قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

«خانه شاطر رمضان» اصفهان به موزه ملی موسیقی ایران تبدیل شود

اصفهان - ایرنا - معاون سیاسی و اجتماعی استانداری اصفهان بر ضرورت دیجیتالی‌سازی آرشیو صوتی و تصویری خانه شاطر رمضان و تدوین نخستین کتاب تاریخ شفاهی این مجموعه تأکید کرد و خواستار صیانت از این میراث ماندگار موسیقی فاخر در قالب خانه‌موزه ملی موسیقی ایران شد.
 «خانه شاطر رمضان» اصفهان به موزه ملی موسیقی ایران تبدیل شود

به گزارش ایرنا، «خانه شاطر رمضان» یا «سرای سَرور» در محافل موسیقی اصفهان به عنوان یکی از پاتوق‌های اصیل و محفلی شناخته می‌شود که به واسطه میزبانی رمضان ابوطالبی معروف به شاطر رمضان، هنردوستِ و رفیق صمیمی استاد تاج اصفهانی، شکل گرفت.

این خانه برای اهالی موسیقی به منزله پناهگاهی صمیمی بود که هنرمندان بزرگی چون تاج، حسن کسایی، جلیل شهناز، ایرج، فضل‌الله توکل، حسین یاوری، جلال نی داوود، عباس منتجم، مصطفی ورزنده، رضا مرشد زاده، هوشنگ بهشتی، عباس خان سوری، حسین سروری، اکبرخان نوروزی، عباس گلپایگانی، حسین مشکین، جناب، محمدعلی مُکرم، حسن شکوهی، علی رستمیان، منوچهر غیوری، ذبیح‌الله احمدی، شهرام ناظری و ذوالفنون در آن رفت و آمد داشتند.

صمیمیت حاکم بر این محیط باعث می‌شد تا بزرگان موسیقی ایران، از جمله محمدرضا شجریان و استاد حسن کسایی، در فضای خصوصی این منزل گرد هم آیند و آثاری ماندگار را به ثبت برسانند.

شاخص‌ترین اثر به‌جامانده از این محفل، ضبط خصوصی اثری معروف به «فراق‌نامه» در دستگاه سه‌گاه است که با هنرنمایی شجریان و همراهی اساتید برجسته‌ای چون حسن کسایی، محمد موسوی و بهشتی در همین خانه ضبط شده است.

رمضان ابوطالبی به عنوان شخصیتی که پیوندی ناگسستنی با سبک زندگی و هنری تاج اصفهانی داشت، نقشی پررنگ در حفظ و تداوم این‌گونه محافل موسیقایی در اصفهان ایفا کرد. این خانه اکنون در حافظه جمعی هنر موسیقی ایران، نمادی از سنت «آواز در حریم خصوصی» و ارتباط عمیق و بی‌تکلف بزرگان هنر با مردم کوچه و بازار است.

در این رابطه نقل است که اهالی موسیقی وقتی به این خانه می‌آمدند، زیرجامه می‌پوشیدند. بقچه ای شاطر رمضان فقید فراهم کرده بود که هنوز هم هست و در آن زیر جامه وجود داشته است. عکس‌های منتشر شده از این محفل بی تلکف موسیقی در اصفهان که بزرگان این عرصه در آن راه داشتند نیز مبین این موضوع است.

این محفل و خانه هم‌اکنون توسط فرزند شاطر رمضان، یدالله ابوطالبی گردانده، اداره و حفظ می‌شود.

حالا به تازگی ایوب درویشی در …



 علیرضا افتخاری: سه روز بستری بودم و مشکل خاصی ندارم
۲۸ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

علیرضا افتخاری: سه روز بستری بودم و مشکل خاصی ندارم

علیرضا افتخاری، خواننده موسیقی ایرانی، با اشاره به سانحه رانندگی خود در مسیر اصفهان به تهران گفت: «دو روز در بیمارستان بستری بودم، اما خدا را شکر مرخص شدم و مشکل خاصی ندارم.»

 آخرین وضعیت علیرضا افتخاری
۱۶ ساعت قبل / سایت نورنیوز

آخرین وضعیت علیرضا افتخاری

علیرضا افتخاری، خواننده پیشکسوت موسیقی سنتی، پس از یک تصادف شدید در مسیر اصفهان به تهران تحت درمان قرار گرفت و اکنون شرایط جسمانی او مساعد اعلام شده است.

