یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

عینک در تصاحب طراحان مد


عینک در تصاحب طراحان مد
گستره دامنه فعالیت‌های طراحان مد سال‌هاست که به دایره عینک‌، به ویژه عینک‌های آفتابی و کمتر عینک‌های طبی رسیده‌ است. امروزه، از نگاه شرکت‌های طراح و سازنده پوشاک بانوان و آقایان، عینک نیز بخشی از پوشش و البسه محسوب می‌شود. مارک‌های شناخته شده طراحی مانند کریستین دیور، بولگاری، شانل، دلچ اند گابانا و... در کنار طراحی انواع لباس‌های رسمی زنانه و مردانه ، کیف، کفش، شلوار، بلوز ، در هر فصلی ، متناسب با رنگ‌ و مدل‌های مد شده، عینک‌ طراحی می‌کنند. این عینک‌ها ممکن است، متناسب با جنسیت و یا اسپرت برای هر دو جنس دختر و پسر طراحی و عرضه شود. ورود شرکت‌های تجاری به صنعت عینک سازی به ۲۰ سال پیش برمی‌گردد. پیش از این تاریخ مارک‌های تخصصی چون زایس، ردن اشتوک و... در ساخت انواع عینک آفتابی و طبی دست داشتند و بازار عینک همگام با جریان مد فصلی دچار تغییر و تحول نمی‌شد. محبوبیت و دوام عینک‌هایی که طراحی می‌شدند و به بازار می‌آمدند، عمر بیشتری داشت.
عرضه مدوام و پیوسته مدل‌های جدید و حذف سریع مدل‌های پیشین، اولین تاثیر و نشانه حضور طراحان مد در صنعت عینک سازی است. از لحاظ سطح کیفی، نسل جدید عینک‌ها نیز از کیفیت و مرغوبیت استاندارد و قابل قبولی برخوردارند اما آنچه خریداران عینک را تهدید می‌کند، وفور عینک‌های تقلبی بسیار مشابه و همانند نمونه‌های اصلی آن‌ها است.
به گفته حسن امیرخانی، عینک‌ساز با سابقه، هر مدل تازه‌ای از عینک که وارد بازار می‌شود، مشابه‌های چینی آن نیز ظرف مدت یک ماه ساخته و عرضه می‌شود. عینک‌های چینی در تصاحــب بازار عــینک موفـــق نــیز بوده‌اند چــون از یک سو ،قیمت بسیار نازل‌تری نسبت به نمونه های اصل عینک‌ها دارند و از سوی دیگر، چون قدرت خرید مردم پایین است، به سوی عینک‌های چینی روی می‌آورند. امیرخانی با تاکید بر مضر بودن عینک‌های چینی می‌گوید:« عینک‌های چینی از زائد‌ه‌های پلاستیک و زباله ساخته می‌شوند و کیفیت پایین این محصولات، فرد مصرف کننده را دچار ناراحتی‌های چشمی و پوستی می‌کند».
از نگاه متخصصان عینک، شیشه و فریم عینک، هر دو باید از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. فریم عینک چون با پوست انسان در ارتباط است و می‌تواند آسیب‌های جدی به پوست بزند. شیشه‌های غیر استاندارد نیز به انتقال اشعه مضر UV به داخل چشم، سلامت قرنیه چشم را به خطر می‌اندازند. علاوه بر نکات گفته شده ، شیشه‌های نامناسب و فاقد فاکتورهای کیفی لازم دارای موج‌های خاصی هستند که با استفاده مکرر و به مرور فرد را دچار سردردهای مزمن و دائمی می‌کنند.
● راه حل چیست؟
صنعت نمونه‌ سازی چین بسیار موفق و دقیق است در نتیجه عینک‌های اصل و فرع از هم مو نمی‌زنند و خریدار از ظاهر عینک‌ها قادر به تمیز آن‌ها از یکدیگر نیست. پس باید قدم اول را درست برداشت و برای خرید عینک به سراغ فروشگاه‌های معتبر و شناخته شده این صنف رفت.فروشگاه‌های معتبر، علاوه بر فروش عینک‌های آفتابی باید امکانات و تخصص لازم را برای ساخت عینک‌های طبی دارا باشند. صاحبان فروشگاه‌هایی که فقط عینک‌های آفتابی عرضه می‌کنند، تنها فروشنده هستند، عینک‌شناس نیستند و در شناخت عینک استاندارد و غیر استاندارد، تخصص ندارند. این افراد، ممکن است بدون خواست و اطلاع خودشان عینکی را در اختیار مشتری قرار دهند که عوارض و آسیب‌های بسیاری برای او به دنبال داشته باشد.
در هنگام خرید به قیمت عینک هم باید توجه کرد. یک عینک معقول، حداقل ۳۵ هزار تومان قیمت دارد و تهیه عینکی مناسب با بهایی کم‌تر از این ممکن نیست. این رقم شامل یک عینک معقول می‌شود که در یک شرکت تجاری معروف و شناخته شده طراحی و ساخته نشده باشد. داشتن نام و نشان معتبر یک شرکت طراح، حداقل ۳۰‌هزار تومان به کف قیمت یک عینک می‌افزاید.
این نکات درباره عینک‌های آفتابی صدق می‌کند و مشخصات و قیمت‌های عینک‌های طبی تابع فاکتورها و ضوابط دیگری است.
منبع : روزنامه تهران امروز