یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

نگاهی به تلاش لابی صهیونیسم برای تهدید جلوه دادن ایران


نگاهی به تلاش لابی صهیونیسم برای تهدید جلوه دادن ایران
علی رغم تمام ادعاهای رسانه ای در مورد ایران، این رسانه ها هیچگاه اعتراف نکرده اند که ایران منافعش احتمالا ایجاب می کند که به سلاح هسته ای دست یابد زیرا که همسایه اش، اسرائیل، یکی از پنج قدرت برتر هسته ای است.
در این گزارش به قلم "مایکل کالینز پایپر " که در هفته‌نامه "آمریکن فری‌پرس " به چاپ رسیده، چنین آمده است: افکار عمومی آمریکا در این اواخر معطوف به تلاش های موفقیت آمیز لابی یهود در کنار زدن نامزد باراک اوباما برای ریاست شورای اطلاعات آمریکا، یعنی چارلز فریمن بوده است. اما در این میان چیزی که نادیده مانده است حملاتی است که اخیرا لابی یهودی بر علیه وزیر امورخارجه، هیلاری کلینتون، به راه انداخته چرا که لابی طرفدار اسرائیل معتقد است وی بیش از حد از فلسطینیان حمایت می‌کند.
این هیاهو در حالی است که خود فریمن نیز در بیانیه ای که به مناسبت کناره‌گیری اش از نامزدی تصدی این منصب منتشر ساخت آشکارا لابی اسرائیل را به هدایت جریان فکری و تبلیغاتی بر علیه انتصابش به ریاست شورای اطلاعات ملی متهم کرد.
در این گزارش با اشاره به نقش رسانه‌ای طرفدار صهیونیست‌ها در این فشارها آمده است: روزنامه های واشنگتن پست و واشنگتن تایمز - دو روزنامه ای که اولی دارای خط مشی "لیبرال " و دومی دارای عقاید "محافظه کارانه " هستند سریعا به انتقاد از فریمن پرداختند و وی را متهم به ترویج "نظریه توطئه " آمیخته با "شایعات " و دارای ماهیتی "یهودی ستیزانه " کردند.
هر دو روزنامه - در مقاله ها و یادداشت های متنوعی که در صفحات مختلف به چاپ رساندند - دائما این سؤال تحریک کننده را مطرح می ساختند که "چرا اوباما برای تصدی یک چنین جایگاه حساسی فردی را معرفی کرده که دارای سابقه انتقادات شدید از اسرائیل و حمایت‌ها آمریکا از این کشور بوده است؟ "
در این پرسش تلویحا اشاره شده است که دولت آمریکا شاید در حال تلاش برای بررسی دوباره روابط ویژه آمریکا-اسرائیل و همچنین بازبینی مجدد مواضع آمریکا در برابر برنامه‌های هسته‌ای ایران است، برنامه هایی که دارای اهمیت حیاتی برای اسرائیل است. علاوه بر این، درخواست‌هایی مطرح شد مبنی بر این که خود رئیس جمهور باید وارد عمل شده و اتهامات وارده علیه فریمن را که توسط نیروهای حامی اسرائیل و به منظور کنار زدن وی از تصدی ریاست شورای اطلاعات ملی مطرح شده، را رد نماید.
در حقیقت نگرانی هایی که در بسیاری از روزنامه ها مطرح می شد نشان از نارضایتی و ناراحتی آشکاری بود که در نشریات لابی یهود در آمریکا و در روزنامه های اسرائیلی خودنمایی می کرد. برای مثال، خبرنگار امنیت ملی روزنامه جروزالم پست هشدار می دهد که "این روزها اتفاقات ناراحت کننده ای در فضای سیاسی واشنگتن رخ می دهد. "
در یک چنین فضایی خانم کلینتون کاملا زیر ذره بین قرار دارد. واقعیت این است که علی رغم پوشش خبری کم، خانم کلینتون بعد از حملات خونبار اسرائیل به نوار غزه از این رژیم درخواست نمود که ارسال کمک ها به غزه را تسریع بخشد و با این کار خود حامیان اسرائیل را بسیار آشفته و خشمگین ساخت.
