سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

تعیین اثرات سطوح مختلف آنزیم و جو بدون پوشینه بر عملکرد جوجه های گوشتی


تعیین اثرات سطوح مختلف آنزیم و جو بدون پوشینه بر عملکرد جوجه های گوشتی
این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف جو بدون پوشینه در جیره غذایی بر عملکرد و همچنین فعالیت دستگاه گوارش جوجه های گوشتی انجام گرفت. تعداد ۹۶۰ قطعه جوجه گوشتی یکروزه از نژاد آربورایکرز در یک آزمایش فاکتوریل ۴×۳ با ۴ سطح جو بدون پوشینه و ۳ سطح آنزیم و ۴ تکرار در قالب طرح کامل تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. افزایش سطح جو بدون پوشینه در جیره غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول جیره را افزایش داد. در دوره آغازین و رشد، افزایش سطح جو بدون پوشینه در جیره به طور معنی داری مصرف خوراک و رشد را کاهش داد (P<۰.۰۱). در دوره پایانی سطوح مختلف جو بدون پوشینه تا ۳۰ درصد اثری بر روی متغیرهای عملکرد نداشت.
مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل در کل دوره آزمایش (۴۹-۰ روزگی) نیز تحت تاثیر افزایش سطح جو بدون پوشینه قرار گرفت (P<۰.۰۱). افزایش سطح جو بدون پوشینه در جیره باعث افزایش وزن دستگاه گوارش، کبد و روده کور نسبت به وزن بدن شد (P<۰.۰۱) در حالی که بر بازده لاشه، چربی شکمی، پیش معده و سنگدان و درصد تلفات اثر معنی داری نداشت. افزودن آنزیم به جیره های غذایی مورد آزمایش اثر معنی داری بر متغیرهای مورد مطالعه نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که در جیره جوجه های گوشتی، از دانه جو بدون پوشینه تا سطحی می توان استفاده کرد که مقدار پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول جیره در دوره های آغازین، رشد و پایانی به ترتیب از ۳.۶، ۴.۱ و ۴.۶ درصد فراتر نرود. بنابراین با توجه به ترکیب جیره سطح استفاده از جو بدون پوشینه در جیره های آغازین، رشد و پایانی به ترتیب صفر، ۲۰ و ۳۰ درصد توصیه می شود.
سیدداوود شریفی
اکبر یعقوب فر
فرید شریعتمداری
سیداحمد میرهادی
سیدمحمد نایب آقایی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید