یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

پازلی که طراحش را سردرگم کرد


پازلی که طراحش را سردرگم کرد
اصولاً پازل چیز خوب و مفیدی است. از سنین پایه گرفته تا حتی بزرگسالان می توانند با آن هم سرگرم شوند و هم هوش و ذهن خود را تقویت كنند. برای بعضی ها هم سرعت عمل در تكمیل پازل می تواند بهانه ای برای مسابقه باشد و...
اما به نظر می رسد اصطلاح پازل تاكتیكی در تیم ملی ایران صرفاً جهت سرگرمی اهالی فوتبال به وجود آمده و در واقع این پازل مورد ادعای امیر قلعه نویی اصلاً وجود خارجی نداشته است.
البته این احتمال وجود دارد كه پازل تاكتیكی تیم ملی جهت تكمیل شدن نیاز به حداقل ۳ سال وقت داشت و آنقدر طراحی پیچیده ای داشته كه حتی خود طراحش یعنی امیر قلعه نویی در اجرای آن سردرگم شده است، چه برسد به مردم عوام و ما رسانه ها و حتی بازیكنان كه چیزی از این پازل نفهمیدند.
هیچ جای دنیا دیده نشده كه یك تیم برای شركت در یك تورنمنت و در هر مسابقه یك شیوه تاكتیكی و به عبارت بهتر سیستم متفاوت داشته باشد. آن هم تیمی كه به شهادت دوست و دشمن پرستاره ترین تیم و یكی از جدی ترین مدعیان قهرمانی بود ولی در هیچ مسابقه ای تیم ایران حریفی را تحت تأثیر خود قرار نداد.
گویا ضعیف ترین تیم حاضر در رقابت ها بودیم و باید بر اساس نقاط قوت حریفان تیم خود را درون زمین آرایش می دادیم و جالب اینكه در تمام بازیها در نیمه اول به مراتب ضعیف تر از حریفان ظاهر شدیم و عملاً هیچ برنامه تاكتیكی مفیدی را نتوانستیم اجرا كنیم.
احتمالاً آنالیزورهای تیم ملی هیچ نقشی در پازل جناب قلعه نویی نداشتند كه در شروع بازیها بر هیچ حریفی تسلط نداشتیم ولی در مجموع باید گفت كه پازل سرمربی تیم ملی یكی از عجایب و نوآوری های دنیای فوتبال بود كه در صورت رسیدن به موفقیت باید تمام اساتید و بزرگان عرصه مربیگری پای كلاس درس قلعه نویی می نشستند و پازل بازی را از او یاد می گرفتند.
البته این پازل در نوع خود پیچیدگی های جالبی هم داشت و شكل آن مدام تغییر پیدا می كرد ولی به جای اینكه حریفان سردرگم شوند خودمان را زمین گیر كرد. در ۳ بازی مرحله گروهی وقتی با سیستم دفاع خطی به میدان رفتیم و چیدمان هافبك ها و مهاجمان تغییر می كرد فكر كردیم چون تیم ملی بازی تداركاتی مناسبی نداشته است حق دارد برای پیدا كردن نحوه استقرار صحیح عناصر تهاجمی خود نفراتش را جابه جا كند و درعین حال اجازه ندهد حریفان مراحل بعدی دست ما را بخوانند ولی نه تنها جای مناسب نفرات در پازل قلعه نویی پیدا نشد بلكه سرمربی تیم ملی ترجیح داد تا كل این پازل را در هم بریزد و این بار با چیدمان ۲-۵-۳ كه ماه ها آن را تجربه نكرده بودیم وارد بازی مرحله یك چهارم نهایی شدیم.
هرچه خواستیم بر اساس توانایی های بازیكنان جدید قلعه نویی را سر و شكل بدهیم، نشد كه نشد چرا كه در رطوبت ۹۰ درصدی كوالالامپور هیچ پیستونی نمی توانست بارها در خط طولی زمین حركت كند و نیاز به مكمل در كنار پیستون ها با تمام وجود احساس می شد، حضور بی خاصیت ترین شماره ۱۰ تاریخ فوتبال ایران در نوك حمله هم بر پیچیدگی های این پازل می افزود و طوری شد كه هرگز پازل قلعه نویی تكمیل نشد.
راستی ای كاش شرایطی فراهم شود تا سرمربی تیم ملی در بازگشت به تهران یك كلاس توجیهی برای اصحاب رسانه ها در مورد پازل خود بگذارد تا ما هم بتوانیم مخاطبان خود را درباره این پازل توجیه كنیم و به آنها توضیح دهیم چرا هیچ گاه قطعات این پازل در كنار هم درست قرار نگرفت.
رمل و اسطرلاب هم بلد نیستیم چون وقتی نفراتی كه ۳ سال متوالی در استقلال شاگرد قلعه نویی بودند، نمی دانند پازل او چه شكلی است. پس شخص قلعه نویی باید ما را توجیه كند تا در مورد این پازل بیشتر بدانیم.
آرش رستم نمدی
منبع : روزنامه ایران ورزشی


همچنین مشاهده کنید