قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱ ساعت قبل

«تخته» گاز را از بن‌بست خارج می‌کند؟

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: کشف یک میدان به تنهایی نمی‌تواند راه‌حل نهایی ناترازی گاز باشد. برای عبور از این بحران، اقدامات همزمان و بنیادین از جمله مدیریت مصرف، افزایش راندمان، وسعه زیرساخت‌ها احداث مخازن ذخیره‌سازی گاز و توسعه خطوط لوله انتقال، جذب سرمایه و تکنولوژی و از همه مهمتر اینکه دیپلماسی انرژی یعنی تقویت روابط با کشورهای همسایه برای تأمین گاز مورد نیاز در زمان پیک مصرف و صادرات مازاد در زمان وفور ضروری است.
 «تخته» گاز را از بن‌بست خارج می‌کند؟

محمود خاقانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره اوضاع ناترازی گاز  و تاثیر تولید از میادین جدید و از جمله میدان «تخته» در رفع کسری گاز کشور اظهار داشت: ناترازی گاز به ویژه در فصول سرد سال، به معضلی مزمن و چندوجهی تبدیل شده است. این شکاف بین تولید و مصرف، نه تنها زندگی روزمره شهروندان را تحت تأثیر قرار داده، بلکه با ایجاد محدودیت برای صنایع، رشد اقتصادی کشور را نیز با چالش‌های جدی روبرو کرده و در این بین کشف میدان گازی جدیدی با نام تخته و تولید از آن اگرچه می‌تواند به تولید کشور کمک کند اما اینکه می تواند گره‌گشای اوضاع ناترازی باشد همچنان محلی از ابهام است.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ناترازی گاز به مصرف بالای بخش خانگی، به ویژه در فصول سرد سال، برمی‌گردد، تصریح کرد: قیمت‌گذاری یارانه‌ای گاز، انگیزه‌ای قوی برای صرفه‌جویی ایجاد نمی‌کند و منجر به هدررفت انرژی می‌شود. ضمن اینکه راندمان پایین صنایع و نیروگاه‌ها نیز به این چالش افزوده است.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: ریشه ناترازی‌ها را باید در ترکیبی از تحریم‌ها و سیاست‌گذاری‌های اشتباه جستجو کرد. متاسفانه نمایندگان مجلس در طول دوران‌های مختلف، برنامه‌هایی را تصویب کرده‌اند که یا قابل اجرا نبوده‌اند یا با موانع جدی روبرو شده‌اند. برنامه چهارم توسعه، که یکی از بهترین برنامه‌ها بود، توسط مجلس هفتم اجازه اجرا نیافت. برنامه ششم نیز نتوانست به اهداف خود در زمینه تولید و رفع ناترازی دست یابد و تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد تحقق داشت. حتی برنامه هفتم که اخیراً تدوین شده، از نظر بسیاری بدترین برنامه بوده است.

وی ادامه داد: در دولت یازدهم و دوازدهم، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت توتال فرانسه منعقد شد، اما با مخالفت‌های داخلی و سپس خروج آمریکا از برجام، توتال و شریک چینی‌اش (سینوپک) از پروژه خارج شدند. سپس در دولت سیزدهم، وزیر نفت وقت با خوشحالی اعلام کرد که فاز ۱۱ را از صفر تا صد در دولت سیزدهم به اتمام رسانده‌اند و ناترازی‌ها برطرف خواهد شد. حتی شهید رئیسی، برای افتتاح سکوی فاز ۱۱ که برنامه‌ریزی از دولت یازدهم و دوازدهم شروع شده بود حضور یافت. اما نتیجه چه شد؟ چرا ناترازی‌ها تداوم پیدا کرد؟

خاقانی  گفت: با وجود پتانسیل‌های عظیم گازی، طرح‌های توسعه میادین جدید و همچنین حفظ فشار در میادین …



 سکوت سازمان بورس در برابر تخلف شهرداری
۳ ساعت قبل / سایت صدای بورس

سکوت سازمان بورس در برابر تخلف شهرداری

خانه‌ریز که طرحی برای برای جذب سرمایه‌های خرد بود،حالا بر سر یک ابهام جدی متوقف شده است؛ این که این ابزار یک مشارکت ملکی خارج از بازار سرمایه است یا فعالیتی که نیازمند نظارت و مجوز سازمان بورس خواهد بود.

 برنامه عرضه‌های بورس انرژی در چهارمین روز شهریور ۱۴۰۵
۱ ساعت قبل / سایت سنا

برنامه عرضه‌های بورس انرژی در چهارمین روز شهریور ۱۴۰۵

بازار فیزیکی هیدروکربوری بورس انرژی ایران در روز چهارشنبه چهارم شهریور ۱۴۰۵، در مجموع میزبان ۱۹۴ هزار و ۸۷۹ تن فرآورده هیدروکربوری خواهد بود.