 علیرضا افتخاری تصادف کرد + عکس
۱۷ ساعت قبل / سایت آوش

علیرضا افتخاری تصادف کرد + عکس

خواننده با سابقه موسیقی ایرانی در مسیر اصفهان به تهران در اثر برخورد با کامیون سنگین، دچار تصادفی شدید شده است.

 مساجد شاخص ایرانی که در فهرست ثبت جهانی یونسکو قرار دارند
۲ ساعت قبل / سایت خبرفوری

مساجد شاخص ایرانی که در فهرست ثبت جهانی یونسکو قرار دارند

در سال ۲۰۱۲، یونسکو با ثبت جهانی مسجد جامع اصفهان، شناسنامه‌ای بین‌المللی برای یکی از بزرگ‌ترین شاهکارهای معماری ایران صادر کرد.

 مصدومیت رانندگی علیرضا افتخاری خواننده مشهور به دلیل تصادف رانندگی - سلام نو
۱۲ ساعت قبل / سایت سلام نو

مصدومیت رانندگی علیرضا افتخاری خواننده مشهور به دلیل تصادف رانندگی - سلام نو

علیرضا افتخاری، خواننده کشورمان که در مسیر بازگشت از اصفهان به تهران دچار سانحه رانندگی شده بود، پس از اقدامات درمانی لازم و بهبود وضعیت عمومی از بیمارستان مرخص شد.



سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند
خبرگزاری مهر

سفرهای خاورمیانه‌ای الهام‌بخش بزرگترین داستان‌های آگاتا کریستی بودند

نیل، پترا، بغداد... منطقه خاورمیانه برخی از مهم‌ترین محیط‌ها را برای شکل‌گیری آثار ملکه جنایت فراهم کرد. قتل‌ها شاید تخیلی بودند، اما سفرهای او واقعی بودند.
نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم
خبرگزاری مهر

نقش‌های چادر کمری گیلانی‌ها، روایتگر باور و فرهنگ مردم

تعداد نوارهای دامن زنان گیلانی فقط جنبه زیبایی نداشته؛ این جزئیات می‌توانست سن، وضعیت تأهل و جایگاه اجتماعی زنان را نشان دهد و پوششی رنگارنگ را به زبانی برای بیان هویت تبدیل کند.
آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟
خبرگزاری ایسنا

آخرین رمان یوسا از چه می‌گوید؟

رمان «سکوت خود را به تو تقدیم می‌کنم» (I Give You My Silence) آخرین نوشته ماریو وارگاس یوسا - برنده جایزه نوبل ادبی - در سال ۲۰۲۳ به زبان اسپانیایی منتشر شد. نویسنده‌اش به‌درستی پیش‌بینی کرده بود که این آخرین رمان او خواهد بود، زیرا سال گذشته در ۸۹ سالگی درگذشت.
خبرگزاری ایرنا

فیلم| گذری بر کاروانسرای شاه عباسی یزد

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟
خبرگزاری ایرنا

آسیب‌شناسی یک چالش هنری؛ آیا تئاتر طبقاتی است؟

روایتِ رسانه‌ای از وضعیت قیمت بلیت تئاتر، این روزها اغلب با تمرکز بر بالاترین نرخ‌هایِ یک سالنِ خاص، تصویرِ یک فضایِ غیرقابلِ دسترسی را به جامعه مخابره می‌کند. اما با نگاه به تنوعِ بیش از ۹۰ اجرایِ هم‌زمان در پایتخت و تفاوتِ ساختاریِ سالن‌های دولتی و خصوصی، مشخص می‌شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها از نقش حمایتی خود عقب‌نشینی نکرده، بلکه در چارچوبِ قانون، در تلاش برای حفظ توازن میان معیشت هنرمندان و قدرت خرید مخاطبان است؛ توازنی که نباید با تیترهایِ یک‌سویه، فدایِ جنجال‌هایِ رسانه‌ای شود.
ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
سایت خبرآنلاین

ابراهیم گلستان؛ روایتگرِ سرسخت یک قرن پرآشوب/ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از هنرمندی مستقل، منضبط و بی‌محابا را رقم زد.