سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


آخرین روزهای کیسه های پلاستیکی


آخرین روزهای کیسه های پلاستیکی
هنگام خریدهای روزانه اگر دقت کنید، تمام مشتریان دوست دارند که خریدهایشان در کیسه های پلاستیکی جدا از هم قرار گیرد تا علاوه بر راحتی در حمل ، شکستن یکی از آنها باعث خرابی بقیه نشود. ضمن اینکه بعضی از انواع مختلف کیسه های پلاستیکی می توانند گرمای غذاهای گرم را حفظ نموده و نوشابه را خنگ نگه دارند.
اما مسئولان محیط زیست ژاپن اعلام کرده اند که این استفاده بی رویه از پلاستیک ها باعث ایحاد کوه های پلاستیک زباله می گردد که باعث کثیفی محیط زیست ، آلوده شدن اقیانوس ها و افزایش گرمای کره زمین می شود.
سالانه بین ۵۰۰ میلیون تا ۱ تریلیون عدد کیسه پلاستیکی توسط مردم کره زمین استفاده می شود. سایت ژاپنی نیز مصرف سالانه در ژاپن را ۳۰۰ میلیارد یا ۳۰۰ عدد کیسه پلاستیکی به ازای هر بزرگسال اعلام کرده است . آمار اعلام شده در ژاپن بدون در نظر گرفتن سایر پلاستیک ها نظیر شیلدها و بسته بندی ها بوده است و کارشناسان محیط زیست این کشور اعتقاد دارند که ژاپن در مصرف کیسه های پلاستیکی در جهان رتبه اول را داراست . با توجه به این مسائل و روبه رو شدن این کشور با انتقاد شدید کارشناسان محیط زیست، دولت ژاپن قصد دارد با وضع قوانین جدیدی مصرف پلاستیک را در این کشور محدود کند.
این قانون، فروشنده ها را مجبور می کند که از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنند. این قانون که روز جمعه گذشته در مجلس ژاپن به تصویب رسید، به زودی قابل اجرا خو اهد بود، ولی حذف پلاستیک از صنعت بسته بندی ژاپن بسیار مشکل خواهد بود.
به طور حتم در این راه مشکلات زیادی وجود خواهد شد، زیرا طبق نظر خواهی به عمل آمده از مردم ژاپن ، آنها برای خرید یک بسته آدامس نیز ، درخواست پلاستیک می کنند .
در بسیاری از موارد نظیر خرید هایی که بیش از حد گرم یا سرد است ، نیز فروشندگان مجبور به استفاده از کیسه های پلاستیکی هستند.
زباله های مربوط به کیسه های پلاستیکی که از مواد نفتی اند، باعث افزایش گرمای کره زمین می شود. بعضی از آنها نیز پس از سوختن باعث تولید مواد سمی و کشنده می شوند و باعث مرگ حیوانات دریایی و زمینی می گردند.
دولت ژاپن تنها راه جلوگیری از استفاده زیاد پلاستیک را جریمه و گرفتن هزینه های زیاد از فروشگاه ها به ازای کیسه های پلاستیکی می داند و سعی دارد با افزایش هزینه های مربوط از استفاده زیاد پلاستیک جلوگیری کند .
دولت آلمان در سال ۲۰۰۲ اقدامی مشابه انجام داده بود و با افزایش ۷۰ درصدی مالیات مربوط به پلاستیک ، از استفاده بی رویه پلاستیک در کشورش جلوگیری کرده بود . قوانین مشابهی در کشورهای ایرلند، آفریقای جنوبی ، استرالیا ، بنگلادش و تایوان نیز وجود دارد.
منبع : مرکز اطلاع رسانی خانواده شمیم


همچنین مشاهده کنید