 اطلاعیه مهم عرضه اولیه سمهریز | زمان ثبت سفارش مشخص شد
۲ ساعت قبل / سايت نبض بورس

اطلاعیه مهم عرضه اولیه سمهریز | زمان ثبت سفارش مشخص شد

امروز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۵/۰۶/۰۴ تعداد ۷۵,۰۰۰,۰۰۰ سهم از سهام شرکت گروه صنعتی و معدنی سیمان تجارت مهریز (سهامی عام) برای اولین بار پس از پذیرش در بازار دوم فرا...

 وبصادر درباره نوسان قیمت سهام توضیح داد
۱ ساعت قبل / سایت صدای بورس

وبصادر درباره نوسان قیمت سهام توضیح داد

بانک صادرات ایران با نماد معاملاتی «وبصادر» اطلاعات حاصل از برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی ناشی از تغییرات قیمت سهام را منتشر کرد.

 ماینرهای غیرمجاز؛ تحمیل بار ۱۳۰۰ مگاواتی بر شبکه برق کشور - مردم سالاری آنلاین
۳ ساعت قبل / روزنامه مردم سالاری

ماینرهای غیرمجاز؛ تحمیل بار ۱۳۰۰ مگاواتی بر شبکه برق کشور - مردم سالاری آنلاین

فعالیت مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در سال‌های اخیر به یکی از عوامل تشدیدکننده مصرف برق و ناپایداری شبکه تبدیل شده است به‌گونه‌ای که طبق اعلام توانیر، بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز و ماینرهایی که در ساعات غیرمجاز فعالیت می‌کردند، شناسایی و توقیف شده‌اند.

 بورس در مسیر ۷ میلیون واحد/ آیا سناریوی سال ۱۳۹۹ تکرار می‌شود؟ - سرمایه و بورس
۱ ساعت قبل / سایت سرمایه و بورس

بورس در مسیر ۷ میلیون واحد/ آیا سناریوی سال ۱۳۹۹ تکرار می‌شود؟ - سرمایه و بورس

شاخص کل بورس تهران در مرداد ۱۴۰۵ با عبور از مرز ۶ میلیون واحد، رکورد تاریخی جدیدی را ثبت کرد و اکنون در محدوده ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد قرار دارد.



سقوط اخلاق در کالبد تجارت - همدلی
روزنامه همدلی

سقوط اخلاق در کالبد تجارت - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار در تلاطم‌های اقتصادی، مرز میان «تدبیر برای بقا» و «بهره‌کشی از ناآگاهی» به شدت باریک شده است. اما آنچه امروز در بازار ایران شاهد آن هستیم، فراتر از یک اشتباه مدیریتی یا ناتوانی در تأمین کالا است. ما با پدیده‌ای روبرو هستیم که در آن، «خالی‌فروشی» از یک رفتار موردی و [ ]
اقتصاد بنزین از تثبیت قیمت تا مدیریت تقاضا
سایت ایران آنلاین

اقتصاد بنزین از تثبیت قیمت تا مدیریت تقاضا

بنزین در ایران دیگر فقط یک فرآورده نفتی یا یک قلم از سبد هزینه خانوار نیست؛ به مسأله‌ای تبدیل شده که همزمان با معیشت مردم، بودجه دولت، منابع ارزی، حمل‌ونقل عمومی و حتی تصور جامعه از عدالت گره خورده است.
۵ میلیون لیتر قاچاق روزانه بنزین
روزنامه هفت صبح

۵ میلیون لیتر قاچاق روزانه بنزین

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با هفت‌صبح راهکارهای مهار قاچاق و کاهش ناترازی بنزین بدون افزایش قیمت را تشریح کرد
ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها در کدام کشورهاست؟
سایت اقتصاد ۲۴

ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها در کدام کشورهاست؟

پرونده تراستی‌ها در هفته‌های اخیر با اعلام ابعاد مالی و قضایی گسترده، به یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصادی کشور تبدیل شده است. مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز به بررسی ریشه‌های شکل‌گیری این شبکه و ابعاد مختلف آن پرداخته است.
قسطی شدن خرید‌های سوپرمارکتی؛ وقتی فقر هم قسط‌بندی می‌شود
سایت رویداد‌ ۲۴

قسطی شدن خرید‌های سوپرمارکتی؛ وقتی فقر هم قسط‌بندی می‌شود

خرید قسطی محصول گسترش فقر در جامعه و ناتوانی مردم برای خرید‌های ضروری و بعضا غیرضروری است، اما آنجا معادله متفاوت می‌شود که فهرست کالا‌های قسطی و نحوه تبلیغات آن را می‌بینیم که به سوپرمارکت رسیده است.
هزینه بسته‌بندی مواد غذایی ۳برابر شد؛ عامل جدید گرانی کالاها - سرمایه و بورس
سایت سرمایه و بورس

هزینه بسته‌بندی مواد غذایی ۳برابر شد؛ عامل جدید گرانی کالاها - سرمایه و بورس

بازار کالاهای اساسی در شرایطی با افزایش قیمت مواد غذایی مواجه است که به گفته دبیر کمیسیون تخصصی مواد غذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران، در حال حاضر کمبود ملموسی در بازار وجود ندارد و سطح موجودی کالاها همچنان قابل قبول است.