شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تیم ملی جوان والیبال ایران در مصاف بزرگان آسیا


تیم ملی جوان والیبال ایران در مصاف بزرگان آسیا
رقابت های والیبال جام ملت های آسیا درحالی وارد مرحله دوم می شود که مدعیان سنتی قهرمانی این مسابقه ها در روزهای قبل تنها به آنالیز بازیهای تیم های حاضر در مرحله گروهی پرداختند.
فرمول جدیدی که کنفدراسیون والیبال آسیا در جاکارتای اندونزی به اجرا گذاشته، این فرصت را به ژاپن، چین و کره داده است تا از دور دوم گام به عرصه بازیها بگذارند.
در این بین ژاپن که در گروه B با ایران، ویتنام و پاکستان همگروه بود به دلیل نتایج دوره قبل به طور اتوماتیک از این گروه صعود کرد و در دیدارهای گروهی شرکت نکرد.
ژاپن در مرحله بعد باردیگر با ایران، تیم اول گروه B، کره و برنده بازی استرالیا با قزاقستان پیکارمی کند. همگروهی مجدد ایران و ژاپن از نکات عجیب نحوه برگزاری جام ملت های والیبال آسیا در اندونزی است که زوران گاییچ، سرمربی تیم ملی ایران هم به آن اعتراض کرده است.
وی می گوید: تاکنون در هیچ جای دنیا با این شیوه برگزاری رقابت ها مواجه نشده ام!
گاییچ البته از مصاف با این تیم ها نگران نیست. او رقابت های جام ملت های آسیا را مانند آزمایشگاهی می داند که تیم جوان شده ایران را در آن مورد محک جدی قرارمی دهد.
سرمربی تیم کشورمان به صراحت اعلام کرده است مقابل کره، چین و ژاپن کاری از پیش نخواهدبرد زیرا تیمی جوان دراختیار اوست و قصد دارد آن را برای بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ کوانگ ژو چین آماده سازد.
بعد از دو پیروزی متوالی برابر ویتنام و پاکستان امروز تیم ایران باید به جنگ کره جنوبی برود. حریفی که در سال های اخیر خاطرات خوشی از مواجه شدن با آن نداشته ایم. آخرین بار در بازی های آسیایی قطر بود که تیم کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف کره رفت و برخلاف تصور نتیجه را به راحتی مقابل این تیم چشم بادامی از دست داد. کره ای ها که ذاتاً تیمی سرعتی هستند در آن دیدار به نوعی به میلورادکیاچ، سرمربی وقت تیم ایران رودست زدند و با کشاندن بازی به کناره های تور - نزدیک آنتن انسجام دفاع روی تور ایران را کاملاً از بین بردند. جالب این که تیم کره در اکثر لحظات آن بازی به کارهای قدرتی و ترکیبی روی آورده بود که کادر فنی تیم ایران نتوانست چاره ای بیندیشد و شکست را پذیرفت.
کره نسبت به بازی های آسیایی تغییرات آنچنانی انجام نداده است و با تقویت تیم خود، چندی پیش در لیگ جهانی والیبال حضور یافت. حضور در لیگ جهانی از نظر تجربی و میزان آمادگی این تیم را به مرحله خوبی رسانده است. در نقطه مقابل تیم ایران تغییراتی بنیادین را در ترکیب بازیکنان و کادر فنی خود انجام داده است. از نسل گذشته تنها علیرضا نادی و پیمان اکبری در این تیم باقی مانده اند و چهره های جوانی مثل محمد موسوی، سعید معروف، محسن عندلیب، جواد محمدی نژاد، آرش صادقیانی، ساسان ثانی، حمزه زرینی، محمد محمدکاظم و مجتبی عطار جای بزرگان را گرفته اند.
با وجود این که در طول ماه های گذشته این بازیکنان زیر نظر گاییچ تمرینات خوبی را پشت سر گذاشته اند و مقابل کرواسی تیم ششم اروپا نیز نشان دادند گام های اساسی در راه پیشرفت برداشته اند کسی چندان انتظاری از این تیم در جام ملت ها ندارد که حریف پایاپایی مقابل کره باشد. گاییچ نیز رقابت های سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ را نقطه شروعی برای تیم ملی ایران می داند و البته دنبال برطرف کردن مشکلات است.
اوبعد از بازی با ویتنام و پاکستان بیش از هر چیز بر دفاع روی تور، توپ های برگشتی و سرویس شاگردانش تکیه داشت و البته اعتراف کرد نمی توان در ابتدای کار آن هم با یک تیم ناهماهنگ و جوان کارهای خیلی بزرگی انجام داد.
بعد از بازی با کره نوبت به ژاپن می رسد که «ناب سویاگوکا» سرمربی این تیم شاگرد سابق گاییچ بوده و هنوز هم تلاش می کند از استاد سابق خود نکات تازه ای بیاموزد. سرمربی تیم ملی ژاپن تا کنون چندین بار در هتل محل اقامت تیم ها باگاییچ گفت وگو کرده است . با درنظر گرفتن میزان آمادگی ژاپن، تیم هشتم دوره قبل رقابت های قهرمانی جهان و کره، کار صعود تیم ایران از این گروه به مرحله بعد بسیار دشوار است. این را هم فراموش نکنیم جام ملت های آسیا معیاری برای میزان شناخت و کارایی گاییچ در تیم ایران هم خواهد بود. گرچه تمام مربیان حاضر در جام ملت ها برای این مربی احترام خاصی قائل هستندو تردیدی در توانایی های این مربی نامدار جهان نیست، اما باید دید این مربی در همین مدت اندک تاچه اندازه نسبت به فرهنگ والیبال ایران شناخت پیدا کرده است؟
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید