری بوده و کمی کجی داشته باشد، از دید ما دور نمی ماند، زیرا بررسیهای لازم در احتمال وقوع این نوع عارضه نیز انجام می گیرد. از نظر سلامتی جسمانی بررسیهای اولیه صورت گرفته و بیمار آماده می شود. سپس در مطب تحت شرایط خاص خود و با استفاده از رایانه تصاویری از نمای مقابل و جانبی صورت فرد گرفته شده و با حضور خود ایشان طراحیهای لازم بر روی تغییر شکل بینی تحقق می یابد. طرحها به فرد توضیح داده شده و گفته می شود که بعد از عمل قیافه اش به آن صورت در خواهد آمد. اگر فرد خود نکته نظرات و یا پیشنهاداتی در رابطه با طرح و شکل رایانه ای داشته باشد، همان نظرات بررسی شده و اعمال می شوند تا رضایت فرد حاصل شود. تمامی جزییات فنی جراحی به فرد توضیح داده شده و پس از حصول نتیجه و نظر قطعی بیمار، طرح به تصویب رسیده و برای اقدام در برنامه گنجانده می شود. لازم به ذکر است که بدون طراحی رایانه ای اقدام به عمل جراحی زیبایی بینی امکان ناپذیر بوده و منطقی نیست. در هر نوع تغییر باید توجه داشت که عملکرد پروفیل صورت می بایستی طبیعی و استاندارد باشد و این موضوع از نظر فنی حائز اهمیت است. بعد از این مراحل عمل جراحی صورت واقعی به خود می گیرد.
▪ عمل جراحی میکرو رینوپلاستی بر روی چه کسانی انجام می گیرد؟
ـ زنان از ۱۷ سال به بالا و مردان از ۱۸ سال به بالا می توانند تحت این عمل قرار گیرند. حتی بیمارانی که با روشهای دیگر تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار گرفته ولی نتیجه مورد قبول و مثبت را کسب نکرده اند، می توانند تحت این عمل قرار گرفته و قیافه ای را که طالب آن هستند، به دست آورند. بیمارانی که از کشورهای خارج از کشور ترکیه به ما مراجعه خواهند کرد می بایستی حداقل یک هفته در ترکیه اقامت نمایند.
دکتر یعقوب افشار
http://Dr-Afshar.com


همچنین مشاهده کنید