گزارشی که در وب سایت شبکه خبری "سی‌بی‌اس " (CBS) و با عنوان "سران یهودی، کلینتون را بخاطر انتقاد از اسرائیل تخریب می کنند " منتشر شد به بیان واقعه می پردازد. این گزارش بیان می کند که رهبران رده بالای یهودی ادعا می کنند که این کلینتون آن هیلاری کلینتونی نیست که قبلا می شناختند.
گزارش منتشر شده در پایگاه این شبکه خبری از "مورتیمر زاخرمان " بعنوان یکی از کسانی نام برده است که از هیلاری شیدا انتقاد نمود. این امر بسیار جالب توجه است چرا که زاخرمان، ناشر نیویورک دیلی نیوز، یکی از اعضای برجسته شورای ارتباطات جامعه یهودیان نیویورک و رئیس سابق شورای رؤسای سازمان های بزرگ یهودی آمریکا، پوشش رسمی لابی یهود، است.
"داو هیکیند "، نماینده دموکرات نیویورک سیتی در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا، به بیان نظرات کسانی پرداخت که مدت های مدیدی به گرایش های واقعی کلینتون در منازعه اسرائیلی ها و فلسطینی ها مشکوک بوده اند، وی بیان می دارد که "هم اکنون با تعجب می پرسم که هیلاری کلینتون واقعی کیست. "
"بابک چفه "، یکی دیگر از منتقدین کلینتون برای افزایش فشارهای لابی صهیونیستی بر دولتمردان آمریکایی اینگونه می‌گوید که "وی صد درصد حامی فلسطینی ها است، ما از اول هم این را می دانستیم. "
خانم کلینتون زمانی که بانوی اول کشور بود وقتی که عناصر افراطی در اسرائیل با همکاری متحدینشان در آمریکا قصد داشتند تا تلاش های بیل کلینتون برای دستیابی به اجماعی برای صلح را عقیم سازند، دعوت به ایجاد دولتی فلسطینی کرد.
در آن زمان ها قضیه مونیکا لوینسکی که توسط یکی از حامیان اسرائیل به نام ویلیام کریستول فاش شده بود در اوج خود بود. بنابراین زمانی که خانم هیلاری کلینتون در انتخابات مجلس سنا از حوزه نیویورک شرکت کرد تنها کمی بیش از ۵۰ درصد آرای یهودیان را بدست آورد در حالیکه ال گور، نامزد دموکرات ها برای احراز پست ریاست جمهوری در همان زمان هشتاد درصد آرای یهودیان را بدست آورده بود.
نویسنده این مقاله با اشاره به فشار لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا برای تهدید جلوه دادن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد: اگرچه که چالز فریمن از نامزدی ریاست شورای اطلاعات ملی کنار گرفت اما بجای آن "جنگی " میان آمریکا و اسرائیل بر سر میزان پیشرفت برنامه های هسته ای ایران در گرفته است.
برای مثال، رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل، "آموس یالدین "، ادعا می کند که " ایران از مرزهای قرمز تکنولوژیکی عبور کرده و دیگر هر زمان که اراده کند می تواند به تولید سلاح های هسته ای بپردازد " در حالی که رئیس جدید سازمان امنیت ملی، ژنرال "دنیس بلر "، در جلسه استماع کنگره گفت که "اسرائیل در یک چنین مواردی همیشه بدترین حالت ها را در نظر می گیرد. "
در ادامه این مقاله با اشاره به همراهی رسانه‌‌های رژیم صهیونیستی و برخی از رسانه‌های آمریکایی در اعمال این فشارها، آمده است: خبرنگار امنیت ملی نشریه جروزالم پست، بلر را متهم نمود که "قصد دارد از ایران در همه موارد طرفداری کند، و از طرف دیگر نمی خواهد که از اسرائیل در هیچ موردی جانبداری نماید. "
بلر و دیگر مقامات کلیدی در سازمان اطلاعات امریکا - آنهایی که تسلیم عناصر طرفدار اسرائیل نشده اند - با دیدگاه های اسرائیل در مورد ایران موافق نیستند و بمباران های خبری روزنامه های آمریکایی را در مورد دستیابی قریب الوقوع ایران به سلاح هسته ای را رد می کنند.
