جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

حزب الله، شاید جنسی دیگر از اصولگرایی


حزب الله، شاید جنسی  دیگر از اصولگرایی
چندی پیش در خبرها آمده بود که اعضای شورای مرکزی فراکسیون حزب الله مجلس انتخاب شدند. تقریبا دو ماه پیش بود که علی عسگری نائب رئیس کمیسیون اصل نود از تشکیل فراکسیونی با عنوان حزب الله در مجلس شورای اسلا می خبر داد.
آن روزها البته مجلس شاهد انتقادات تند و تیزی از سوی فراکسیون اصولگرایان مستقل بود که با گوشزد کردن نقش نظارتی مجلس نسبت به عملکرد تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس انتقاد داشتند که گویی عقد اخوت با دولت بسته اند و شان مجلس را تا حد عریضه نویسی برای اجرای مقاصد دولت و منویات رئیس جمهور پایین آورده اند.
عسگری آن روزها گفت حزب الله به هیچ وجه در حصار تنگ رفتارهای جناحی قرار نخواهد گرفت و از نمایندگانی که در اولویت قرار دادن ترجیحات جناحی نسبت به عملکرد دولت در بخش اقتصاد و اجرایی نشدن مصوبات استانی و عزل و نصب های ناگهانی و رویش شبانه قوانین سکوت کرده اند انتقاد کرد.
سعید ابوطالب نماینده فراکسیون اصولگرایان مستقل هم با بیان اینکه تشکیل فراکسیون حزب الله در اعتراض به عملکرد هیات رئیسه مجلس و بی توجهی به نظرات اعضای شاخص فراکسیون حزب الله بود، روی دیگر سکه تشکیل فراکسیون حزب الله را نشان داد و خبر از انحصار گرایی در جریان اصولگرا حتی در درون مجلس داد.
از آن زمان تاکنون کمیته انتخاباتی فراکسیون حزب الله برای مجلس هشتم فعال شده است و از سوی دیگر بازی میان این اصولگرایان ناراضی و اصولگرایان دولتی یا اصولگرایانی که بنا بر مقتضیات زمان و شرایط حال، متمایل به دولت شده اند به خارج از صحن مجلس و به میز احزاب و تشکل ها کشیده شده است. تشکیل گروه ۶+۵ که از مهمترین تصمیم های جریان اصولگرا در یک سال گذشته است که به طور مداوم در تیررس انتقادات گروه حزب الله است که پشتوانه سیاسی فراکسیون حزب الله در خارج از مجلس محسوب می شود.
سخنگوی حزب الله طی مصاحبه ای وضعیت اصولگرایان را به کشتی سوراخی تشبیه کرده بود که در حال غرق شدن است و در مصاحبه ای دیگر اعلا م کرد: ۶+۵ راهگشای معضلا ت اصولگرایان نیست. تلا ش و چانه زنی گروه ۶+۵ برای رسیدن به هماهنگی و ائتلا ف با حزب الله نتیجه ای در بر نداشت به طوری که یکی از اعضای حزب الله در رد دست دوستی ۶+۵ اعلا م کرد یا مستقل باشید یا به عنوان زیر مجموعه حزب الله در انتخابات مجلس هشتم شرکت کنید!
با نگاهی به شکل گیری فراکسیون حزب الله، حکایت فراکسیون اصولگرایان مستقل، ساز جدایی محسن رضایی و روایت قالیباف و حامیانش از اصولگرایی جزیره بزرگ اصولگرایان در حال تجزیه و تشکیل سرزمین های مستقل جدیدی است که در هر انتخابات بیش از گذشته کار را برای هماهنگی نیروهای اصولگرا سخت تر می کند.
البته عده ای از نخبگان این جریان معتقدند با جایگزینی روش مدیریتی دموکراتیک به جای شیخوخیت می توان مکانیسم توانایی برای مدیریت این جریان تعریف کرد اما همان گونه که تشکیل ۶+۵ مبین آن است تکثر بیش از حد معمول با توجه به محدودیت در مناصب نتیجه ای جز بیرون ماندن عده ای از گود نیست. با این تکثر ها دور از انتظار نیست که آرزوی وحدت میان اصولگرایان به امید ائتلا ف و سپس به کابوس انشعاب تبدیل شود.
مصداق عینی این انشعاب را می توان در حضور مستقل حزب الله در انتخابات مجلس هشتم رصد نمود.
منبع : روزنامه مردم سالاری