شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

پیام آب


پیام آب
مطابق با تحقیقات ماسارو اموتو (Masaru Emoto , ۲۰۰۳)، آب مانند یک انسان و یا حیوان، حساس و به احساسات آگاه است. تحقیقات وی نشان می‌دهد که آب به افکار، نظریات، واژه‌ها، موسیقی، ترحم، عشق و سایر احساسات پاسخ می‌دهد.
در این راستا اموتو، قطره‌های آبی را که در تماس با احساسات گوناگون قرار گرفته بودند را تحت سرما قرار داد تا یخ بزنند. سپس با استفاده از میکروسکوپ‌های زمینه تاریک از آنها عکس‌هائی تهیه نمود. اگر با مهربانی با آب سخن گفته می‌شد، ساختار مولکولی آن شکل شش‌وجهی زیبا و شبیه گل را نشان می‌داد.
اما آب چه نقشی در انسان و احساس و عواطف او دارد؟ نورولوژیست‌ها در رابطه با مغز انسان و ساختار آن اثبات کرده‌اند که ترکیبات ساختاری مغز انسان شامل ۷۸% آب، ۱۰% چربی، ۸% پروتئین و ۴% سایر مواد است. با توجه به این اطلاعات پایه و بنیان شکل‌گیری تفکر و عواطف انسان در چیست؟ در مغز است و یا آبی که آن را احاطه نموده است؟ دکتر جلی (Gelly) پس از تحقیقات خود بیان داشته است که بین افسردگی و کاهش میزان آب بدن رابطهٔ تنگاتنگی وجود دارد. در حقیقت او متوجه شد که افراد دهیراته (dehydrate) (کم‌آبی) بیشتر در معرض بیماری افسردگی هستند.
حسین کاویانی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص روان‌شناسی بالینی و همکارانش طی تحقیقی با بررسی ۱۱۵ آزمودنی در فصل‌های چهارگانه سال و نیز در وضعیت‌های آب و هوائی مختلف و با استفاده از فهرست صفات خلقی، مقیاس اضطراب‌بک و پرسشنامه افسردگی‌بک، تأثیر تغییرات آب و هوائی و فصلی در خلق جمعیت عمومی تهران را بررسی کرده است. یافته‌های این پژوهش حاکی از تغییرات خلقی منفی (برانگیختگی عصبی، اضطراب و افسردگی) به‌صورت وارونه است. به‌طوری‌که روند کاهش خلق منفی به ترتیب تابستان، پائیز و زمستان و بهار بود. به بیان دیگر افراد مورد بررسی در تابستان از نظر عصبی برانگیخته‌تر بودند و علائم اضطرابی و افسردگی بیشتری را تجربه نموده بودند، اما در فصل بهار از این نظر وضعیت بهتری داشتند. نتایج این بررسی همچنین حاکی است که احساس خوش‌کامی در شرایط بارانی (صرف‌نظر از پائیزی یا بهاری بودن آن) بیشتر است و وضعیت‌های برفی و آفتابی در رده‌های بعدی قرار دارند. همچنین افراد در وضعیت بارانی و برفی بیشتر از وضعیت آفتابی و باران پائیزی احساس انرژی و نیرومندی می‌کنند.
در رابطه با گیاهان نیز، کاندرا باس (Chandra Bose , ۱۹۹۲) اثبات نمود گیاهانی که به‌طور مرتب مورد نوازش قرار می‌گیرند، بهتر آب مصرف کرده و سرزنده‌تر می‌گردند. در زمانی‌که فرد با خشونت با گیاهی رفتار می‌کند گیاه واکنش نشان می‌دهد. گیاه این فرد را به خاطر می‌سپارد و دفعات آتی واکنش مشابهی نسبت به وی نشان می‌دهد. ارتعاشاتی که توسط گیاهان ایجاد می‌شود، توسط ابزار حساس ثبت شده‌اند. کاندرا باس با کمک چنین وسایلی، زمان شادی یا ناراحتی گیاهان را مشخص نمود.
با وجودی‌که از نظر زیست‌شناسی بین انسان و گیاه تفاوت زیادی وجود دارد، بین نحوهٔ واکنش نشان دادن این دو موجود تفاوت چندانی وجود ندارد. با توجه به اینکه گیاه برخلاف انسان مغز و سیستم عصبی ندارد، سئوال مورد این است: کدام بخش گیاه و انسان نسبت به این‌گونه عواطف واکنش نشان می‌دهند؟ اگر گیاهان را از نظر شیمیائی مورد بررسی قرار دهیم، آنان را ترکیبی از آب و موادآلی می‌یابیم. مطالعات انجام شده روی موادآلی خالص بر هیچ‌گونه شواهدی در مورد وجود ظرفیت و گنجایش حافظه دلالت نمی‌کند. اما در مورد آب تحقیقات نشان می‌دهد که آب دارای حافظه است. بنابراین گیاهان به‌دلیل وجود آب نسبت به احساسات واکنش نشان می‌دهند.
با یک نگاه اجمالی به‌نظر می‌رسد که آب با ما سخن می‌گوید و از ما می‌خواهد تا نگاهی دقیق‌تر به او داشته باشیم. آب با دانش و حکمتی که طی میلیون‌ها سال به‌دست آورده، همواره حاوی پیام برای انسان می‌باشد. کیفیت آب موجود در داخل بدن ما مستقیماً به نوع شخصیت و وجود ما بستگی دارد.
مؤلف: دکتر افسانه صنعت‌کاران، سرپرست کلوپ نویسندگان آبی
منابع:
پیام معجزه‌آسای آب. نویسنده: ماسارو اموتو؛ مترجم: نادر اسماعیل‌زاده.
شگفتی‌های آب درمانی. هری. آ؛ مترجم: رضا محتشمی توتکابنی.
عصب‌شناسی حرت انسان. چارلز لئونارد. ترجمه دکتر پونه مختاری
(Wildon, D. C. et al. Nature ۳۶۰, ۶۲-۶۵ (۱۹۹۲
www.masaru-emoto.net
منبع : مجله دنیای ورزشهای آبی