یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

آش گندم


اسفناج  :  ۲۰۰۰ گرم
نخود  :  ۱۲۰ گرم
لوبیا سفید  :  ۱۲۰ گرم
عدس  :  ۱۲۰ گرم
باقلا  :  ۱۲۰ گرم
پیاز  :  ۵ عدد
گندم  :  ۲۵۰ گرم
روغن  :  ۲۰۰ گرم
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری


این آش مطبوع است و مواد آن با سایر آش‌ها فرق دارد.
نکته حساس برای تهیه این آش آنست که حبوبات و گندم آن قبلاً خیس شده و کاملاً پخته شود تا لعاب بیاندازد چون این آش برنج ندارد پیاز را خرد می‌نمائیم و با روغن سرخ می‌کنیم در صورت تمایل کمی زرد چوبه به آن می‌زنیم و جبوبات و گندم را با پیاز داغ و مقداری آب روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بپزد و مرتب آن را به‌هم می‌زنیم تا آش لعاب بیندازد اسفناج را تمیز کرده درشت خرد می‌کنیم و داخل آش می‌ریزیم وقتی تمام مواد آش پخته شد و جا افتاد آش را می‌کشیم و روی آن را کمی پیاز سرخ کرده و نعناع می‌دهیم اگر بخواهیم لعاب آش بیشتر شود ممکن است ۲ قاشق سوپخوری آرد را با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ کنیم و در اواخر طبخ در آش بریزیم و به‌هم بزنیم و بعد از چند جوش آش را بکشیم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۱۰ تا ۱۲ نفر کافی است.