علی رغم تمام این ادعاهای رسانه ای در مورد ایران، این رسانه ها هیچگاه اعتراف نکرده اند که ایران و یا هر کشور دیگری در خاورمیانه منافعش احتمالا ایجاب می کند که به سلاح هسته ای دست یابد زیرا که همسایه شان، اسرائیل، یکی از پنج قدرت برتر هسته ای است. این رژیم زرادخانه های هسته ای سری دایر کرده که به گفته دکتر اسرائیلی "مارتین ون کروالد "، ژئوپولیتیست و تحلیل گر مسائل نظامی، به سوی لندن، رم، مسکو و دیگر پایتخت های جهان نشانه رفته است.
با این حال اخیرا سه نفر از تحلیل گران پرنفوذ آمریکا در یادداشتی با عنوان "چگونه با ایران برخورد کنیم " که در شماره دوازدهم نشریه "نیویورک ریویو " به چاپ رسید بر نمایش های رسانه ای در مورد قدرت هسته ای ایران خط بطلان کشیدند و گفته های بلر در کنگره را تأیید کردند.
اگر چه که نویسنده گان این مقاله - "ویلیام لوئر "، رئیس مؤسسه سازمان ملل متحد در امور آمریکا؛ "توماس پیکرینگ "، معاون سیاسی سابق وزارت خارجه و "جیم ولش "، عضو تحقیقاتی مرکز مطالعات امنیتی دانشگاه ام.آی.تی از ایران دعوت کرده اند که برنامه غنی سازی اورانیوم را به جامعه بین الملل و عملیات های منتج از مذاکرات واگذار کند، اما با ادعاهایی (که از جانب اسرائیل و رسانه های حامی این رژیم مطرح می شود) از قبیل این که ایران به سوخت لازم هسته ای برای ساخت یک بمب هسته ای دست یافته است، مخالفت کرده اند.
مؤلفین در مورد این اخبار نادرست نوشته اند که "اخیرا گزارش های خبری و برخی مفسرین ادعا نموده اند که ایران مواد لازم برای ساخت بمب اتمی را در اختیار دارد. این اخبار به اورانیومی که با خلوص پایین غنی سازی شده اشاره دارند. این ادعاها نادرست است. نخست این که نمی توان با اورانیوم غنی سازی شده با درصد خلوص پایین بمب اتمی ساخت. بمب اتمی نیازمند اورانیوم و یا پلوتونیومی است که با درصد بالا غنی سازی شده اند، در حالی که ایران به هیچکدام از اینها دسترسی ندارد.
در این مقاله با رد ادعاهای مربوط به تسلیحاتی بودن برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، آمده است: به لحاظ نظری ایران می تواند که اورانیوم غنی سازی شده با غلظت پایین را به اورانیوم غنی شده با غلظت بالا تبدیل نماید، اما اورانیوم غنی شده این کشور که دارای درصد خلوص پایین است هم اکنون تحت نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی هسته ای قرار دارد. در صورت استفاده از این مواد برای دستیابی به اهداف نظامی آژانس فورا به مسئله پی خواهد برد.
بنابراین ایران دو انتخاب پیش رو دارد یا این که تقلب کند که فهمیده خواهد شد و یا بازرسین آژانس را بیرون اندازد. اعمال هر کدام از این انتخاب ها بیانگر تغییری ناگهانی در استراتژی ایران خواهد بود و در هر حالتی به احتمال زیاد منجر به حمله نظامی از جانب اسرائیل خواهد شد.
خلاصه این که، آنگونه که مؤلفین این مقاله اشاره کرده اند و علی رغم تمام افسانه هایی که در رسانه ها پخش می‌شود "برخورداری از ظرفیت ساخت سلاح هسته ای نمی تواند لزوما منجر به ساخت این نوع سلاح گردد، و تملک مقادیر زیادی اورانیوم غنی سازی شده با درصد خلوص پایین معادل با دستیابی اورانیوم با درصد خلوص بالا که برای ساخت سلاح هسته ای ضروری است، نیست ".
"آیا فشار لابی اسرائیل خواهد توانست که دیپلمات ها و مقامات اطلاعاتی مجرب آمریکایی و آنهایی که جرأت کرده اند ادعاهای اسرائیل را به چالش بکشند، تسلیم سازد؟ "
منبع : خبرگزاری فارس


همچنین مشاهده کنید